Google Now, „spionul” care știe să se facă util

Deși prefer Feedly, pe care îl consider cel mai bun serviciu de urmărire a blogurilor și site-urilor care interesează, adevărul e că de când am reinstalat Google Now l-am accesat tot mai rar. E incredibil ce progrese a făcut Google cu el, schimbându-i în doar câteva luni statutul de „alt launcher” în „asistent personal”. Și nu orice asistent, ci unul chiar foarte util!

La doar câteva zile după ce l-am instalat a dedus că cel mai des merg acasă și la socrii și m-a întrebat dacă mă interesează respectivele locații. I-am răspuns afirmativ, iar de atunci, oriunde m-aș afla, îmi arată cât timp fac până la ambele dacă aș porni la drum în acel moment.

Cu prognoza meteo lucrurile s-au întâmplat cam la fel: observând că verific starea vremii în fiecare dimineață, mi-a adăugat prognoza în newsfeed, deasupra noutăților de pe site-urilor pe care le-am accesat frecvent în Google Chrome, iar la scurt timp a început să plaseze inclusiv o notificare:

Dacă intru într-un centru comercial, îmi plasează o notificare în care îmi oferă, după cum poate fi observat și în al doilea screenshot de mai sus, o listă a magazinelor sau alte informații foarte utile.

Când îi cer să o facă, reîntors acasă ori ajuns la destinația specificată în comanda vocală, îmi aduce aminte să arunc gunoiul, să cumpăr pâine, lapte sau să fac X sau Y lucru.

Îmi amintește de călătoriile programate și de rezervări, și mă ține la curent cu statusul comenzilor online. Pe scurt știe să se bage sub pielea ta, să-l placi și să-l lași să-ți spioneze fiecare mișcare.

Acum nu mă deranjează că face asta, când îl găsesc extrem de practic și util oferindu-mi ce altfel aș fi obținut cu 5 aplicații diferite, însă nu pot să nu mă gândesc la cum vor fi folosite fiecare dintre aceste informații împotriva mea!

4 Comentarii

  1. Incearca si Inoreader in locul lui Feedly.
    Dupa ce a disparut Google Reader care era preferatul meu, nu am mai gasit ceva asemanator.

    1. InoReader. Am un telefon Allview A5 și de mișcă mult mai bine decât Feedly.

  2. Eu l-am folosit multa vreme si nu am avut o experienta atat de placuta cu el. Initial s-a comportat ca si la tine. Apoi, a uitat ca nu muncesc in weekend si imi arata cat fac pana la munca. Initial imi dadea articole de pe blogurile pe care le frecventam, apoi mi-a umplut feed-ul pana la refuz cu articole de pe site-uri din alte tari care nu ma interesau. Daca stergeam respectivele recomandari, reveneau iar. Acum nu mai folosesc niciun asistent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.