Google reînnoiește aplicația YouTube pentru Android

Dacă, la fel ca mine, vă numărați printre cei nemulțumiți de experiența de utilizare a aplicației oficiale a YouTube pentru Android, acest anunț este un prilej de bucurie! Noua versiune a aplicației, 5.0, lansată în urmă cu doar câteva ore, pe lângă noua și atractiva interfață prevăzută cu controale de redare mai accesibile și intuitive, funcție de căutare a listelor de redare, acces rapid către istoric și secțiunea de favorite, noi butoane pentru subtitrări și HD, etc, include îmbunatățiri ale performanței și remedii pentru bug-urile cunoscute.

YouTube pentru Android

Nu, nici această versiune nu include posibilitatea redării clipurilor pe fundal (importantă pentru cei care vor să asculte melodii direct de pe YouTube), dar, în schimb, permite micșorarea ferestrei de redare și rotirea ecranului chiar și atunci când funcția de rotire este dezactivată în proprietățile dispozitivului (prin apăsarea în modul portrait a săgeților din colțul drept-inferior al player-ului):

Rotire ecran si minimizare Player

Miniatura YouTube pentru Android

După cele aproximativ două ore în care am avut, zic eu, timp suficient pentru a testa această nouă versiune a YouTube pentru Android, și-mi face o părere destul de clară despre ea, pot să vă spun că mi-a depășit așteptările. De exemplu, pe același smartphone pe care versiunea anterioară îl încălzea atât de tare încât mă așteptam din moment în moment să-mi explodeze în față (și pe care aveam parte de blocări periodice, redări întrerupte și alte neplăceri de genul), acum parcă patinează, e în largul ei! Dar mai bine actualizați și vă convingeți singuri de îmbunătățiri…

4 Comentarii

  1. Se pare că sunt jegoși în legătură cu aplicația pentru Windows Phone. Eu am instalat o aplicație Youtube, merge de minune, dar acum 2 zile m-a avertizat că există o altă aplicație oficială Youtube. Am instalat-o, dar nu merge. Se pare că cei de la Google nu sunt de acord cu unele chestii legate de politica aplicației.
    Am revenit la cea pe care o aveam.

    1. Fără nicio supărare, dar regulile sunt reguli și trebuiesc îndeplinite, iar dacă vrei să te invite vecinul la petrecerea lui, te îmbraci și comporți cum spune el. Părerea mea.

    2. Asta așa e, dar totuși nu înțeleg de ce au relansat aplicația oficială atât timp cât nu s-au conformat solicitărilor. Era logic. Acum s-au lovit iar de un val de nemulțumiri ale utilizatorilor. Ei îți dau aplicația, recomandă să o instalezi, e oficială, dar nu și funcțională.

    3. Ce nu înțelegi tu e că Microsoft publică în magazinul oficial ce-l taie capul, folosind API-ul YouTube, iar Google poate reacționa abia după. Și a reacționat. A blocat aplicația care nu respecta regulile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.