Google elimină centrul de notificări al browserului Chrome

Centrul de notificări al Google Chrome era, în opinia mea, una dintre caracteristicile inutile și care nu făceau altceva decât să consume resurse ce puteau fi utilizate în scopuri mult mai nobile. Așa ceva ar fi fost util doar dacă dezvoltatorii de aplicații Web ar fi înțeles potențialul ei și ar fi profitat de această posibilitate, dar, din păcate, s-au ostenit doar spamerii.

centrul notificari chrome

Pe de altă parte, de ce să nu o recunoaștem, singurul sistem de operare care ar fi avut nevoie de așa ceva a fost Windows, dar și acesta până la versiunea Windows 8.1, iar asta deoarece, începând cu Windows 10, Microsoft și-a amintit (în sfârșit) de promisiunile făcute în trecut și l-a dotat cu propriul centru de notificări.

Constatând că nimeni nu-l folosește, Google a retras din Chrome pentru totdeauna, începând cu versiunea curentă, centrul de notificări, împlinind promisiunea făcută în acest sens la jumătatea lunii trecute, păstrând doar posibilitatea afișării notificărilor push.

Dacă folosiți Google Chrome, tot ce trebuie să faceți pentru a vă descotorosi de centrul de notificări al acestuia e să-l actualizați la versiunea 47. Puteți grăbi actualizarea accesând ramura Ajutor » Despre Google Chrome. Cu această ocazie veți scăpa, conform blogului oficial, de 41 de breșe de securitate.

Un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.