Înmatricularea unui autoturism în Spania

Neștiind că ne vom reîntoarce în Spania, plecarea din septembrie fiind rezultatul unei decizii spontane, în august am pus tomata la punct pentru a face față mirificelor drumuri mioritice, investind în bucșe, capete de bare, bascule și nu mai știu ce, niște bani pe care clar nu i-aș fi recuperat măritând-o o lună mai târziu. Banii fiind deja dați și șansele de recuperare inexistente, am decis să o luăm cu noi.

Înmatricularea unui autoturism în Spania este o procedură foarte simplă și se poate realiza în mai puțin de o săptămână dacă știi unde să mergi și ce să ceri. Noi n-am știut, iar cum aveam 6 luni la dispoziție pentru a o înmatricula, timp în care am circulat cu ea fără probleme cu numerele și asigurarea din România, le-am făcut pe toate ardelenește, pas cu pas.

1. Actele proprietarului

Totul începe de la proprietar, care trebuie să dispună de permisul de rezidență. Eu îl aveam încă din 2006, așa că n-a fost o problemă. Cu respectivul permis (tarjeta de residencia) și contractul de închiriere în mână, am mers la primărie să facem mutația (empadronamiento).

De la primărie am cerut o adeverință (volante) care să ateste că locuim la adresa declarată, care este gratuit. Oficial ți se cere un certificat, dar adeverința e la fel de bună. Cum certificatul costă vreo 6€ pe care nu-i necesar să-i plătești, soliciți adeverința.

2. Fișa tehnică a autovehiculului

Cea originală nu e bună, așa că va trebui să faci rost de alta, se numește „Ficha tecnica reducida” și se obține de la un laborator autorizat. O simplă căutare în Google îți pune la dispoziție câteva laboratoare care se ocupă cu asta. Iei legătura cu ei, le spui că-ți trebuie respectiva fișă pentru înmatriculare, apoi le facilitezi toată documentația.

Pe noi ne-a costat 80€ și am obținut-o cu ajutorul unui laborator din Malaga.

Cu fișa în mână se face programare la ITP (ITV) specificând că se dorește înmatricularea. Pe lângă celelalte acte ale mașinii vi se va mai cere și adeverința cerută de la primărie. Dacă nu sunt probleme, cei de la stația ITV vă vor da noile acte de identitate provizorii ale mașinii. Au costat 185€.

Cu acestea va trebui să mergeți iar la primărie și să solicitați plata impozitului (Impuesto vehiculos traccion mecanica). Acesta se calculează în funcție de vechimea autovehiculului și puterea motorului acestuia. Al nostru, un Golf V Plus 1.9 TDI a fost cotat la 12,89 „caballos fiascales”, deci s-a încadrat în tarifa de 12 la 15 „cai fiscali”, căluți pentru care am plătit 86€.

Cu dovadă plății în dosar se face programare online la Agencia Tributaria, ANAF-ul spaniol. Acolo vor mai fi necesare celelalte acte ale mașinii, inclusiv contractul de vânzare-cumpărare sau factura din România. După ce vi se calculează suma pe care trebuie să o achitați, vi se generează un cod cu care va trebui să mergeți la o sucursală bancară pentru a achita impozitul (impuesto especial sobre determinados medios de transporte, modelul 576).

Nu trebuie să completați niciun formular, toate datele fiind preîncărcate în sistem de către agentul care v-a preluat documentele la ghișeu. Prezentați codul facilitat, plătiți și luați chitanța.

Cu noua chitanță vă reîntoarceți la Agencia Tributaria (noi am rezolvat-o în aceeași zi), pentru a vi se elibera dovada plății impozitului. E nevoie de un singur exemplar, dar nouă ne-a dat trei, în caz că vom aveam nevoie ulterior.

3. Programarea la DGT

Urmează programarea la DGT (DRPCIV-ul spaniol). Aceasta se poate face online, de aici pentru „Tramites de oficina” (operații de gișeu):

Pentru „Matriculacion de vehiculos”:

Nu știu cum e în alte zone, dar în Madrid ne-au făcut programare la vreo 10 zile distanță. Ne-am prezentat, am scos bonul de ordine pe baza programării avute și ne-am așezat la rând.

Ajunși la ghișeu, au fost verificate următoarele documente:

 • Cererea de înmatriculare completată (se obține din același loc).
 • Actele de identitate ale proprietarului (carte de identitate din Ro, certificat de rezidență).
 • Documentele primite de la ITV.
 • Dovada plății celor două impozite.
 • Adeverința de la primărie privind domiciliul.
 • Toate actele mașinii, inclusiv talon și cartea de identitate.

Dacă totul este în regulă, vi se va cere să plătiți taxa de înmatriculare de 96,80€. Se poate plăti doar cu cardul, după care vă sunt eliberate noile acte ale mașinii și reținute cele din România. Eu am cerut copie după fiecare, față-verso, ștampilate.

Cu noua carte de identitate a mașinii mergeți la orice magazin de piese auto și faceți plăcuțele de înmatriculare. Am optat pentru plăcuțe de plastic, ambele costându-ne 30€.

placuta matriculare

Asta a fost tot. Mai trebuie doar să vă faceți asigurare, cea din România nemaifiind valabilă din momentul înmatriculării. Am făcut la Qualitas deoarece ne-au oferit cel mai decent preț pentru ce aveam noi nevoie.

62 Comentarii

 1. Si eu tre’ sa inmatriculez Dacia, numai ca la mine e mai complicat pentru ca in talon nu e pe numele meu, am doar contractul de vanzare-cumparare care-i pe numele meu si ma costa vreo 600 de euro tot deranjul la o gestorie.

  1. Pai ca sa fac procura tre’ fie sa merg eu personal, fie sa trec pe la consulat. Ambele presupunand minim 300 de euro costuri. Deci probabil ca nu e nicio diferenta.

 2. Salut cristian . De unde iau tabelul cu valoarea masinii sa imi calculez taxa ? Am un audi a5 2013 motor 3.0 diesel 180 kw adica 245 cai iar co2 e 154 . 0758.850.856 nr meu am wattzup daca vrei sa imi lasi msg . Multumesc

 3. Pasii sunt simpli, am inteles. Cum sta treaba insa cu radierea din romania a masinii? Inainte sau dupa inmatricularea in spania? Trebuie sa ne intoarcem cu nr in romania? Info despre asta nu am gasit, doar procedura de radiere normala. Multumesc

 4. Buna Cristi …sunt interesat , daca poti sa-mi zici , grupul de litere cu ce litera incepe?. Iti spun si de ce ma intereseaza: aici masinile noi care se inmatriculeaza cu litera K deja…..deci tie ce litera tiau dat daca masina ta nu este noua?. Scuze pentru curiozitate

 5. Buna …am aceeasi intrebare ca Aura…cand se face radierea inainte sau dupa inscriere un Spania???…..multumesc

 6. La fel de alambicat și cu „n„ drumuri ca în Ro de parcă nu ar exista calculatoare prin care să legi rapid fisc, primărie,,taxe,bănci,etc. mai puțin itp-ul care trebuie făcut Fizic. Odată ce ai numerele de rezidență ai automat toate datele cetățeanului respectiv care re un contract de închiriere legat de fisc și primărie s.a.m.d.

 7. Am un opel astra gtc cu nr de românia dar e pe numele tatălui meu. Am făcut un contract de vanzare cumpărare dar când am vrut să o inmatriculez mi-au spus ca am nevoie de chitanță. Ce chitanță nu stiu. Ma poate ajuta cineva? Vreau sa o inmatriculez in spania. Ce trebuie să fac ?

 8. Salutare
  Dar actele din romania trebuie traduse?
  Gen certificatul de inmatriculare anterior contractul de vanzare cumparare etc?

 9. Dețin o mașina pe numele meu cu număr de înmatriculare de Norvegia stat Non UE,anul asta vreau sa Ma mut definitiv in Spania și as vrea sa imi iau și mașina cu mine….întrebarea mea este dacă cineva are idee dacă trebuie sa urmez aceleași proceduri ca Cristian ? Mașina e pe numele meu .multumesc.

 10. Buna vreau sa trimit un fiat 500 in spania din canada stie cineva ce trebuie facut si cit trebuie sa platesc mersi

 11. Bună vreau să inmarticulez o masina in spania cu numere românești cum pot să o radiez in rominia ce acte trebuie pot mai întîi sa o înmatriculare in Spania si apoi sa8o radiez in romania

 12. Buna cristian am o intrebare.. Vreau sa cumpar o masina adusa din spania(cu nr spaniole) insa problema este: propietarul inca plateste rate, masina este pe numele lui (este un vecin masina se afla an romania) intrebarea mea este cu un contract de vanzare-cumparare pot inmatricula masina…

  1. Daca masina e pe numele lui nu vad unde ar fi problema, totusi eu as intreba si un notar.

   PS. Cinteste-ti primul comentariu, l-am modificat. Deduci tu ce e de dedus. (pont: da, se foloseste doar la interior, niciodata pe flancuri).

 13. Scuzama te rog dar nu anteleg raspunsul am scris gresit cu puncte da este adevarat ami cer scuze ansa nu am fost lamurit la antrebarea mea deci nu as avea nici o problema cu anmatricularea scuzama daca deranjej o zi buna.

  1. Nu e vb de puncte, de vorba de „anteleg” in loc de „inteleg” si altea de-astea. Si stai linistit, nu deranjezi, daca deranjai zbura comentariul la gunoi. :P

 14. Sal Cristi ce acte trebuie traduse inainte sa mergi dupa fisa tehnica? cam ce taxe se platesc aproximativ cu totul te rog frumos?

  1. Acte n-am tradus, doar am prezentat actele mașinii pe care, de regulă, le ai cu tine când circuli. Oricum, acestea îți vor fi indicate de către laborator.
   N-am făcut un calcul și a cam trecut ceva timp de atunci, parcă în jur de 4-500€, dar poți calcula singur adunând sumele menționate în articol. Evident, costurile pot varia de la o regiune la alta, de la o stație ITP la alta…

 15. Salut, foarte explicita procedura, merci.
  Intrebarea mea este daca ai circulat cu masina in acest timp, cat a durat inmatricularea. Eu am inceput demersurile pentru inmatriculare, am fost la ITV, am platit impozitele si cand am ajuns la trafic au descoperit ca la ITV mi-au gresit seria de caroserie si implicit la cele 2 institutii unde am platit impozitele. Acum nu stiu daca am voie sa circul cu masina pana rezolv cu actele…

 16. Buna, am un seat toledo si as vrea sal inmatriculez aici in Spania dar nu lam radiat din Romania oare ar trebuie prima data radiat din tara ca sal pot inmatriculez aici? Multumesc

  1. Am o intrebare cata a ajuns un total inmateicularea pe Spania a masini,in total?Am inteles ca era un golf 5,?Cum calculez pretul total daca am cumparat un Wolswagen,CC,motor diesel din anul2010 cu matrícula Ro.Voi plati mult?Multumesc….mult.!!! Daca ai vreo referinta ,o lista orientativa cu pretul de achitat,in funcie de masina ,motor etc,as fi bucuros sa primesc sau unde sa caut.

  1. Pentru demersuri de genul poți face împuternicire la notar. În Romania costă în jur de 35 lei, dacă faci în Spania trebuie tradusă și omologată.

 17. Pasii sunt simpli, am inteles. Cum sta treaba insa cu radierea din romania a masinii? Inainte sau dupa inmatricularea in spania? Trebuie sa ne intoarcem cu nr in romania? Info despre asta nu am gasit, doar procedura de radiere normala. Multumesc

  1. Ideal ar fi să procedezi invers: prima dată radiezi în România, apoi înmatriculezi în Spania, dar dacă faci pe dos, ca mine, atunci va trebui să trimiți numerele în România și să împuternicești pe cineva pentru radierea autoturismului.

  2. sau imputernicesti pe cineva inainte si numa ii trmitit cele necesare pt radiere ?:)

 18. Bună, Noi venim din Italia, și avem mașina cumpărată aici, plus că încă mai platim rate la ea. Ști cumva dacă sunt aceiași pași pentru înmatriculare?

 19. Salut,
  am inmatriculat recent masina in Barcelona, iar noua procedura pare sa nu mai fie la fel, asa ca mai jos va transmit noua varianta.

  NECESAR:
  – Act de identificare in Spania: NIE (insotit de ID-ul cu care l-ai facut, ex. pasaport)
  – Dovada rezidentei „empadronamiento” de regula emisa intr-un interval de 3 luni (la primarie mergi si ceri „volante” inainte de a incepe inmatricularea), poti incerca si cu o foaie mai veche, nu toti se uita;
  – actele masinii in original (Cartea de identitate, Certificatul de inmatriculare);

  BUN DE STIUT
  – uneori se mai cere dovada de achizitie (daca o inmatriculezi pt ca ai cumparat-o de la cineva din afara, eu doar am adus-o din Ro si nu a fost cazul)
  – nu a fost nevoie sa traduc nici un document, poate eventual contractul de cumparare/factura daca ti le cere.
  – Peste tot unde apare termenul „Bastidor” treci VIN-ul autoturismului. Mare atentie sa nu gresesti mai ales la formularele pt plata de taxe, pierzi banutii.
  – Mai gasiti info care specifica ceva legat de dovada ca ati renuntat la rezidenta fiscala din RO (m-au intrebat inclusiv la ITV inainte de programare). Eu nu am renuntat, le-am zis ca am rezidenta fiscala in ambele tari si am facut procedura fara probleme.

  PROCEDURA
  a) Ficha Tecnica de Coche: se obtine online cautand online pe google
  Sunt tehnicieni autorizati care intocmesc aceasta fisa.
  Pare ca ei lucreaza la nivel national deci nu trebuie sa fie din zona ta doar le comunici regiunea unde o inmatriculezi si ei isi vor face treaba.
  Le vei oferi prin email sau WhatsApp pe langa actele masinii, poze cu masina (laterale + fata + spate), poze cu diverse placute (serie, date tehnice, etc).
  Vei primi fisa si declaratia tot pe email cu semnatura electronica (nu trebuie sa iei nimic fizic). Costa cam 60EUR, eu am lucrat cu: fichatecnicacoche.com

  b) ITV, este echivalent cu RAR-ul la noi si reprezinta inspectia tehnica a masinii.
  Au fost destul de rigurosi la verificare, pe langa cele clasice au mai: cantarit, masurat dimensiuni, etc.
  Din pacate majoritatea nu te vor programa online pt ca vor sa-ti verifice actele inainte.
  Eu am sunat la ei, am dat email dar tot fizic am rezolvat. Au o persoana dedicata pt. „coche extranjero” pe care o gasesti in anumite zile.
  La programare am achitat un pic peste 100EUR
  Actele obtinute (3 exemplare carte ITV, Certificatul din RO cu o stampila) au fost eliberate destul de tarziu (2 saptamani). La data inspectiei m-am trezit cu un abtibild pe parbriz.
  Eu am lucrat cu: certio.com

  c) Agencia Tributaria: aici e noutate,
  de fiecare data m-am dus degeaba la ei.
  Cauti pe net „Modelo 576” + agenciatributaria
  Te va duce catre aceasta pagina:
  https://www.agenciatributaria.gob.es/AEAT.sede/procedimientoini/G502.shtml
  Trebuie sa fii inregistrat in sistem ca sa poti inregistra declaratia, daca nu esti nu te speria te inregistrezi pt „CLAVE” pe loc folosind video conferinta cu acest link: https://www.agenciatributaria.es/AEAT.internet/videollamadaClave.shtml
  Daca nu ai webcam, ai pe site posibilitate sa-ti trimita o scrisoare acasa sau sa te programezi la ei pt a te duce si obtine CLAVE. Ai putina rabdare sistemul de inregistrare merge cam prost.

  d) Modelo 576 la completare vei gasi majoritatea datelor in fisa tehnica sau in cartea masinii emisa de ITV.
  Complicatii la completare:
  o „No de serie tarjeta ITV”: era de 15 charactere pe Cartea ITV, iar Modelo 576 ofera maxim 12.
  Solutie: completezi de la dreapta la staga cele 12 caractere. Eu am optat ceva de genu: 1234EXC0022335566 sa-l trec: EXC0022335566. Oricum nu prea intereseaza pe nimeni.
  o „Base imponible”: trebuie sa o calculezi tu cautand in lege (care contine un tabel detaliat cu mii de pagini), sau te risti cu un calculator online: https://www.dieselogasolina.com/calcular-impuesto-matriculacion-coche-moto-hacienda.html
  Eu am cautat in lege si am folosit calculatorul online sa ma verific daca e ok. Mai jos legea pt 2021, se schimba de la an la an cred:
  https://www.agenciatributaria.es/AEAT.internet/Inicio/Novedades/Publicacion_de_ordenes_ministeriales_de_contenido_tributario.shtml
  o „Epigrafe”: l-am clarificat tot cautand, aici un link
  https://www6.aeat.es/static_files/common/internet/dep/aplicaciones/ov/ie85760n.html
  In cazul meu nu am avut de plata nimic odata cu finalizarea declaratiei am obtinut si codul de plata: „Código Electrónico para la Matriculación:: ##XX####
  Probabil daca ai de plata va trebui sa urmezi plata care probabil merge si cu cardul si dupa obtii acest cod (care este cerut mai jos).
  Dupa plata am inteles ca persoanele isi fac programare la Agencia Tributaria sa le valideze plata. Eu cred ca nu mai e nevoie, totul apare automat in system la DGT.

  e) Alte declaratii, daca doar te-ai mutat, din ce am citit ar fi niste scutiri la plata impozitului aferent Modelo 576 completand un alt formular. Eu nu am aplicat pt ca nu am avut de plata. La fel si daca ai luat o masina noua, te invita sa platesti TVA cu alte declaratii.

  f) Primarie: m-am dus degeaba, singura obligatie pe care o ai de achitat se face online.

  g) Autoliquidación del IVTM, pt regiunea Barcelona am achitat-o aici:
  https://orgt.diba.cat/es/TramitsPagaments/AutoliquidacioIVTM/autoliqveh?idTramit=9694d2cd-a38d-46dc-8eb7-9f9b95919d43
  Complicatii la completare: nu prea sunt, la campul „Tara” am pus „Masa del vehículo”, la campul „Potencia fiscal” am gasit valoarea la fel in Fisa tehnica.
  Dupa finalizare poti plati cu cardul, ve primi 2 coduri „Número operación, Autorización” cu ele m-am prezentat la politie de m-au gasit in sistem.

  h) DGT: trebuie programare
  Acte:
  o NIE + Pasaport (sau ID aferent)
  o Actele originale ale masinii (Carte + Certificat)
  Numerele de inmatriculare nu sunt cerute, eventual dovada de achizitie.
  o Cele 3 exemplare ale cartii ITV (2 au fost retinute aici)
  o Cererea pe care am completat-o inainte sa ma prezint.
  Aici am bifat „Matriculacion” si la campul „Código electrónico. de matriculación” am trecut codul de plata din Modelo 576
  o Cand te prezinti mai dai aprox 100EUR cu cardul (nu cred ca mai merge numerar).

  Inmatricularea este finalizata nu ramane decat sa optezi pentru o asigurare (online), sa-ti comanzi numerele de inmatriculare (eu am folosit un site placmax.com, iar a doua zi au ajuns). Am mai comandat si un sticker cu norma de poluare pe care lam pus in geam.

 20. Am fost recent la ITV si a trebuit sa refac ficha reducida eu avand carlig de remorcare rabatabil electric din fabrica, m-au respins pe motiv ca masina nu corespundea la lungime conform cu ce era trecut in fisa (da am ramas si eu masca). Asa ca daca aveti carlig de remorcare musai trebuie sa ii spuneti inginerului care intocmeste fisa sa il treaca acolo, are si el o serie similara cu cea de la motor ca sa evitati niste drumuri in plus + timp pierdut.

 21. Cristian am cumpsrat aici an Spania o duba de la un roman am facut contract de vanzare cumpsrare si an rmana si am spaniola sunt rezident definitiv an Spsnia si la matrculstea masinii an Spania ami cere certificat de radiere consulara . Poti sami dsi un sfat ?

 22. Salut, super informatii in acest post. Imi poti spune te rog cat ai platit ( aproximativ ) „impuesto especial sobre determinados medios de transporte” ?

  Sau daca solutia oferita de @Cosmin, mai precis calculatorul online ofera date cat de cat reale ??

  Asta de aici.

  Vreau sa aduc din Ro in Spania o masina din 2006, motor 2.0 benzina. Nu schimb proprietarul, este pe numele meu in Ro si vreau sa o inmatriculez acolo tot pe numele meu.

  Cineva din Spania mi-a spus ca „impuesto especial” la o masina din 2006 / 2.0 benzina, este in jur de 750 euro. Este posibil sa fie asa de mult ? In calculatorul / link mai sus / oferit de Cosmin imi iese vreo 78 euro.
  Apreciez foarte mult daca ai timp sa-mi raspunzi la intrebare.

  Multumesc

 23. Salut .io am cumpărat mașina acum 2ani din GERMANIA atunci am făcut actul de vanzare cumpărare dar acum nul mai gasesc si mil cere sa matriculez mașina in SPANIAnu știu ce să fac vă rog dacă stiti ajutatima cu o informatie vă mulțumesc

 24. Salut ,
  exista in Madrid companii care sa se ocupe de tot ce inseamna aceasta inmatriculare?
  daca da , puteti va rog lasa aici ceva detalii ?

 25. Salut,
  Sunt in proces de a inmatricula masina din Romania in Spania iar cei de la ITV mi au cerut un document „Baja Consular” pe care nu stiu sa il obtin. Daca ati trecut prin asta, puteti sa imi dati detalii?

  1. Buna , din ce am aflat , defapt acel „Baja Consular” , e un fel de renuntare la domiciliul dn Romania , si se poate lua ori din romania de la primarie , cum ca nu mai ai domiciliul acolo, sau din spania de la consulat . asta ajuta la scaderea impozitului .

 26. Bună ziua !
  Vă rog dacă știe cineva sau a trecut prin această situație ?
  Am venit din Germania în Spania cu o mașină luată cu finanțare la bancă.
  Acum locuiesc în Spania și plătesc rate la bancă în Germania, întrebarea mea ar fi dacă sau care ar fi procedura să înmatriculat provizoriu (eventual nr roșii)
  Pentru că eu intenționez să mă întorc în România luna viitoare și nu are nici un sens să o îmatriculez în Spania. Menționez că cei din Germania mi-au trimis o informare că mașina a fost radiată de ei că eu nu mai am rezidență în Germania. Deci numerele de înmatriculare nu mai sînt valabile și actul de identitate al mașinii este în posesia băncii di Germania eu am doar certificatul de înmatriculare auto pe numele meu, un act cu proprietarul parcului auto și contractul cu bancă.
  Vă rog dacă cunoaște cineva care ar procedura ?
  Vă mulțumesc ! O zi bună !

 27. Bună ziua. Am găsit în SPANIA o masina din ’75. As vrea sa o cumpăr, sa o aduc, repar și înmatriculez în România. Omul nu mai are niciun act. Eu pot face undeva o cerere sa îmi elibereze duplicat după actele de Spania? Cândva a fost înmatriculat. Mai este pe spate o plăcută cu nr. de înmatriculare Z-V 8893. Mașina este în San esteban de gormaz, ES. Multumesc

 28. In primul rand vreau sa iti multumesc; pasii sunt exact la fel si in 2022 septembrie.
  Cateva precizari pentru cei care inmatriculeaza masina in Alicante:

  Plata pentru impozit la Tributaria se poate face la Banca Santander Marti sau Joi pentru extrajeros sau in fiecare zi daca sunteti client. La banca Sabadell daca sunteti client sau la https://www.suma.es au birou in centru.
  La Gestation de traffic am primitit un set de acte pentru a fi folosite in Romania pentru radiere.
  Mai jos lista cu platile pentru inmatricularea unui Audi A4 din 2007, 19TDI 115 cai:

  FICHA -61 EURO (https://www.fichatecnicareducida.online) (mare atentie daca aveti carlig sa fie inclus in fisa)
  ITV – 110,86 Euro (C. Nieve, 7, 03006 Alicante)
  IMPOZIT PRIMARIE – 64,19 EURO (platit la tonomat in primarie)
  TRIBUTARIA IMPOZIT FINANTE – 89 EURO (platit pe pagina lor de net)
  GESTION DE TRAFIC – 99.77 EURO (platit cu card la ei)
  NUMERE – 28 EURO
  ASIGURARE – 237 EURO
  TOTAL 689.82 EURO
  precizez ca nu am avut nevoie de verificare inainte de ITV nu prea merg cu masina ocazional (pana la mall si acasa), am aduso cu mentenanta facuta din Romania
  Pentru radiere trebuie sa merg cu actele primite de la GESTION DE TRAFIC si numerele in ROMANIA

  1. Ce acte v-au dat de la DGT pt radierea din Romania? Mi-e nu mi-au dat nimic. Doar au oprit talonul si cartea de identitate a masinii…Multumesc.

 29. Salut,cum se numește Cartea de identitate a unui automobil înregistrat in Spania? Și cum arată ? Multam, Constantin

  1. Talonul e „Permiso de circulación și e verde”.
   Cartea de identitate e „Ficha tecnica” sau „Tarjeta ITV”.

 30. Bună ziua, am o întrebare: am un gol 5 din 2004 din Elveția, unde pot sa o înscriu în Spania, și cât mar costa.

  1. A trecut ceva timp de când am înmatriculat mașina, așadar e posibil ca anumite costuri să fi crescut între timp. Procedura este explicată în articol.

 31. Dacă ma poate ajuta cineva cu un răspuns…..sunt „empadronat” în Spania….dar nu dețin NIE sau alt document spaniol….doar pașaport și carte de identitate românească.
  În acest caz pot inmatricula auto personal….care are numere de RO….în Spania ?
  Mulțumesc anticipat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.