Cum se instalează tema Arc în Ubuntu (15.04+)

Pentru că Ubuntu e atât de popular și e preferatul tuturor novicilor în universul GNU/Linux, astăzi vin cu o nouă tentație pentru cei care-l folosiți: Arc. E vorba de o tema disponibilă în trei versiuni: default, dark și darker. Așa arată Arc-darker:

tema arc pentru ubuntu

Instalarea e „floare la ureche” și se efectuează în doar câteva minute. Totuși, înainte de a pune osul la treabă și mintea la contribuție, asigurați-vă că instalați toate dependențele necesare.

sudo apt-get install gtk2-engines-pixbuf && sudo apt-get install gtk2-engines-murrine && sudo apt-get install autoconf && sudo apt-get install automake && sudo apt-get install libgtk-3-dev && sudo apt-get install git

Comanda e lungă cât o zi de post, dar rezolvă dintr-o mișcare problema dependențelor. Asta da, după executarea ei fiți cu ochii pe Terminal ca pe butelie, că vi se va cere de câteva ori acordul pentru instalarea pachetelor necesare, situație în care va trebui să răspundeți cu Y » apăsați Enter.

După instalarea tuturor dependențelor descărcați Arc:

git clone https://github.com/horst3180/arc-theme --depth 1 && cd arc-theme

Executați scriptul de configurare:

./autogen.sh --prefix=/usr

Efectuați instalarea:

sudo make install

Iar dacă vă place mult ce vedeți în screenshot, instalați și pachetul de iconițe Numix Circle executând pe rând comenzile de mai jos:

sudo apt-add-repository ppa:numix/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install numix-icon-theme numix-icon-theme-circle

Prima adaugă depozitul Numix, a doua face un refresh a surselor și ultima descarcă și instalează pachetul de iconițe. Apropo, aplicarea temei și a pachetului de iconițe se face din Unity Tweak, aplicație pe care va trebui să o instalați dacă nu ați făcut acest lucru deja:

sudo apt-get install unity-tweak-tool

Pentru aplicarea temei deschideți Unity Tweak și accesați Appearance » Theme sau Icons:

theme icons

Activarea temei și a pachetului se face prin simpla efectuare a unui click asupra acestora:

aplicare tema arc

Iar dacă nu vă mulțumiți cu jumătăți de măsură, puteți aplica aceeași temă și în navigatorul Web Mozilla Firefox.

tema arc pentru firefox

Pentru instalarea temei în Firefox accesați această pagină și faceți click pe link-ul primului fișier din listă. Firefox vă va întreba dacă doriți să permiteți instalarea temei, răspundeți afirmativ, așteptați ca instalarea să se încheie și, la invitația acestuia, reporniți-l. Gata, l-ați arcuit complet!

5 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.