Google Now, „spionul” care știe să se facă util

Deși prefer Feedly, pe care îl consider cel mai bun serviciu de urmărire a blogurilor și site-urilor care interesează, adevărul e că de când am reinstalat Google Now l-am accesat tot mai rar. E incredibil ce progrese a făcut Google cu el, schimbându-i în doar câteva luni statutul de „alt launcher” în „asistent personal”. Și nu orice asistent, ci unul chiar foarte util!

La doar câteva zile după ce l-am instalat a dedus că cel mai des merg acasă și la socrii și m-a întrebat dacă mă interesează respectivele locații. I-am răspuns afirmativ, iar de atunci, oriunde m-aș afla, îmi arată cât timp fac până la ambele dacă aș porni la drum în acel moment.

Cu prognoza meteo lucrurile s-au întâmplat cam la fel: observând că verific starea vremii în fiecare dimineață, mi-a adăugat prognoza în newsfeed, deasupra noutăților de pe site-urilor pe care le-am accesat frecvent în Google Chrome, iar la scurt timp a început să plaseze inclusiv o notificare:

Dacă intru într-un centru comercial, îmi plasează o notificare în care îmi oferă, după cum poate fi observat și în al doilea screenshot de mai sus, o listă a magazinelor sau alte informații foarte utile.

Când îi cer să o facă, reîntors acasă ori ajuns la destinația specificată în comanda vocală, îmi aduce aminte să arunc gunoiul, să cumpăr pâine, lapte sau să fac X sau Y lucru.

Îmi amintește de călătoriile programate și de rezervări, și mă ține la curent cu statusul comenzilor online. Pe scurt știe să se bage sub pielea ta, să-l placi și să-l lași să-ți spioneze fiecare mișcare.

Acum nu mă deranjează că face asta, când îl găsesc extrem de practic și util oferindu-mi ce altfel aș fi obținut cu 5 aplicații diferite, însă nu pot să nu mă gândesc la cum vor fi folosite fiecare dintre aceste informații împotriva mea!

4 Comentarii

  1. Incearca si Inoreader in locul lui Feedly.
    Dupa ce a disparut Google Reader care era preferatul meu, nu am mai gasit ceva asemanator.

  2. Eu l-am folosit multa vreme si nu am avut o experienta atat de placuta cu el. Initial s-a comportat ca si la tine. Apoi, a uitat ca nu muncesc in weekend si imi arata cat fac pana la munca. Initial imi dadea articole de pe blogurile pe care le frecventam, apoi mi-a umplut feed-ul pana la refuz cu articole de pe site-uri din alte tari care nu ma interesau. Daca stergeam respectivele recomandari, reveneau iar. Acum nu mai folosesc niciun asistent.

Lasă un răspuns

*