Cum se instalează sau actualizează Flash Player-ul PPAPI pentru Google Chrome x64

Cineva spunea, într-un comentariu la articolul în care vă îndemnam să încercați versiunea de 64 de biți a browserului, că folosind-o întâmpină probleme la redarea conținutului Flash pe anumite site-uri. Nu e de vina Chrome, de fapt nu e vina nimănui, lipsește un plugin de care browserul are nevoie pentru a reda acest tip de conținut: Flash Player PPAPI.

instalare Flash Player PPAPI

Dar înainte de a instala plugin-ul PPAPI va trebui să renunțați la versiunea actuală a Flash Player dezinstalându-l cu ajutorul instrumentului dedicat ce poate fi descărcat din secțiunea Uninstallation a acestei pagini.

După dezinstalarea versiunii actuale, descărcați de pe aceeași pagină, însă de această dată din secțiunea Flash Player Beta, kitul de instalare al celei necesare redării conținutului Flash:

Flash Player Beta

După instalarea inițială, la apariția unor versiuni noi ale Flash Player PPAPI, actualizarea ar trebui să se efectueze automat. Dacă nu este așa, tastați chrome://components în bara de adrese a Chrome și apăsați butonul Verifică dacă există actualizări de sub pepper_flash:

Verifica daca exista actualizari pepper_flash

Teoretic, componenta Flash Player ar trebui să se actualizeze automat dacă este identificată o nouă versiune, dar în practică lucrurile stau adesea diferit și veți fi nevoiți să descărcați și instalați manual actualizările până când Google și Adobe găsesc și implementează o soluție.

4 Comentarii

  1. Am urmat pași dați de tine, iar după verificare îmi spune ca „Stare – Componenta nu este actualizată” cum o actualizez acum? Versiunea de Flash e beta pe viitor voi primi doar actualizări la versiuni beta?

    1. Așa apare și la mine, dar dacă e aceeași versiune pe care o vezi pe site-ul Adobe, ignoră respectivul mesaj. Acesta este și motivul mențiunilor în acest sens de la finalul articolului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.