Heimdall: homepage-ul perfect există!

Obișnuiam să configurez cu ajutorul extensiilor, ori a unui fișier HTML găzduit local pagina de start a Internet Browserelor din diversele dispozitive utilizate pentru a naviga pe internet, ori asta presupunea să le actualizez periodic pe fiecare în parte. Însă, de vreo doi ani, practic de când am început să folosesc Raspberry Pi, am găsit o soluție mult mai bună: Heimdall.

Heimdall - homepage găzduit în Raspberry Pi

Heimdall este foarte intuitiv și ușor de configurat și permite, pe lângă adăugarea de scurtături la site-urile și motoarele de căutare pe care le accesați cel mai des, protejarea cu o parolă a accesului la pagina de start generată cu ajutorul său.

Astfel, la prima accesare a acesteia, care se face prin tastarea adresei IP alocate containerului Docker ce-l găzduiește în bara de adrese a navigatorului web folosit, ni se va cere introducerea respectivei parole.

Parola de acces la heimdall

Configurarea unei scurtături noi este simplu de realizat, iar pentru asta vom avea nevoie de numele serviciului spre care aceasta ne va duce. Dacă respectivul site se află în baza de date a Heidall, acesta îi va asocia pictograma oficială.

Configurare bookmark nou în Heimdall

Dezvoltatorii s-au gândit și la cei care vom prefera particularizarea iconițelor și culorilor de fundal a bookmark-urilor, punând la dispoziția noastră instrumente intuitive pentru a obține rapid rezultatul dorit.

Particularizare bookmark Heimdall

Iar pentru cei care nu se mulțumesc cu un singur motor de căutare, au gândit și implementat una dintre cele mai inedite soluții.

Mai multe motoare de căutare în Heimdall

Eu l-am instalat în Raspberry Pi cu Portainer în versiunea pentru Docker, dar mai există una pentru cei care nu dispun de un astfel de dispozitiv ori un VPS. Astfel, îl am mereu la îndemână, indiferent unde m-aș afla, având oricum laptopul și telefonul în permanență conectate la VPN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.