Cum se instalează Google Play în Miui 8 Global

Ieri, Redmi 1S a primit update OTA la Miui 8 Global, mai precis versiunea 8.1.2. Pe durata actualizării au dispărut din telefon toate aplicațiile Google, singura modalitate de a le putea folosi în continuare fiind reinstalarea lor manuală, operație pe care o voi descrie mai jos.

Redmi 1S - Miui 8

Până am nimerit varianta corectă, am avut vreo cinci tentative eșuate de a instala Google Play. Dacă în unele cazuri procesul se bloca pur și simplu, în celelalte nu funcționau Serviciile Google Play, cele responsabile de sincronizarea agendei, a istoricului, șamd.

Menționez că după fiecare încercare am resetat telefonul, ceea ce vă recomand și vouă, celor care veți ajunge aici încercând să instalați magazinul Google Play în Miui 8, să faceți. Eu am reușit în cele din urmă descărcând arhiva Google Installation Pack, instalând Google Play și forțând actualizarea serviciilor prin instalarea Gmail din magazin.

Servicii Google Play

Ignorați instrucțiunile oferite acolo, instalați doar .apk-ul aplicației Google Play, nimic altceva. După instalarea sa, accesați magazinul, instalați Gmail, iar când veți încerca să-l accesați, se va deschide magazinul solicitându-vă să actualizați serviciile.

Dacă nu veți face asta, nu vor funcționa nici backup-urile, nici sincronizarea contactelor salvate în agenda Google. Nu vă pod asigura că aceasta e metoda universală pentru toate dispozitivele cu Miui 8, dar eu așa am rezolvat problema pe Redmi 1S.

4 Comentarii

  1. Salut, pe xiaomi redmi note 3 ( Mediatek ) nu ai instalat MIUI8? Daca da, ce anume ai instalat? Ca sunt multe versiuni pe net.

  2. Apropo de resoftare…as dori sa instalez pe un Xiaomi Redmi Note 3 MTK o varianta europeana de MIUI 8, bazata pe Android 6. Asta ca sa scap de MIUI 8 versiunea chinezeasca, plina de chinezarii si bazata pe Android 5. Ma poate ajuta cineva cu un link de descarcare si un tutorial explicit despre cum se face? Multumesc anticipat!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.