Închiderea automată a calculatorului, local sau remote, în funcție de evenimente sau sarcini

Automatizarea sarcinilor zilnice pe calculator, poate oferi un grad sporit de comoditate, scutindu-vă de rutina zilnică, și totodată, economisind un timp prețios. Cele mai multe dintre instrumentele care vin echipate cu o astfel de programare oferă în primul rând opțiunea shutdown sau restart, legate de diferite opțiuni, sarcini sau evenimente.

Shutter

Shutter este o aplicație pentru Windows, care ne poate oferi posibilitatea specificării anumitor evenimente de calculator, urmând ca mai apoi să declanșeze acțiuni particularizate în consecință, atunci când condițiile impuse sunt îndeplinite. De exemplu, puteți alege să opriți monitorul atunci când o anumită fereastră este închisă, sau utilizarea procesorului scade sub o anumită limită, sau puteți pur și simplu să setați o alarmă de trezire – posibilitățile sunt numeroase. Interfața principală a programului gratuit, este destul de simplă și ușor de înțeles, cu meniuri drop-down, din care puteți selecta evenimentul și acțiunea.

Trebuie doar să alegeți un eveniment, specificați acțiunea dorită pentru a se efectua în momentul în care are loc evenimentul, și apăsați Start. Puteți, de asemenea, executa acțiunea imediat, făcând clic pe Now.

Astfel, veți găsi diferite evenimente din care puteți alege în lista Event, ca Countdown(timer), On TimeWinamp StopsLow CPU UsageUser InactiveBattery low (utilă posesorilor de laptopuri), Window ClosesProcess Stops (ex: un crash în cazul Firefox), Ping Stops, și  File Size Limit.

Eveniment

După selectarea unui eveniment, alegeți tipul acțiunii din lista Action. De exemplu, dacă alegeți evenimentul Low Battery, trebuie specificat procentajul redus de încărcare la care doriți ca programul să declanșeze acțiunea.

Actiunea

În lista cu acțiuni găsim o varietate respectabilă de opțiuni, inclusiv ShutdownRebootLog offLock WorkstationSleepHibernateHang upMonitor Turn OffMute/Sonor Master Volume, și Alarm. Așa cum am mai spus, după alegerea evenimentului și a acțiunii dorite, puteți lăsa calculatorul nesupravegheat, de restul ocupându-se Shutter. Puteți configura diverse setări specifice aplicației din tabul Options, de exemplu alegerea unui sunet de alarmă , executarea unui anumit program, întreruperea conexiunii, afișarea unui mesaj text, toate comasate în cele patru taburi, GeneralOn ActionOn Action Extra și Web Interface.

Un interes deosebit îl reprezintă cele două opțiuni On Action și On Action Extra, unde în afara de definirea acțiunii principale, puteți specifica, de asemenea, sub-acțiuni personalizate așa cum am arătat mai sus.

Afișare mesaj

Tabul Web Interface este util în cazul în care doriți să lansați astfel de acțiuni în calculatorul local, dar de la distanță, de pe alt calculator (remote). Pentru aceasta, trebuie să activați funcția, selectați adresa IP și portul, specificați un nume de utilizator și o parolă, și faceți clic pe Save. Puteți, de asemenea, să permiteți sau nu, executarea comenzilor în linie de comandă de pe un alt calculator aflat la distanță.

Web Interface

După ce ați activat și salvat opțiunile în Web interface,  puteți introduce adresa IP într-un browser pentru a lansa interfața web a programului, care vă oferă acces la toate acțiunile care sunt disponibile în programul principal, pentru a le executa pe acel computer de la distanță. În general, Shutter, este un instrument foarte util și compact, care funcționează foarte bine pentru ceea ce a fost proiectat, și nu este un mare consumator de resurse.

Download Shutter | via: addictivetips

 

2 Comentarii

    1. Presupun că Paul a preluat „știrea” de la ei. Ceea ce nu prea înțeleg eu, e de ce nu a pus la final link de sursă. Oricum, am adăugat eu acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.