Cum se instalează driverele necesare pentru utilizarea programului Smart Phone Flash Tool

În timp ce scriam tutorialul de rootare a smartphone-ului Ulefone Paris (Evolio X5), mi-am dat seama că n-am vorbit despre un pas prealabil esențial: instalarea în Windows a tuturor driverelor de care Smart Phone Flash Tool (SP Flash Tool) are nevoie pentru a funcționa.

instalare driver MediaTek PreLoader USB VCOM Port

Dar fiindcă avem de-a face cu un veritabil lanț al slăbiciunilor, înainte de a ajunge la pasul vizibil în instantaneea de ecran de mai sus, dacă folosiți o versiune Windows de 64 de biți, va trebui ca mai întâi să configurați sistemul de operare să permită instalarea driverelor neînsoțite de o semnătură digitală.

Dacă nu veți face acest lucru, instalarea driverelor de care are nevoie programul Smart Phone Flash Tool nu va fi posibilă, iar procesul va culmina cu următorul mesaj:

The third-party INF does not contain digital signature information

După ce ați permis instalarea driverelor neînsoțite de o semnătură digitală, descărcați de aici driverele MediaTek USB VCOM. De pe urma descărcării vă veti alege cu o arhivă zip. Extrageți-i conținutul într-un loc de care să vă amintiți cu ușurință.

În continuare, deschideți Windows Explorer, dați click dreapta pe Acest PC » Gestionare:

gestionare pc

În cadrul Instrumentelor de sistem, dați click pe Manager dispozitive, apoi alegeți prima opțiune din lista afișată în panoul din partea dreaptă. Pentru a instala manual driverele MediaTek USB VCOM, dați click pe Acțiune și faceți click pe Adăugare hardware vechi:

instalare driver vechi

La deschiderea Expertului de adăugare hardware, apăsați butonul Următorul:

expertul adaugare hardware

La pasul următor, înainte de a continua, va trebui să bifați caseta Instalare hardware selectat manual din listă:

instalare hardware selectat manual din lista

Ignorați opțiunile din fereastra cu tipuri uzuale de hardware și treceți mai departe.

Se afiseaza toate dispozitivele

Ajunși la „Selectați driverul de dispozitiv pe care îl instalați pentru hardware”, dați click pe butonul Disc disponibil:

Selectati driverul de dispozitiv pe care il instalati pentru hardware

Apăsați butonul Răsfoire:

rasfoire

Accesați folderul rezultat de pe urma dezarhivării arhivei zip ce conține driverele și, în funcție de versiunea sistemului de operare Windows din PC, alegeți fișierul .inf aferent acesteia.

usb2ser_Win764

Pentru Windows 7, 8, 8.1 sau Windows 10 de 64 de biți va trebui să alegeți usb2ser_Win764 din MediaTek USB VCOM drivers » Drivers » USB VCOM Driver » Win7.

Dacă vi se va cere acest lucru, confirmați instalarea driverelor:

Windows can't verify the publisher of this driver software

La finalizarea instalării veți vedea următoarea fereastră:

Acest dispozitiv nu poate porni

Chiar dacă expertul de adăugare hardware vă avertizează că dispozitivul pentru care tocmai ați instalat driverul nu poate porni, instalarea s-a efectuat cu succes și „dispozitivul va porni” de îndată ce conectați telefonul la oricare dintre porturile USB ale calculatorului.

Începând din acel moment veți putea instala și folosi fără nici un fel de probleme programul Smart Phone Flash Tool, ce-l care a determinat scrierea acestui tutorial. Dacă nu este așa, nu vă sfiiți să cereți ajutorul sub forma unui comentariu; promit să vă răspund, dacă știu vreo soluție pentru problema întâmpinată, de îndată ce am ocazia să o fac.

2 Comentarii

  1. am facut exact ca in acest editorial iar la sfarsit in ultima fereastra imi apare mesajul „Urmatorul hardware nu s-a instalat: Media Tek DA USB VCOM Port
    Eroare in timpul instalarii dispozitivului.
    The third-party INF does not contain digital signature information.”
    Ce pot sa fac ca sa remediez aceasta problema?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.