Cum se instalează limba română în orice versiune a Windows 7 (Starter, Home Premium, Professional)

Oficial, instalarea pachetului de limba română este disponibilă doar în versiunile Ultimate și Enterprise a Windows 7, dar asta nu înseamnă că pachetul nu poate fi instalat și în edițiile Starter, Home Basic, Home Premium și Professional, ba chiar e foarte simplu de cât ați fi crezut!

Windows 8 în limba română

Pentru a instala pachetul de limba română în orice versiune a Windows 7, descărcați și rulați programul Vistalizator, apoi descărcați de aici pachetul de limba română aferent versiunii Windows 7 instalate în calculator. În continuare, apăsați butonul „Add languages” din programul Vistalizator:

adaugarea pachetului de limba romana

În fereastra ce se va deschide, indicați programului locul în care ați salvat pachetul de limba română descărcat mai devreme. Încărcați pachetul în program, apoi apăsați butonul „Install language„:

Instalare Limba Romana in Windows 7

După instalare, veți fi întrebați dacă doriți să setați limba română ca limba implicită de afișare. Confirmați apăsând butonul „Yes„:

Instalarea pachetului de limba romana a fost realizată cu success

Imediat după, asistentul de instalare a pachetului de limbă pentru interfața Windows 7 vă va cere să închideți programul Vistalizator și să reporniți calculatorul. Închideți toate celelalte programe deschise, apoi apăsați butonul „OK„:

Repornirea calculatorului

În continuare, apăsați butonul „Exit„, apoi butonul „Yes” din fereastra plutitoare, pentru a reporni calculatorul și aplica modificările care vor face ca interfața sistemului de operare să fie afișată în limba română:

The system will be restarted

Asta a fost tot. Dacă întâmpinați probleme sau aveți nelămuriri, nu vă sfiiți să mi le aduceți la cunoștință sub forma unui comentariu la acest tutorial.

31 Comentarii

  1. sall cristian daca eu instalez pachetul pentru Windows 7 SP 1 nu perd windowsul original si garantia?

  2. Nu. N-au de-a face una cu cealaltă. Dar dacă instalezi, instalează pachetul pentru W7 SP1.

  3. Multumesc mult! S-a instalat fara probleme limba romana pe windows 7 home premium 32 bit/sp1.

 1. Tu ai verificat poza, respectiv https://i.imgur.com/dcr5Blc.jpg – am deja Service pack 1, eu am mai incercat cu vistalizatorul si nu-mi functioneaza, dupa ce adaug limba nu imi apare butonul de install language, ce pot face…. nu putem vorbi pe facebook/yahoo messenger/skype ca sa pot si eu sa ma ajuti sa rezolvam aceasta problema, de mult timp ma chinui si nu reusesc, astept raspunsul tau, multumesc anticipat.

  1. Acum nu mai apare eroarea de Windows Update?
   Dacă nu apare butonul „install language”, înseamnă că fie n-ai descărcat pachetul de limbă pentru W7 SP1 64 biți, fie Vistalizator nu este compatibil cu W7 furnizat în altă limbă decât engleza.

 2. Salut,am si eu rugamintea daca ma poti lamuri de ce nu pot instala limba romana,treaba sta in felul urmator: am un win 7 home premium sp1pe 64 biti,am descarcat vistalizator si limba,am facut toata operatiunea iar la final dupa ce se instaleaza imi da o eroare precum ca trebuie reinstalata manual o actualizare critica si mai jos este acest link KB3061518(schannel vulnerability fix),am dat clic pe acest link imi deschide o pagina,il descarc,imi arata ca s-a instalat,iar cand dau din nou pe butonul schimba limba din vistalizator imi arata din nou aceeasi problema.iti voi fi recunoscator daca doresti si ma poti ajuta.

  1. Ai încercat să repornești PC-ul după instalarea pachetului respectiv?

  2. salut ,aceeasi problema am si eu,am repornit laptopul si degeaba,ma poti ajuta?multumesc

  3. Cred ca cele mai bune metode de a instala un pachet lingvistic raman in continuare Windows Update ori pachetele lingvistice de aici.

 3. Da am incercat dar nu are nici un efect,poata avea vreo legatura cu faptul ca am cumparat windows-ul acela subventionat sau nu mai stiu cum era?

 4. Foarte tare! Am urmat pasii indicati pentru un windows7 home premium in Limba germana, pentru a-l aduce in Limba romana, si am reusit. Ce a fost mai greu a fost faptul ca toate ferestrele care le deschideam conform indicatiilor erau in germana si a trebuit sa merg pe ghicite ca sa spun asa, dar pana la urma am reusit. Ce a fost in plus a fost o descarcare manuala pentru ceva de genul Windows download updates, care probabil nu il aveam instalat, iar dupa aceea a mers totul snur. Si cand ma gandesc ca dupa lupte seculare care au durat 3 zile, timp in care am cautat pe toate forumurile , si in care raspunsurile se spunea ca vistalizator nu merge pt Windows 7 home premium 32bit, ci numai pentru celelalte 2 variante mai evoluate, acum am reusit datorita dvs. Multumesc mult!

 5. Salut, am instalat interfață în limba română pe Windows 7 și după restart nu mai pornește laptopul, adică e ecranul negru. Ma puteți ajuta?

 6. Eu am Windows 7 Ultimate: Am încercat sa Descart pachetu in romană si nu se Descarcă nu știu de ce. Cum sa descarc si de unde?

  1. Ai language packs in stanga in functie de arhitectura sistemului de operare, 32/64 biti.
   Descarci kit-ul dorit din lista aceea.

 7. Pentru cei cu w7 /sp1 /64biti, nu functioneaza. acelasi rezultat ca mai sus.
  Limba pe care am vrut sa o inlocuiesc este franceza.
  Atentie!!!
  Puteti pierde date importante de pe dispozitiv!

 8. buna, la mine a functionat am windows 7 profesional,,dar nu din prima a trebuit sa dau help ca sa instalez limba romana..mi-a dat bataie de cap un pic.. :-))

 9. Salaut. Am pus la instalat limba romana si sta de o ora la 100%. Sti ce as putea sa fac? Are rost sa mai astept sau mai incerc odata ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.