Imaginea de fundal (wallpaper-ul) îngreunează pornirea calculatorului!

Imaginea de fundal (wallpaper-ul) îngreunează pornirea calculatorului dintr-un motiv lesne de înțeles: pentru a fi afișată, aceasta trebuie încărcată de pe Hard Disk. Cu cât este mai mare această imagine, cu atât mai greu se va încărca și în consecință, renunțarea la aceasta în schimbul unei culori, sau reducerea dimensiunilor sale cu ajutorul aplicațiilor gen JPEG Optimizer și Yahoo! Shumsh.IT, va ajuta sistemul să pornească mai rapid.

personalizare desktop

Dacă nu dispuneți de un SSD, un SSHD, ori măcar de un Hard Disk rapid, recomandarea mea este să renunțați la imaginea de fundal și să alegeți pentru fundal o culoare oarecare din paleta disponibilă în sistemul de operare.

Pentru înlocuirea imaginii de fundal cu o culoare, după ce faceți click dreapta pe Desktop și alegeți din meniul contextual opțiunea Personalize, apăsați Desktop Backgroud în panoul ce se va deschide (sau accesați Control Panel » Appearance and Personalization» Personalization).

desktop background

În noua fereastră, selectați la Picture location opțiunea Solid Colors:

solid colors

Apoi selectați una dintre culorile disponibile și apăsați butonul Save Changes. Dacă niciuna dintre culorile predefinite nu vă sunt pe plac, dați click în pătrățelul indicat în imaginea de mai sus cu săgeata numărul 3, pentru a putea alege sau defini o nouă culoare.

În cazul în care țineți neapărat să folosiți ca fundal o imagine, nu o culoare, asigurați-vă că respectiva imagine are rezoluția monitorului dumneavoastră, iar aceasta nu ocupă mai mult de 200 KB pe Hard Disk (cu cât mai puțin spațiu ocupă, cu atât mai bine).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.