Cum se instalează driverul Alfa AWUS1900 în Kali Linux

Zilele trecute am văzut o ofertă foarte bună la adaptorul wireless Alfa AWUS1900, singurul de acest tip la care râvneam, așa că am profitat de ea pentru a-l achiziționa. Am încercat să-l pun la treabă chiar din seara zile în care l-am primit, însă Kali Linux nu-l recunoștea nicicum.

Kali Linux nu detectează corect adaptorul AWUS1900

Apărea, în schimb, printre dispozitivele USB conectate la PC, dar prin metodele convenționale era imposibilă instalarea driverul necesar pentru a-l utiliza în vreun fel (deși eu n-aș fi avut nevoie de el pentru a-l utiliza în scopurile oficiale pentru care a fost conceput).

Pentru instalarea driverelor, asigurați-vă că adaptorul AWUS1900 este detectat de Kali.

Kali Linux detectează adaptorul wireless AWUS1900

Dacă nu apare în listă, e o problemă undeva. Poate fi cablul de vină, portul USB la care l-ați conectat (apropo, pentru a funcționa corect acesta trebuie să fie 3.0) sau poate fi vorba de un adaptor defect ori contrafăcut (genul celor care circulau pe eBay la 15-20€).

Contează și Kernel-ul, iar instrucțiunile de față se aplică pentru versiunea 5.16.0.

Kernel Kali Linux pentru AWUS1900

Funcționează și cu versiuni mai vechi, însă nimeni nu garantează că o va face cu cele mai noi, în special cele care vor apărea la ceva timp după publicarea articolului.

Vom folosi un driver alternativ, creat și publicat de morrownr pentru chipsetul RTL8814AU, dar mai întâi vom instala dependențele și instrumentele necesare:

sudo apt update && sudo apt full-upgrade -y && sudo apt install -y linux-headers-$(uname -r) build-essential dkms git libelf-dev

În continuare, va trebui creat folderul în care vom descărca driverul:

mkdir -p ~/src

Iar în acesta descărcăm versiunea actuală a driverului:

git clone https://github.com/morrownr/8814au.git

Apoi rulăm scriptul de instalare:

Instalare driver AWUS1900 în Kali Linux

Așteptăm ca instalarea driverului adaptorului AWUS1900 să fie dusă la bun sfârșit, apoi, la invitația scriptului de instalare, repornim PC-ul.

Driverul AWUS1900 se instalează în Kali Linux

După repornirea PC-ului, adaptorul wireless Alfa AWUS1900 ar trebui să fie recunoscut de către Kali Linux, care-l va afișa în rândul interfețelor de rețea disponibile.

AWUS1900 detected by Kali Linux

Astfel, acesta va putea fi utilizat în diversele aplicații și scripturi de pentesting wireless.

Wifite în Kali Linux cu AWUS1900

Uneori, dacă lăsam adaptorul conectat atunci când opream PC-ul, Kali Linux nu-l detecta corect, însă problema se rezolva de fiecare dată prin deconectarea și reconectarea cablului USB al acestuia. În rest, n-am identificat alte probleme care să merite menționate.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.