Instalare firmware DD-WRT în TP-LINK TL-WR841N & TL-WR841ND

Am cumpărat routerul TP-LINK TL-WR841N pentru a înlocui D-Link-ul DIR-600, care a cedat la o supratensiune pe portul WAN, neavând altă alternativă mai bună. Mi-aș fi dorit tot un DIR-600, dar n-aveam chef să aștept până a doua zi, iar în magazinele de prin Sibiu în care am întrebat nu-l aveau pe stock. N-am vrut să cheltuiesc mai mult de 100 de lei pe-un router, iar în acest preț cea mai bună alegere părea a fi TP-Link-ul TL-WR841N. Doar părea.

TL-WR841N

TL-WR841N e un router foarte prost comparativ cu DIR-600! Poate alții au fost mai norocoși, dar al meu, cu firmware-ul oficial, periodic, cel puțin o dată pe lună, mă ținea în reprize de conectări și deconectări, pe lângă alte bătăi de cap recunoscute de către fabricant și, teoretic, remediate.

Chiar dacă am avut probleme cu el încă din primele zile, n-aveam niciun chef să le văd fețele acre a celor de la Carrefour Sibiu, preferând să caut rezolvarea în firmware-uri alternative, mult mai complete și, de cele mai multe ori, mult mai bine puse la punct decât cele oficiale, pentru care se presupune că ai dat un ban «ca să stai în față».

Ca să nu o mai lungim, nu recomand nimănui achiziționarea routerului TL-WR841N dacă se dorește utilizarea sa cu firmware-ul oficial.

Dacă l-ați cumpărat deja și vreți să-i dublați performanța și eliminați problemele, instalați-i firmware-ul DD-WRT așa cum vă voi explica în continuare. Țineți cont că această operație poate rezulta în defectarea routerului, șansele ca acest lucru să se întâmple dacă urmați cu strictețe indicațiile sunt minime, dar riscul există și vi-l asumați în întregime.

Descărcarea firmware-ului DD-WRT pentru TL-WR841N & ND v9

Pentru început vor trebui descărcate ambele versiuni ale firmware-ului DD-WRT pentru TL-WR841. Pentru asta faceți click aici, introduceți în caseta de căutare TL-WR841N și apăsați Enter.

download firmware dd-wrt pentru tp-link-tl-wr841n

Conform rezultatelor, firmware-ul DD-WRT este disponibil doar pentru versiunile 3, 5, 7 și 8 ale TL-WR841N și TL-WR841ND. În realitate, firmware-ul pentru versiunea a 9 a acestor routere se află în directorul celui pentru versiunea 8. Faceți click pe această opțiune din listă.

La următorul pas faceți click pe Other downloads:

other downloads

Chiar dacă există și versiuni dezvoltate în 2015, ultima din decembrie 2014 este cea care mi-a funcționat cel mai bine. Pentru a instala versiunea pe care eu v-o recomand faceți click pe link-ul spre directorul celor din 2014.

directorul de versiuni firmware 2014

În lista ce va fi afișată faceți click pe ultimul link:

firmware din 12 22 2014

Localizați în director opțiunea tplink_tl-wr841ndv9 și faceți click pe aceasta:

tplink_tl-wr841ndv9

În noua pagină ce se va deschide veți găsi fișierele de instalare a firmware-ului DD-WRT pe TL-WR841N & TL-WR841ND v9. Descărcați-le pe ambele, de preferat într-un folder pe Desktop, pentru a vă fi ușor să le localizați.

firmware dd-wrt pentru tl-er841nd

După descărcarea ambelor fișiere deconectați cablul conectat la portul WAN al routerului (e cel albastru), deconectați toate dispozitivele conectate la router prin Wireless, conectați routerul la PC folosind un cablu de rețea cu conector RJ-45 (cel din cutia routerului este perfect).

Instalarea firmware-ului DD-WRT în TL-WR841N & ND v9

Dacă nu ați schimbat niciodată adresa IP a routerului, deschideți o fereastră în browser și tastați în aceasta, la adrese 192.168.0.1, apoi apăsați Enter. Autentificați-vă în interfața Web de configurare a routerului și accesați System tools » Firmware Upgrade:

instalare firmware dd-wrt in tl-wr841n

Faceți click pe Browse (sau Alegeți fișierul), alegeți din calculator fișierul factory-to-ddwrt.bin, descărcat mai devreme, apoi apăsați Upgrade.

După uploadarea firmware-ului și instalarea sa routerul va reporni. Indiferent de adresa IP avută înainte, noul panou de configurare va putea fi accesat la adresa 192.168.1.1. La prima accesare, panoul de control vă va cere să configurați un nume de utilizator și o parolă de acces. Ideal ar fi să introduceți un nume de utilizator și o parolă de care să vă amintiți și peste câteva luni, sau măcar să le notați undeva…

configurare nume de utilizator si parola in dd-wrt

După crearea unui cont de utilizator de administrare, accesați Administration » Firmware Upgrade. Apăsați pe Browse (sau Alegeți fișierul), selectați din PC fișierul tl-wr841nd-webflash.bin descărcat mai devreme și dați click pe Upgrade:

tl-wr841nd-webflash

După repornire, firmware-ul DD-WRT va deveni 100% funcțional și vă va oferi acces la toate toate caracteristicile și opțiunile de configurare disponibile pentru routerul TL-WR841N / WR841ND v9.

Desigur, pentru a putea fi folosit cu o conexiune RDS, routerul va trebui configurat ca atare. De asemenea, va trebui configurată și rețeaua Wireless în funcție de dispozitivele pe care le veți conecta la Internet prin intermediul său.

57 Comentarii

 1. Cristian, rogu-te da-mi un semn cat de repede poti, pentru ca mi-as dori sa ne auzim in urmatoarele minute. Astept pe mail. Multumesc anticipat.

 2. E întradevăr o răgălie de router. Imediat cum îmi aduc aminte user-ul și parola îi fac upgrade.

 3. Salut. Ar fi o idee buna sa faci un o clasificare a routerelor accesibile ca si pret chiar daca nu ar fi fff corecta ca si clasament, fiind facuta doar dupa pareri, nu neaparat probate de tine, dar toti putem intelege buna intentie… Succes!

  1. Fără testare mi-ar fi incomod să vorbesc, dar voi încerca o colaborare cu unul dintre magazinele care s-au oferit să-mi trimită produse în teste.

 4. Si eu am luat ceva apropiat la oferta de la aceeasi firma TP-L fara antene si sunt dezamagit de calitatea semnalului,nu a fost pt mine,dar acum mi e cam rusine sa recunosc acest lucru fiind luat la recomandarea mea pt o cunostinta,desi avea ceva recomandari pozitive! Concluzia: studiati mai mult sau probati!

  1. Din acest motiv nu sunt bune review-urile care conțin afirmații de genul „Am primit routerul ieri, e foarte tare, vi-l recomand cu încredere…”. Uneori ai norocul să-i descoperi problemele în primele zile, făcându-i un test exhaustiv, dar de cele mai multe ori problemele ies la iveală în regim normal de utilizare.

 5. Am versiunea NDv9 si nu am probleme de aproape 1 an de zile.Upgrade-ul l-am realizat de pe sait-ul lor.Nu se incalzeste si cele doua antene isi merita banii.

  1. Al meu e N. De încălzit nu se încălzește deloc, doar are un comportament foarte ciudat atunci când e supus la trafic intens de date (transfer des imagini de restaurare de pe desktop pe serverul de cărui configurare mă ocup la acel moment). Dacă făceam upload la un fișier de 10 – 15 GB și nu-i limitam viteza la cel mult 6 MB/s, dădea rateuri. Cu DD-WRT n-am acut astfel de probleme. Și la download am avut probleme cu el, dar mai rar, ce-i drept.

  1. Nu există soft de la DD-WRT pentru acest model(DIR 655).Softul 2.09 ptr revizia B1 merge foarte bine.Pur și simplu nu i-am găsit vre-o hibă deși softul celor de la DD-WRT e mai arătos.

 6. Bună ziua! Am un router wireless d-link ai am o problema cu el. Uneori, pe laptop, nu-mi vede rețeaua. Mă refer doar pe laptop, pe telefoane nu are nicio problema. Adică îmi detectează rețelele wi-fi de la vecini, dar rețeaua mea, care se afla la nici 2 metri, nu o vede. Ca sa mă conectez trebuie sa mă duc cu laptopul foarte aproape de router și sa dezactivez și sa activez adaptorul de rețea din laptop. Aveți vreo idee de ce? E laptopul de vina?

 7. Sal, eu detin un router TP-LINK TL740N si as dori sa stiu daca este bun, si daca trebuie sa-i fac si eu o instalare de firmware. Merci anticipat.
  PS. Mentionez ca nu am avut probleme pana acum cu el.

 8. Salut, am pus DD-WRT pe un dlink DIR-615 revizia H de circa 3 ani si sunt foarte multumit comparativ cu firmware-ul original.

 9. Am instalat si eu acest Firmware pe un „TL-WR740N ” , toate bune si frumoase cand ce sa vezi : din 15 16 M pe secunda la download de pe torrent am ajuns sa descarc cu maxim 2,5 M , sunt curios Cristiane si la tine se comporta asemanator? mentionez dor prin wifi se comporta asa cablu nu am incercat.

 10. Am urmat tutorialul tau cu strictete, cu paranteza ca inainte de a incepe ceva am dat un factory reset, si routerul a murit.
  Este in loop, boteaza, aprinde wifi led si se reseteaza, continuu.
  Merci.

  1. E prima dată când aud de brick cauzat de dd-wrt. Sigur versiunea routerul e TL-WR841N & TL-WR841ND versiunea 9?

   Vezi indicațiile de aici, sper să te ajute. De asemenea, s-ar putea să te ajute și indicațiile de pe forumul oficial. Oricum ar fi, ține-mă la curent, cumva, împreună, vom reuși să-i dăm de cap.

 11. Salutare
  Off topic vreau sa prezin asta nu stiu daca ai citit despre SuperWRT,dar stiu ca ai custom firmware pe router ,poti incerca si asta daca nu te multumeste ce ai valabil si pt cine mai vrea sa incerce,cititi cu atentie si alegeti corect pt modelul vostru de router.

  https://superwrt.ro/
  Din pacate eu am modelul TP-LINK TL-WR941ND,care nu are suport pana acum ,asa ca nu am testat.

 12. Asa de praf a fost incat l-am inviat numai cu serial, cu imagine de la Openwrt, ChaosCalmer candidate 1 pare manusa pentru asa o masina slaba.
  Ramane de vazut cat de stabila e platforma software/hardware.
  Succesuri.

 13. Salut. Am bagat DD-WRT în TP-LINK TL-WR841N(abia cumparat de la ALTEX) si tot nu reusesc sa ma conectez la RDS prin pppoe. Spune-mi te rog frumos cum sa bag inapoi versiunea oficiala! As vrea sa merg cu el inapoi sa vad daca la ei merge.

 14. Salut, eu am un wr841nd vers. 8.0 la care nu pot accesa din browser setarile, pot configura cu CD.ul si atat.
  Am incercat cu toate browser-ele existente, chiar si cu versiuni mai vechi, nici un rezulat, imi cere user/pass introduc si astept sa apara interfata la nesfarsit.
  Am incercat reset, 30/30/30 tot nimic.
  Acum incerc sa folosesc putty si tftpd pt. a rescrie un firmaware luat de pe tplink.com.
  Am reusit conectare cu putty (cu un cablu de nokia dku-5) afiseaza secventa, tastez tpl ..insa de aici as avea nevoie de putin ajutor, privind pasii de urmat.
  Daca are cineva timp sa.mi explice ? Ms

 15. salut .vreau si eu un ajutor a,am un wr814nd si am vrut sa fac update la dd wrt am pus un fisier si la al doilea nu a mai dat semne de viata in sensul ca nu-i mai pot accesa interfata in niciun fel si nu vrea nici hard resset sa ia, nici prin 30-30-30 nu a mers .ce sa fac ?

 16. Salutare ! Tp-link , TL wr 841 nd v 8.0 , nu l-am mai folosit de 1 an si ceva ..zilele acestea am dat de el , l-am conectat la laptop , am dat sa intru in interfata lui si nu raspunde la 192.168.0.1 nici 192.168.1.1 ..ce sa-i fac ? am link pe leduri , dar laptopul nu vede reteaua transmisa de router ..zici ca-i mort 🙁 Eu unul regret ca l-am luat ..nu se poate sa lasi un router functional ,configurat ok , iar dupa un timp – in care nu a functionat ..sa vezi de fapt ..ca nu mai merge ..:( cel mai prost router pe care l-am avut !

  1. Salut.
   Ai incercat resetarea acestuia la setarile implicite prin butonul de reset pozitionat de regula pe laterala sau spatele acestuia?
   La unele modele sunt mentionate si adresa de accesare pe un sticker lipit tot pe spatele acestuia.
   Incearca de asemenea si rularea in cmd a comenzii ipconfig sa vizualizezi Default Gateway.
   Informatii suplimentare ai aici.
   Succes!

 17. Salutare ! am incercat sa instalez , conform instructiunulor, dd-wrt pt. routerul TP-LINK TL-WR841N vers. 7.2. Din pacate , m-am oprit dupa instalarea fișierului factory-to-ddwrt.bin versiune 2014 (Upgrade). Cu toate ca am semnal wi-fi iar noua retea se numeste dd-wrt , nu ma pot conecta la adresa 192.168.1.1 ( si evident nici la cea veche 192.168.0.1) , pt. a continua cu instalarea fișierului tl-wr841nd-webflash.bin si a celorlalte setari de securitate…Acum m-am pricopsit cu o retea dd-wrt fara parola ( liber pt. toata lumea) , asa incat oricine se poate conecta fara probleme oricand doreste…Mai pot face ceva sau tre sa-mi iau alt router?

  1. În PC, vezi ca adresa IP a adaptorului să fie aceeași cu a routerului, respectiv în formatul 192.169.1.X sau 192.169.1.XX, de exemplu 192.169.1.44.

  2. am incercat cmd:/ipconfig/release si apoi /renew – la ultima imi apare: ” No operation can be performed on Wirless Network Connection while it has its had his media disconnected”

 18. Daca imi poti spune , te rog, cum sa aflu adresa IP a adaptorului…eu am incercat cu cmd:/ ipconfig , dar nu cred ca e ce trebuie.
  Mersi

 19. Salut, am un router tplink tl-wr841n firmware v11, pe wireless nu vrea sa sara de 20mb download in speedtest. Am facut setarile corect, cred eu. Am net de 300 de la rds, prin fir direct download la speedtest am 220 mb, cv de genul.

 20. Aceeasi problema am avut-o si eu ca si ca si Alin,
  doar ca la mine nu mai mergea wirelessul (nu am putut sa intru sa-l configurez) asa ca mi-am cumparat altul.

  1. Setările adaptorului pe automat. Deschizi CMD, tastezi ipconfig și apeși Enter. Adresa IP a routerului este cea din dreptului primei linii Default gateway.

  2. Dacă ai instalat DD-WRT, setezi adaptorul după cum urmează:

   IP: 192.136.1.38
   MASK: 255.255.255.0
   Gateway: 192.168.1.1

   În caz contrar, setezi:
   IP: 192.136.0.38
   MASK: 255.255.255.0
   Gateway: 192.168.0.1

 21. asta arata acum
  PPP adapter Conexiune pe banda1
  Connection-specific DNS Suffix . :
  IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 86.107.38.86
  Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255
  Default Gateway . . . . . . . . . : 0.0.0.0

  1. Stai că le încurcăm rău de tot! Dacă după modificarea adreselor apare tot 0.0.0.0 la gateway, fie nu te uiți la adaptorul care trebuie, fie adaptorul PC-ului e defect. Setările acestea sunt independente de router, n-au nici o treabă cu el.

  2. cred ca am gasit problema, dar nu stiu cum sa o rezolv
   cand setez ip, subnet mask si gateway manual cum mi-ai spus, se dezactiveaza dhcp
   dar la service.msc imi apare activ

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.