Cum se instalează Google Play (Magazinul Play) în tableta sau smartphone-ul cu Android

Dacă aveți un smartphone sau tabletă cu Android care nu dispune de Google Play (Magazinul Play), aplicația care ne oferă acces la magazinul de aplicații pentru Android, fie descărcați kitul de instalare APK al aplicațiilor și jocurilor pe care le doriți, ceea ce e destul de anevoios, fie instalați aplicația pe care toți utilizatorii unui dispozitiv cu acest sistem de operare o cunoaștem: Magazinul Google Play.

Varianta mai simplă și totodată cea pe care o recomand este instalarea magazinului Google Play, lucru pe care îl puteți face urmând câțiva pași destul de simpli.

1. Activarea surselor necunoscute

Pentru a putea instala Google Play sau orice altă aplicație descărcată din surse neoficiale în format APK, înainte de toate va trebui să activați în setările dispozitivului funcția de instalare din surse necunoscute, neautorizate de Google.

 • Accesați Settings
 • Apasați pe Security
 • Biffați caseta „Unknown sources
 • Apăsați OK pentru a confirma că doriți să fie permisă instalarea aplicațiilor din surse necunoscute.

instalare google play android

Descarcați de aici versiunea APK a Google Play și, după ce descărcarea a finalizat, apăsați pe aceasta pentru a o instala. După instalare, deschideți aplicația, introduceți datele de logare a contului Google cu care doriți să vă conectați și acceptați termenele și condițiile serviciului.

După ce ați parcurs cu atenție toți acești pași, pentru a nu omite niciunul, vă veți putea bucura de toate avantajele pe care magazinul Google Play le oferă posesorilor de smartphone-uri cu Android, de la posibilitatea de a descărca aplicații și cărți gratuite, la a asculta muzică și beneficia de reduceri substanțiale la serviciile proprii cum ar fi Google Play Music, de exemplu.

2. Dacă doriți să instalați Google Play într-un smartphone Meizu

Cei care eșuează atunci când încearcă să efectueze instalarea pe cont propriu, uită un lucru esențial: Google Play nu poate funcționa fără Google Play Services, iar acesta din urmă are versiuni diferite pentru fiecare arhitectură în parte.

Înainte de toate, din AppCenter, va trebui să instalați Google Installer.

instalare google installer

Meizu MX5, și știți acest lucru fiindcă îl dețineți, altfel n-ați fi parcurs aceste rânduri, are un procesor de 64 de biți aparținând arhitecturii arm64-v8a. Prin urmare, va trebui să descărcați și instalați versiunea Google Play Services dezvoltată special pentru această arhitectură.

O găsiți aici, dar nu uitați că pentru a o putea instala, mai întâi va trebui să permiteți, din Setări » Amprentă și securitate » Securitate, instalarea aplicațiilor din surse necunoscute.

După instalarea Google Play Services veți putea deschide și folosi magazinul Google Play.57 Comentarii

  1. Nu pot descarca magazin play dc? Am avut cont si am uitat parola si nu ma mai lasa sami descarc jocuri .

  2. pai dai in setari la aplicatii si ultima pagina sunt aplicatiile dezactivate si dai la google play si il activezi

  1. Numele meu e Nicoleta va rog sa ma ajutati am avut virusi pe telefon de la o telenovela si am fost nevoita sai dau restart din fabrica mi sau sters toate aplicatile si numi mai dau voie sa le aplic imi zice eruare va rog ajutatima

  2. Daca urmareai comentariile observai alte raspunsuri pe aceasta tema.
   Descarci APK de aici in functie de specificatiile tehnice verifici sa corespunda ori incerci sa revii la versiunea din fabrica, stergand actualizarile de pana acum.

 1. Incerc sa descarc de pe magazin play imi arata ca se descarca dar in bara de stare apare in pauza. De ce?

  1. Salut cum pot sa instalez și eu magazin google play pe HUAWEI P smart 2021

  2. Mai întâi trebuie să instalezi aplicația Dual Space. Poți descărca apk-ul de aici. Google Pplay va apărea în dispozitiv dacă acesta este compatibil.

 2. Eu am un meizu metal si nu pot instala nici din surse necunoscute, efectiv iau apk-ul il rulez, se instaleaza dar iconul creat nu se deschide..

  1. Incearca descarcarea separata a fisierului apk si finalizeaza procesul de instalare asa.

  2. Intrati in setari si activati surse necunoscu.Mergeti mai sus si puteti vedea de unde se descarca versiunea APK.Inscrietiva contul google si descarcati magazin pley.Lasati un comentariu daca vam ajutat

  1. Ai incercat instalarea si cu fisierul .APK descarcat in mod manual si nu din Magazin Play?
   Despre ce model de telefon vorbim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.