Cum se instalează Google Play (Magazinul Play) în tableta sau smartphone-ul cu Android

Dacă aveți un smartphone sau tabletă cu Android care nu dispune de Google Play (Magazinul Play), care oferă acces la magazinul de aplicații pentru acesta, fie descărcați kitul de instalare APK al aplicațiilor și jocurilor pe care le doriți, ceea ce e destul de anevoios, fie instalați aplicația pe care toți utilizatorii unui dispozitiv cu acest sistem de operare o cunoaștem: Magazinul Google Play sau, mai nou, Play Store.

1. Verificați mai întâi că magazinul de aplicații Play Store nu a fost dezactivat

Este posibil ca din neatenție să fi dezactivat aplicația Play Store. În majoritatea cazurilor va fi vorba de asta, Google Play fiind una dintre aplicațiile practic imposibil de dezinstalat de către utilizator obișnuit, fiind necesare permisiuni speciale în acest scop ce pot fi obținute doar dispunând de cunoștințe tehnice avansate.

Pentru a vă asigura că magazinul de aplicații chiar a fost dezinstalat:

   1. Accesați setările telefonului (Setări).
   2. Apăsați pe Aplicații și notificări.
   3. Apăsați pe „Afișați toate cele … aplicații

Localizați în lista ce se va deschide aplicația Google Play, apăsați butonul Activați și așteptați activarea acesteia. În continuare, veți putea deschide aplicația Play Store direct de acolo, prin apăsarea butonului Deschideți, sau precum deschideți orice altă aplicație, din sertarul dedicat.

Dacă în lista aplicațiilor din telefonul nu găsiți magazinul Google Play, înseamnă că acesta a fost dezinstalat din telefon, așadar va trebui să-l instalați din surse externe.

2. Instalarea manuală a magazinului Google Play (Play Store)

A doua posibilitate de a recupera accesul la milioanele de aplicații disponibile pentru Android e să descărcați și instalați manual magazinul Google Play. Îl puteți descărca de aici (în mod normal ar trebui să fie detectat de către site-ul APK Pure modelul telefonului și arhitectura acestuia și să fiți redirecționați spre fișierul corespunzător, așadar nu vă faceți griji din acest punct de vedere).

Fiind vorba de o sursă neoficială, va trebui să permiteți instalarea aplicațiilor prin intermediul Google Chrome sau a Internet Browser-ului folosit la descărcarea pachetului APK. Pentru asta, la deschiderea fișierului, faceți click pe Setări, apoi autorizați instalarea din respectiva sursă.

Reveniți la fereastra anterioară și apăsați pe Instalați, apoi așteptați ca aplicația să fie instalată.

După instalare, o veți putea porni ca pe orice altă aplicație instalată în telefon, însă vă recomand ca înainte de a instala alte aplicații să instalați toate actualizările disponibile, în special cele care vizează serviciile Google Play și celelalte aplicații și servicii conexe.

Imediat după instalarea actualizărilor vă veți putea bucura de toate avantajele pe care magazinul Google Play le oferă posesorilor de smartphone-uri cu Android, de la posibilitatea de a descărca aplicații și cărți gratuite, la a asculta muzică și beneficia de reduceri la serviciile proprii cum ar fi Google Play Music, YouTube, șamd.

3. Dacă doriți să instalați Google Play într-un telefonul Meizu

Meizu și Huawei, producători „renumiți” pentru problemele pe care le întâmpină cei care le cumpără unele dintre produse în momentul în care doresc să instaleze aplicații, din acestea lipsind toată platforma necesară pentru a descărca, instala și rula aplicații din Play Store.

În mod normal, fabricantul sau fani ai brandului dezvoltă soluții neoficiale pentru a putea instala magazinul de aplicații, iar cei care eșuează atunci când încearcă să efectueze instalarea pe cont propriu uită un lucru esențial: Google Play nu poate funcționa fără Google Play Services, iar acesta din urmă are versiuni diferite pentru fiecare arhitectură în parte.

În cazul Meizu, de exemplu, trebuie doar să descărcați și instalați Google Apps Installer.

Google Apps Installer by Meizu

Iar aplicația respectivă se ocupă de toate demersurile pentru ca accesarea magazinului de aplicații Google Play și instalarea de aplicații Android prin intermediul acestuia sa nu mai presupună o bătaie de cap pentru niciunul dintre cei care au achiziționat un smartphone MEIZU.

O puteți descărca de aici, iar arhitectura procesorului n-ar trebui să fie o problemă, fiind concepută astfel încât să o identifice corect și descarce pentru ea versiunea potrivită.

4. Dacă doriți să instalați Google Play într-un telefon Huawei

Nici Huawei nu s-a lăsat mai prejos, ci a dezvoltat și publicat un instrument care facilitează terenul pentru a putea utiliza Google Play și toate celelalte aplicații Android care necesită Google Play Services pentru a funcționa: Gspace.

Magazinul Google Play în Huawei

Gspace este disponibil în AppGallery, magazinul de aplicații oficial al Huawei, iar de acolo poate fi descărcat și instalat. Așadar, dacă dispuneți de un dispozitiv cu Android de la acest fabricant, instalați Gspace și nu veți avea probleme pentru a utiliza serviciile Google.

5. Alte dispozitive cu Android

Dacă pe dispozitivul pe care doriți să instalați magazinul Google Play nu funcționează niciuna dintre metodele descrise mai sus, lăsați un comentariu prin intermediul formularului de mai jos și voi încerca să vă ajut să găsiți soluția potrivită.

62 Comentarii

  1. Nu pot descarca magazin play dc? Am avut cont si am uitat parola si nu ma mai lasa sami descarc jocuri .

  2. pai dai in setari la aplicatii si ultima pagina sunt aplicatiile dezactivate si dai la google play si il activezi

  1. Numele meu e Nicoleta va rog sa ma ajutati am avut virusi pe telefon de la o telenovela si am fost nevoita sai dau restart din fabrica mi sau sters toate aplicatile si numi mai dau voie sa le aplic imi zice eruare va rog ajutatima

  2. Daca urmareai comentariile observai alte raspunsuri pe aceasta tema.
   Descarci APK de aici in functie de specificatiile tehnice verifici sa corespunda ori incerci sa revii la versiunea din fabrica, stergand actualizarile de pana acum.

 1. cum pot accesa google play,?incerc sa descarc diverse aplicati dar imi da eruare la recuperarea datelor de pe servar.

 2. Incerc sa descarc de pe magazin play imi arata ca se descarca dar in bara de stare apare in pauza. De ce?

  1. Salut cum pot sa instalez și eu magazin google play pe HUAWEI P smart 2021

  2. Mai întâi trebuie să instalezi aplicația Dual Space. Poți descărca apk-ul de aici. Google Pplay va apărea în dispozitiv dacă acesta este compatibil.

 3. Eu am un meizu metal si nu pot instala nici din surse necunoscute, efectiv iau apk-ul il rulez, se instaleaza dar iconul creat nu se deschide..

  1. Incearca descarcarea separata a fisierului apk si finalizeaza procesul de instalare asa.

  2. Intrati in setari si activati surse necunoscu.Mergeti mai sus si puteti vedea de unde se descarca versiunea APK.Inscrietiva contul google si descarcati magazin pley.Lasati un comentariu daca vam ajutat

  1. Ai incercat instalarea si cu fisierul .APK descarcat in mod manual si nu din Magazin Play?
   Despre ce model de telefon vorbim?

  1. Ce model de telefon detineti?
   Daca este un model oferit de Huawei cel mai probabil nu aveti instalata suita GMS, fiind destul de dificil daca telefonul nu este compatibil cu anumite instrumente speciale pentru a realiza acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.