iGalaxy S6

Samsung a lansat la MWC Barcelona Galaxy S6. Asemănările dintre acesta și iPhone 6 sunt izbitoare, dar fanii coreenilor insistă că la momentul de față, pentru a face un smartphone care să nu semene cu iPhone, nu trebuie să construiești unul dreptunghiular.

Samsung Galaxy S6 vs iPhone 6

Nu știu ce vedeți voi în imaginea de mai sus, dar eu văd două telefoane făcute după același șablon. Există mici diferențe, asta e clar, dar să nu uităm că atunci când Apple a lansat un iPhone cu marginile ascuțite, Samsung a lansat unul identic, nicidecum unul cu colțurile rotunjite.

Acum, după ce Apple i-a rotunjit conțurile iPhone-ului, cei de la Samsung au procedat la fel. Mai mult, priviți poziționarea difuzoarelor, a conectorului Jack și a detaliilor de pe ramele ambelor modele. Dacă nu vedeți nicio asemănare între ambele modele în afară de forma dreptunghiulară a acestora e OK, dar credeți-m când vă spun că —și o fac cu cele mai bune intenții— o vizită la oftalmolog nu strică, ci din contră.

galaxy s6

Chiar nu înțeleg ce urmărește Samsung prin asta, dar încep să înțeleg de unde ura pe care le-o poartă Apple, dar m-aș bucura tare mult dacă i-aș vedea construindu-și propria identitate.

Altfel, datorită caracteristicile sale, noul Galaxy e un smartphone extraordinar, inclusiv mult prea puternic pentru ecosistemul Android. Eu am nu doar un laptop cu resurse inferioare care funcționează excelent, ci și un aparat foto DSLR de care încă mă mai folosesc, cu un senzor optic mai slab decât cel integrat în Galaxy S6.

6 Comentarii

  1. Pana si camera e in relief la ca iphone 6 ,dar una peste alta daca o sa fie un smartphone bun este ok,cu ce nu sunt de acord la samsung este politica de preturi care mi se pare exagerata.

    1. Banii investiți în publicitate trebuie recuperați cumva. Sau ce credeai, că au copiat de la Apple doar aspectul? :)

  2. adevarat au copiat , pacat ca la cati bani au la dispozitie nu sunt capabili sa isi construiasca un produs 100% propriu , eu folosesc samsung doar ptr ca il pot modifica cum vreau pot pune aplicatii si din alte surse decat play si nu au preturi exagerate ca apple.

    1. Asta cu modificatul dupa dorinta si instalatu de aplicatii nu doar din Play Store tine de sistemul de operare Android, nu are nimic de-a face cu Samsung.

  3. asa este insa le folosesc ptr ca majoritatea au si cea mai mica valoare SAR care ptr mine este importanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.