Cum se instalează ROM-ul global Xiaomi.eu în Xiaomi Mi 5

Clienții internaționali nu reprezintă o prioritate pentru Xiaomi, iar asta se deduce din lipsa, la mai bine de două luni de la apariția sa pe piață, a unui firmware internațional (global) pentru Mi 5, vârf de gamă lansat cu surle și trâmbițe; de Redmi Note 3 nici nu mai zic, n-are rost.

Xiaomi Mi 5 - iarba

În aceste condiții, tuturor posesorilor modelelor menționate care nu vor să se mulțumească cu bloatware-ul chinezesc, nu le rămâne altceva de făcut decât să deblocheze bootloader-ul și să instaleze una dintre versiunile globale neoficiale, cum ar fi cele publicate de Xiaomi.eu.

Respectivele ROM-uri, care în cei cinci ani de activitate ai forumului au devenit inclusiv mai bune decât cele oficiale, au la bază firmware-ul chinezesc oficial, modificat și îmbunătățit. În plus, majoritatea dintre acestea vin la pachet cu TWRP, custom recovery-ul despre care v-am vorbit și cu alte ocazii.

În rândurile de mai jos voi descrie procedeul de instalare a firmware-ului xiaomi.eu în orice versiune a modelului Xiaomi Mi 5, denumite intern „gemini”, care pot fi descărcate de aici.

Cum se instalează ROM-ul global xiaomi.eu în Xiaomi Mi 5

Dacă nu ați făcut deja acest lucru, înainte de toate va trebui să deblocați bootloader-ul lui Mi 5 prin singura metoda oficială, descrisă în articolul anterior. După deblocare, descărcați și instalați aplicația MiFlash. Descărcați și extrageți, de asemenea, versiunea 7.2.13.0 a ROM-ului pentru MiFlash. Aceasta include și custom recovery-ul TWRP.

Important! Efectuați toate operațiile recomandate în continuare pe un computer cu o versiune Windows x64. Pentru mai multe detalii, dați click aici.

Pentru a vă fi mai ușor să lucrați cu MiFlash, cel mai bine ar fi să creați pe desktop un folder nou (eu am creat unul cu numele „mi”) și să extrageți în acesta arhiva zip ce conține ROM-ul.

 1. Executați MiFlash ca administrator.
 2. Apăsați Browse și selectați folderul în care ați extras ROM-ul.
 3. Bifați caseta Flash all except storage.
 4. Încărcați complet bateria telefonului.
 5. Opriți telefonul și porniți-l în Fastboot (în timp ce țineți apăsat butonul Volum down, apăsați butonul de pornire. Eliberați butonul de volum la afișarea logo-ului Fastboot).
 6. Conectați telefonul la calculator prin cablul USB original.
 7. Apăsați butonul Refresh în MiFlash.
 8. La listarea telefonului în aplicație, faceți click pe butonul Flash.

Flash all except storage

Când programul MiFlash va afișa mesajul „The operation completed successfully„, puteți porni telefonul și aștepta ca acesta să pornească.

The operation completed successfully

Trebuie menționat că prima pornire va fi foarte lentă, putând dura chiar și o jumătate de oră. Important e să nu vă panicați și să așteptați apariția asistentului de configurare inițială.

La vederea selectorului limbii de afișare, opriți telefonul și porniți-l în custom recovery. Pentru asta, în timp ce țineți apăsat butonul Volum sus, apăsați butonul de pornire. De asemenea, în caz că preferați această metodă, terminați de configurat dispozitivul apoi alegeți opțiunea Reboot to recovery mode din Setări » About phone » System updates.

La afișarea Team Win Recovery Project dați click pe Wipe și glisați butonul de efectuare a unei resetări din fabrică, respectiv Swipe to Factory Reset.

swipe to factory reset

După resetarea care ar trebui să elimine și criptarea, reveniți la meniul anterior și apăsați de această dată butonul Advanced Wipe. Bifați casetele Dalvik / ART Cache, Cache și Data, apoi glisați butonul și repetați operația.

Advanced Wipe Xiaomi Mi 5

După a două ștergere, reveniți la meniul anterior și alegeți Reboot » Reboot System. Când telefonul va porni, veți putea efectua operația de configurare inițială ca și cum de unul nou ar fi vorba. ROM-ul neoficial xiaomi.eu va veni, după cum veți vedea, fără aplicațiile chinezești inutile și cu magazinul Google Play preinstalat.

Instalarea noilor versiuni ale ROM-ului xiaomi.eu

În viitor, pentru a instala cea mai recentă versiune a ROM-ului xiaomi.eu, este suficient să descărcați în telefon arhiva zip ce o conține (întotdeauna cea cu numele gemini), apoi să o selectați cu Choose update package din Setări » About phone » System updates.

Apropo, pentru a putea actualiza firmware-ul lui Xiaomi Mi 5 prin metoda prezentată, este important să descărcați versiunea ROM-ului pentru TWRP, adică una descărcată de aici.

7 Comentarii

 1. Salut,

  Pe GearBest am vazut ca e Ulefone Vienna la 150 de dolari, ai interactionat cu el sau cu alte Ulefoane? merita acesti bani? Mersi mult

  1. Nu există nici un risc dacă ține cont de aceste sfaturi. E drept, lumea preferă să-l creadă mai repede pe cel cu o singură comandă sau niciuna, decât pe unul cu zeci de comenzi la activ.

 2. Salut,
  Pe MI5 -ul tau ai facut upgade la MIUI8? Eu am incercat si imi da un mesaj de eroare ” Couldn’t verify update package”. Am incercat cu „xiaomi.eu_multi_MI5_V8.0.3.0.MAACNDH_v8-6.0.zip”

 3. Salut. Am facut si eu un update la un Redmi Pro de la versiunea 6.12.22 la 6.12.29 si dupa update nu mai pot sa intru intru in TWRP. Se pare ca l-a sters la update.

 4. Ai idee de ce nu a aparut inca pe sit ul celor de la lineage os versiunea 15 cu android oreo? Tu ce imi recomanzi, lianage os sau miui? Dupa parerea mea lineage os iti face camera mai slaba, insa eu as prefera un andoid curat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.