Hola vinde conexiunea la Internet a utilizatorilor săi, dar știați, nu ?!?

Fredrick Brennan, administratorul portalului 8chan, care a acuzat atacuri provenite de la utilizatorii Hola, face cunoscut un lucru interesant: Hola „vinde” conexiunea la Internet a utilizatorilor săi care nu plătesc pentru a utiliza serviciul VPN. În tot acest timp, pe site-ul oficial al Hola:

Hola vinde conexiunea la Internet

Exact! Așadar, unde e problema și care e marele secret dezvăluit? De ce atâta gălăgie pe marginea subiectului devreme ce site-ul oficial găzduiește, dacă nu mă înșel, de la înființarea sa, mesajele evidențiate de mine în captura de ecran de mai sus.

După cum mulți dintre voi știți, sunt utilizator Hola de mai bine de doi ani. Din primul moment am știut că eu, aflându-mă în România, ofer utilizatorilor Hola aflați în alte țări o portiță de accesare a site-urilor restricționate doar la locuitorii acestei țări, în timp ce ei îmi oferă același lucru.

Așa funcționează o rețea Peer-to-Peer. Punct. Tu folosești conexiunea mea, eu pe a ta, formând astfel o rețea globală de care, dacă cineva care nu o folosește vrea să se folosească, o poate face contra cost, în cazul de față fiind vorba de 5$/lună, plătind pentru versiunea premium. Dar chestia asta este menționată pe site-ul oficial, în prim plan, nu undeva, în TOS, ascunsă printre alte zeci de condiții pe care oricum nu le citește nimeni…

Ce vreau să spun e că dacă nu am știut că Hola ne vinde conexiunea la Internet, vina nu este a Hola, ci a noastră, că nu ne-a interesat acest subiect! Informația era acolo, la îndemâna oricui! Prin urmare mi se pare ciudat ca acum să se facă atât de mare vâlvă pe marginea acestui subiect.

Pe de altă parte, altă chestie care nu mi se pare deloc normală e ca Ofer Vilenski (fondatorul și proprietarul Hola) să pozeze ca cel mai onest dintre muritori în timp ce folosește rețeaua formată din utilizatori Hola ca infrastructură pentru Luminati, un serviciu VPN premium, fără a menționa undeva legătura dintre ambele.

Pe scurt, că n-are rost să o lungim: Hola există și funcționează datorită utilizatorilor care-și oferă reciproc propria conexiune la Internet, la fel ca orice altă rețea P2P. Dacă nu sunteți de acord cu această condiție, dezactivați și dezinstalați extensia chiar acum! Telenovele avem pe Acasă TV…

Un comentariu

  1. Nu stiam ca functioneaza peer-to-peer. Si eu folosesc Hola din februarie de cand m-am abonat la Netflix. Vad si filme care nu-s disponibile pe Belgia, dar o folosesc mai ales ca am acces la filme cu subtitrare in engleza. Altfel, am observat ca au doar franceza si olandeza.
    Eu dezactivez extensia cand nu folosesc Netflix. Sunt un rau :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.