Încă o dovadă că Google exagerează cu alertele malware

UltraDefrag, programul de defragmentare pe care îl prefer și folosesc în Windows de o foarte bună bucată de timp, are ceva probleme cu malware-ul, ori cel puțin asta încercă să ne convingă Google.

ultradefrag malware

De aceste mesaje am fost întâmpinat atunci când am încercat să descarc de pe site-ul său oficial găzduit de SourceForge atât versiunea stabilă cât și cea candidată. VirusTotal e de altă părere, părere girată de toate soluțiile antivirus implicate în scanare, inclusiv de indecisul NOD32.

Sunt capabil să bag mâna în foc pentru integritatea acestui program, dar dacă aveți rețineri și nu mă credeți pe cuvânt când vă spun că n-aveți motive de îngrijorare, amintiți-va că Defraggler este un program de defragmentare la fel de bun, în opinia multora, a altora desigur, chiar mai bun decât UltraDefrag.

În alte știri, am lăsat securitatea blogului pe mâna experților, că mie, după o lună în care m-am tot jucat de-a v-ați ascunselea cu filtrul Google, după o lună în care am făcut tot ce este omenește posibil pentru a evita reapariția avertismentului, mi s-a luat rău de tot. Tot ce știu de moment e că în această noapte va fi efectuată prima verificare la sânge a întregului conținut și a link-urilor interne și externe de către cei de la Site Scanners, iar dis-de-dimineață alta, efectuată de experții de la Sucuri. Da, liniștea voastră și a mea merită acest efort!

9 Comentarii

  1. Da asa zice si la mine. Dar eu nu pot sa descarc nici programul Sopcast de pe site-ul oficial, se descarca putin dupa care imi arata jos acolo o fereastra micuta cum ca Google Chrome a blocat descarcarea fisierului ca ar fi daunator pentru pc. Si nu am alta optiune acolo de al descarca cu orice risc. Pot sa-l descarc doar daca intru cu alt browser.

    1. E… ca-n tren, adică așa cum a fost și data trecută, avertismentul revenind la câteva zile. Cu alte cuvinte, instrumentul acesta e binevenit! Mulțumesc mult!

    1. Doar ce am ajuns în fața PC-ul și ți-am răspuns chiar înainte de a intra pe blog. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.