Imagini gratuite de calitate pentru articole, cărți sau alte publicații: LibreStock

Dacă veți avea vreodată nevoie de imagini gratuite de calitate pentru articole, cărți și alte publicații, aruncați o privire peste LibreStock, un motor de căutare conectat la momentul publicării acestui articol la peste 47 de bănci de imaginii distribuite sub licența Creative Commons Zero, adică genul de acela de imagini ce pot fi folosite inclusiv fără a menționa autorul, inclusiv în scopuri comerciale.

LibreStock

Sunt situații în care acreditarea autorului devine imposibilă, iar când spun asta nu mă refer neapărat la creatorii de conținut care, în țările civilizate, s-au obișnuit să menționeze sursa informației și/sau autorul unei opere. Am avut de-a face recent cu o situație similară, când reprezentanții unui ONG m-a rugat să le fac niște bannere pentru campaniile online pentru strângerea de fonduri și produse.

În astfel de cazuri, chiar dacă ai vrea să menționezi autorul imaginilor folosite, este imposibil și ai de ales între a cumpăra o imagine, sau folosi una cu licență CC0 și folosi banii economisiți astfel pentru a sprijini cauza umanitară.

Revenind la LibreStock, portalul n-are nicio legătură cu proiectul LibreOffice, fiind vorba de o simplă coincidență. Cât despre imagini, după cum vă spuneam și mai devreme, acestea sunt preluate de pe alte site-uri. Nu există o listă a acestora dar, dacă intuiția nu-mi joacă feste, printre ele se numără și favoritele mele, respectiv Unsplash, Pexels și Pixabay.

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.