John McAfee în AMA: „Antivirusul este mort!”

John McAfee a găzduit ieri o sesiune AMA (Ask Me Anything) pe Reddit. A vorbit, printre altele, despre cum a crescut compania ce-i poartă numele, despre cât de bucuros este că antivirusul care în curând se va numi Intel Security nu-i va mai purta numele, dar și despre faptul că antivirușii în general sunt bazați pe o tehnologie învechită, care nu mai este relevantă.

John McAfee

Când a fost întrebat ce soluție antivirus folosește actualmente, acesta a afirmat că niciuna în ciuda faptului că folosește sisteme de operare vulnerabile la atacuri și malware, printre care Windows, Android și iOS. De asemenea, a profitate de ocazie pentru a vorbi și despre primul lucru pe care-l face atunci când își achiziționează un smartphone cu Android, sistemul de operare pe care-l preferă deoarece „este simplu de utilizat”:

The first thing I do is root it with towelroot to remove update capabilities, then remove bloatware, then unroot it of course.

Habar n-am la ce se referea John McAfee atunci când spunea că antivirusul a murit, că nu-s Mama Omida și nici nu suntem prieteni chiar atât de apropiați încât să mi le spună pe toate, dar presupun că insinua necesitatea urgentă de reinventare a soluțiilor de securitate.

Într-adevăr, și eu consider că „cel mai bun antivirus e utilizatorul”. Asta nu înseamnă că încurajez folosirea unui PC ori dispozitiv inteligent fără instalarea unei suite de securitate. Ce vreau să spun e că nu este suficient să spui: „ah, am un antivirus bun și pot face tot ce vreau eu”, sau „știu sigur că acest program/crack/website sunt curate, la excepții cu ele!”.

Până și cel mai de încredere website poate cădea pradă atacatorilor, am văzut asta nu o singură dată, deci nu vă bazați foarte mult pe reputații câștigate de-a lungul timpului. Gândiți-vă doar la faptul că până și Bitdefender, dezvoltatorul celui mai bun antivirus din lume la momentul de față, a căzut pradă hackerilor de curând.

6 Comentarii

    1. Despre Eset Smart Security 8 ce părere ai? Este bun de ceva? O seară bună! Spor la toate

  1. Bitdefender mi se pare un antivirus atat de bun ca nu l-as schimba(sau nu m-as intoarce la ce am avut inainte)cu nimic in lume.Pur si simplu imi detecteaza in timpul navigarii toti”prietenii”informatici,astfel incat,la scanarea programata de mine saptamanal nu mi-a gasit niciodata nimic.Poate doar Kaspersky sa-i faca fata indeaproape acestui antivirus.In schimb nu recomand NOD32 care scaneaza si putine fisiere-300.000 fata de 900.000 cu Bitdefender-si care mi s-a parut cu totul slab.La 6 luni aveai un articol,Cristi,despre Bitdefender pe 6 luni gratuit.Multumesc si acum pentru oportunitatea de a-l avea chiar si jumatate de an.Face minuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.