Cum se împiedică repornirea automată a PC-ului, în Windows 10 AU, după instalarea actualizărilor

Uneori, după instalarea actualizărilor, Windows Update solicită și chiar forțează repornirea PC-ului. Nu este un lucru rău, dar dacă se întâmplă în timp ce-ai plecat din fața monitorului preț de câteva minute după câteva ore de proiectat, desenat sau redactat ceva, va trebui să o iei de la capăt.

Înainte de Anniversary Update, Windows 10 permitea amânarea repornirii automate a computerului după instalarea actualizărilor, dar această posibilitate a dispărut. Mi-ar fi greu să găsesc o justificare pentru eliminarea acestei opțiuni, dar cum cu Microsoft totul e posibil, nici măcar nu-mi bat capul.

despre-windows-10

După ce am încercat metode care înainte funcționau perfect, cele care implicau modificarea unor chei a regiștrilor Windows, dezactivarea sarcinilor programate șamd, am ajuns la concluzia că am pierdut vremea degeaba. Deocamdată, vă vine să credeți ori ba, nu se poate face nimic pentru a dezactiva repornirea automată fără a opta pentru verificarea și instalarea manuală a actualizărilor.

În schimb, cu ajutorul unui instrument ori sarcini programate, se poate menține sistemul activ iar astfel, odată cu modul hibernare, se vor anula și oprirea și repornirea automată a sistemului. Un astfel de instrument este și Don’t Sleep, ce poate fi descărcat de aici.

Don't Sleep

Într-adevăr, rezolvând problema curentă astfel e ca și cum ai vâna muște cu tunul, dar necunoscând o altă posibilitate, e bine și-așa rău. Mulțumim Microsoft, mulțumim mult de tot!

Oh, era cât pe ce să uit! O altă variantă e să treceți pe Linux. Nu cred în ea, pentru ce am eu nevoie nu se aplică, dar o menționez pentru a le strica plăcerea celor care nu vor avea altceva mai bun de spus în comentarii.

7 Comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.