Cum se instalează și configurează Nginx în Virtualmin

Pentru că, vorbind despre Virtualmin, am spus ca având în vedere consumul de resurse și performanța, dintre Nginx și Apache îl prefer pe primul, în cazul în care doriți să utilizați acest server HTTP în CentOS, pentru a-l administra cu Virtualmin, m-am gândit că n-ar strica să vă pun la dispoziție un ghid de instalare.

nginx

Înainte de toate, va trebui oprit serverul Apache. Pentru a face acest lucru, conectați la server cu utilizatorul root, executați următoarea comandă:

/etc/rc.d/init.d/httpd stop

Deoarece nu vom mai avea nevoie de el, haideți să-l și eliminăm cu:

yum remove httpd

După ce Apache a fost oprit și eliminat, instalăm și configurăm Nginx astfel încât să poată fi administrat cu Virtualmin:

yum install nginx
/etc/init.d/nginx start
yum install wbm-virtualmin-nginx wbm-virtualmin-nginx-ssl

Accesăm Webmin (https://adresa IP server:10000) și verificăm prezența în Servers a Nginx Webserver și a fișierelor de configurare a acestuia:

Nginx Virtualmin CentOS

În caz contrar, apăsați link-ul „Module Config” din partea superioară a paginii apoi, în panoul de configurare, ajustați parametri și introduceți manual locațiile corecte. Nu uitați să salvați!

Configurare Ngnix Webserver

Reveniți la Virtualmin, accesați System Settings » Features and Plugins. Debifați casetele marcate cu roșu în captura de ecran de mai jos (Apache Website, Webalizer reporting, SSL wbsite, Awstats reporting, DAV Login, Mailman, Protected web directories și Subversion repositories) și bifați-le pe cele marcate cu albastru (Nginx SSL website și Nginx website):

Virtualmin » System Settings » Features and plugins

După ce ați făcut acest lucru, salvați modificările și așteptați aplicarea acestora. Pentru a găzdui un site nou în Nginx, tot ce aveți de făcut este să lansați asistentul „Create Virtual Server” disponibil în bara laterală stângă a Virtualmin, și să alegeți proprietățile acestuia. Asta a fost tot!

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.