Un Hard Disk de 5.5 milioane de euro a ajuns la groapa de gunoi…

bitcoin

Un englez, James Howells, a cumpărat în 2009 7,500 bitcoini. În urma unui accident banal, James a trebuit să înlocuiască Hard Disk-ul în care avea salvate monedele, însă l-a păstrat într-un sertar timp de 3 ani. În urmă cu trei luni, fiind convins că nu mai are nevoie de el și că a copiat toate datele importante, l-ar aruncat la gunoi.

Săptămâna trecută, aflând că un posesor de bitcoini din Norvegia și-a vândut monezile cu care nu a tranzacționat niciodată, la un preț foarte bun, a verifica valoarea acestora și a aflat că deține bitcoini în valoare de 4.6 milioane de lire sterline, adică 5.5 milioane de euro, fiecare bitcoin pe care el îl cumpărase cu câțiva cenți în 2009, ajungând să valoreze 1000$ în prezent. Tot atunci și-a dat seama și că portofelul care conținea monezile virtuale era salvat pe Hard Disk-ul aruncat cu puțin timp înainte.

În zadar a încercat să găsească Hard Disk-ul la groapa de gunoi. Localizarea acestuia a fost imposibilă chiar dacă a fost ajutat de câteva excavatoare, câini și un grup de 15 – 20 de persoane, și n-ar trebui să fie de mirare în condițiile în care în cele 3 luni de zile care au trecut de când dispozitivul a fost aruncat, nivelul deșeurilor au crescut cu câțiva metri. Ghinion…

5 Comentarii

 1. Interesanta poveste. Cred ca in viata lui nu mai arunca nimic pina nu se gândeste de două ori. Superb m-ai pus pe gânduri, ca am aruncat si eu un hard. Sper sa nu citesti despre mine asa ceva.

  1. Să sperăm că nu ai aruncat un Hard Disk care conținea fotografii valoroase. :)

 2. Dacă aș spune că respectivul e un cretin, i-aș jigni pe cretini (!), s-ar simți ofensați, ori cela e puțin spus bătut în cap, păi chiar și dacă nu folosești discul, totuși nu-l arunci așa pur și simplu, îl pui deoparte în sertar, în dulap și poți să uiți de el, dar măcar e în casă, pe undeva.
  Lumea asta e cu mult mai ciudată decît ne-o putem închipui.
  Sincer eu totuși nu aș vrea să fiu în locul lui, sincer o spun !

 3. Traim in generatia in care daca un lucru se strica il aruncam nu il reparam.
  Sau daca un lucru nu ne mai trebe il aruncam nu il mai refolosim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.