Cum se instalează SopCast în calculator

Scriu acest ghid de instalare al SopCast deoarece am primit mesaje de la mai mulți cititori care au instalat programe de vizionat posturi TV pe calculator, în care aceștia îmi relatau că fie programul instalat nu funcționează, fie SopCast nu se conectează la servere sau nu este capabil să redea fluxul video. În ciuda aparențelor, instalarea și configurarea inițială a SopCast nu este deloc una complicată, dar chiar și așa consider că orice ajutor este întotdeauna binevenit.

1. Instalare SopCast

Pentru a nu risca instalând SopCast din surse dubioase, am creat o pagină de download a acestuia în secțiunea „Download” a blogului. Descărcați de pe aceasta arhiva .zip ce conține programul și extrageți-i conținutul dând click dreapta pe aceasta și selectând din meniul contextual opțiunea Extract Here, pentru a efectua decomprimarea cu instrumentul inclus în Windows, sau efectuați cu opțiunea aferentă programului pe care îl folosiți în acest scop.

După extragere dați dublu click pe executabilul de instalare și efectuați instalarea urmând indicațiile de mai jos.

1. 1 Renunțați la junkware!

Pe durata instalării vă recomand să optați pentru o instalare curată a programului! În acest scop, atunci când veți fi întrebați dacă doriți să instalați alte programe decât SopCast, indiferent cât de mult le-ar lăuda reclamele, debifați casetele acestora înainte de a continua. În plus, evitați, tot prin dezactivarea casetelor aferente, schimbarea paginii de start a browserului, precum și schimbarea motorului de căutare predeterminat.

instalare sopcast fara junkware

Dacă în ciuda faptului că ați omis instalarea de junkware („software gunoi”, adică aplicații inutile pentru atingerea scopului propus), kitul de instalare al SopCast vă propune instalarea unor extensii în Internet Browserul folosit, împiedicați-l să o facă! Dacă instalarea se produce fără acordul dumneavoastră, eliminați extensia manual.

dezinstalare extensii google chrome

După ce programul a fost instalat, permiteți rularea acestuia.

instalarea sopcast a fost efectuata

1.2 Conectarea SopCast la Internet

SopCast funcționează folosind rețele de tip P2P, așadar conectarea la rețea este un pas esențial pentru funcționarea sa. Conectarea poate fi făcută folosind contul anonim presetat, sau folosirea unui cont special creat în acest scop. Tot la acest pas, iar asta deoarece numai în acest fel vom putea permite altor programe care au nevoie de SopCast să-l ruleze și conecteze atunci când pornesc, bifați caseta Autentificare automată înainte de apăsarea butonului Autentifică.

conectarea la retea a sopcast

Pentru ca SopCast să se poată conectat la Internet va fi necesară adăugarea unei reguli în firewall-ul Windows sau al soluției antivirus instalate în computer. Permiteți așadar conectarea sa indiferent de tipul de rețea la care este conectat în acel moment computerul (publică ori privată).

conectarea sopcast la internet

1.3 Verificarea funcționării

Dacă instalarea a fost efectuată corect, în lista de canale TV live a SopCast ar trebui să-și facă apariția câteva dintre posturile TV care transmit prin Internet, inclusiv câteva din România.

posturi tv in lista de canale tv a sopcast

Chiar dacă poate fi utilizat pentru vizionarea directă a posturilor TV, pentru o listă mai bogată, vă recomand să instalați și un program care să includă toate sursele video disponibile. Pentru a cunoaște principialele opțiuni pe care le aveți la dispoziție consultați această listă.

Download SopCast

2 Comentarii

  1. Am instalat Sopcast dar nu-mi apar posturile romanesti de tv/Care sa fie cauza si cum sa continui ? varog ajutati-ma.Va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.