La Media Music Awards 2013

Bilete la Media Music Awards 2013 a cumpărat Oana, dacă nu mă înșel, chiar din prima zi în care au început să se vândă în Shopping City Sibiu. Eu voiam să-i revăd pe cei de la Vunk, ea pentru a o revedea pe Andra (care la Mix Music Evo 2013 a venit doar pe afiș, iar cei de la Lidl atât de nesimțiți încât au anunțat lipsa ei în timpul concertului; dar asta e altă mâncare de pește…).

media music awards 2013

Revenind la MMA 2013, înainte de a ieși din casă, aveam o dilemă: „Să iau iau ultrazoom-ul, sau DSLR-ul cu 70-300 mm pe el?!?”. Știam că la unele concerte nu e permis accesul cu aparate foto DSLR, dar cum regulamentul nu era de găsit și pe site-ul oficial nu se menționase nimic referitor la acest aspect, deși ultrazoom-ul e mai luminos și apropie mai mult, am decis să iau DSLR-ul mai mult pentru a testa obiectivul Sigma pe ploaie; da, știam că va ploua și chiar a plouat.

Peripețiile…

Ne-am îmbrăcat bine, ne-am luat umbrelă și pelerină, apoi am pornit spre centru. Știam de la vânzătorii de bilete că accesul se va deschide cu o oră și jumătate înainte de începerea concertului, adică la 17:30, așa că am vrut să fim acolo din timp pentru a prinde un loc bun; și-am fost, dar accesul s-a permis abia pe la 18:00, așa că am stat la coadă între timp, ca orice om normal.

De intrat am intrat frumos, ca în orice țară civilizată, călcând pe bidoane, langoși cu brânză, covrigi, biscuiți, chipsuri, bidoane cu apă, PET-uri de bere și alte alimente și băuturi cu care jandarmii nu-ți permiteau accesul la concert și pe care te obligau să le arunci pe jos în lipsa prezenței tomberoanelor.

A intrat Oana, iar când să-mi vină și mie rândul, un jandarm de două ori cât mine, m-a rugat să-i arăt ce am în geantă. I-am arătat. A oftat, apoi mi-a spus zâmbind „Știți, nu aveți voie cu acest aparat la concert! Are obiectiv detașabil, nu e voie cu el!”. Degeaba am încercat eu să-i explic că n-am avut de unde să știu și că pe site nu s-a menționat nimic, așa că m-am dat bătut și m-am îndreptat spre prima căsuță în care se vindeau bilete, pentru a întreba dacă există vreun loc în care să poți lăsa bagajele. Nu exista. Am rugat să sune pe cineva, pe oricine care știe mai multe despre regulament, capabil să-mi explice și mie  de ce nu a menționat nimeni, niciunde în afară de tablele plasate la unele (da, doar la unele dintre porțile de acces), din timp, că accesul cu DSLR-ul e interzis, chiar dacă DSLR-ul e o castană și nu ai bliț extern la el.

Fata care vindea bilete a sunat pe cineva; „cineva” a zis că vine și rezolvă problema. S-a făcut 18:40 între timp, iar „cineva” nu ajunsese încă. Am rugat iar fata să de-a un telefon. A dat, apoi mi-a răspuns:

– E pe vine!

– Adică face… mă rog, „pe vine” se spune doar atunci când… știți dumneavoastră!

– A, nu, nu! Așa spunem noi aici în Sibiu când…

– A, OK!

Am mai așteptat puțin, dar cum „cineva” nu venise nici când mai rămăseseră 15 minute până la începerea concertului, am rugat-o pe Oana să sune o colegă ce locuiește pe Nicolae Bălcescu și să o întrebe dacă pot lăsa aparatul la ea. Puteam. Iuhu! Tipa de la bilete, care mă privea vorbind la telefon fără să înțeleagă ce vorbesc datorită zgomotului, a ridicat din sprâncene mirată când m-a văzut zâmbind. M-am apropiat de ea și i-am strigat la ureche —că altfel nu m-ar fi auzit— „Am rezolvat! Vă mulțumesc mult!”; și-am plecat înainte să apuce să-mi răspundă.

Concertul Media Music Awards 2013


Media Music Awards 2013

Într-un final am reușit să intru și eu. Oana găsise între timp un loc destul de bun. Bine, să nu exagerăm, bun a fost până când a început să plouă și toată lumea care nu a auzit de pelerine și-a deschis umbrelele. Că așa-i la concert atunci când plouă, se vine și se stă sub umbrela… Norocul nostru a fost că ploaia a ținut doar câteva minute.

Deschiderea a fost făcută de trupa Maxim, iar cu această ocazie băieții au prezentat primul lor single, „50/50”. Au urmat DELIA, Fly Project, Corina, Zdob și Zdub, Elena Gheorhe care începe cu un huiduit „Bună seara Brașov!„, Puya, Bitza și Planet H, Connect-R și Cortes, Faydee, Vama și Guess Who, Giulia, Alb Negru, Grassu XXl și Maximilian, Andreea Banica, Lala Band, Deepcentral, Vunk și Andra, Anda Adam, Smiley și Alex Velea, Voltaj și Vali Craciunescu, Andra și în cele din urmă, Holograf.

După Media Music Awards 2013…


Lasere la MMA 2013

În ciuda vremii care nu a prea ținut cu cei prezenți în Piața Mare, cu mici excepții, mi-a plăcut la MMA 2013 și sper să pot face prezența și la anul, ocazie cu care sper că organizatorii…

… vor evita repetarea momentelor penibile!

 • Cei de la LALA Band, din câte se părea datorită unor „probleme tehnice”, ne-au zgâriat bine timpanele și ne-au speriat bine de câteva ori. În plus, nici măcar în cele mai bune momente, nu-i prea auzeai cântând! Vocile le erau acoperite de instrumentație și zgomotele asurzitoare care se repetau.
 • Andra și What’s Up au cântat la un singur microfon.
 • Tomberoanele lipseau cu desăvârșire la intrări, așa că jandarmii te obligau să arunci pe jos toată mâncarea și băutura, în drumul celor care veneau după tine.

… vor da dovată de comunicare!

 • Jandarmii se contraziceau cu „reprezentanții”, în lipsa unei table cu regulamentul la intrarea dinspre Turnul Sfatului pe reguli pe care trebuiau să le știe cu toții de la bun început.
 • Toți vânzătorii de bilete și „reprezentanții”, atunci când îi întrebai de regulament, te invitau „Pe site, Domnu’, pe site e scris!”, iar când le arătai site-ul, ridicau din umeri, puneau fețe de prostănaci inocenți și începeau să sune pe „cineva”.
 • Vor publica regulamentul (și) pe site sau pe spatele biletului, așa cum se face la orice eveniment / concert, ca lumea să știe clar ce poate face și să nu deducă. Că na, „unii e proști și nu știe”…

2 Comentarii

 1. Am fost si eu pe undeva pe acolo, dar de unde stateam eu nu se auzea nimik, ma mult noroc a avut iubita mea a sosit mai devreme, a stat pe langa scena la mica distatnta. Eu am stat mai in spate si ma uitam la altii cum se uita la alti si tot asa pana la scena! (daca te-ai prins)

  Proasta organizarea, faza cu regulamentul ma blocat putin ca habar-naveam ce si cum! Asa am luat camera mea dar am fost mai destept ca ei si am imprumutat un Mirrorless de la un coleg care nu a mai putut veni si ne-a dat noua biletele ca era pacat sa fi dat bani pe ele degeaba! (aparent se da voie cu Mirrorless dar nu si cu SLR-uri, desi sunt cam la fel)

  Oricum a fost destul de bine, nu am mai fost pana acum la Media Music Awards, si sper ca la anu sa apuc sa iau bilete nu sa le iau de la altii! :)

  1. @Baiatul de gasca.Star, asta e ultima minciună pe care o mai vezi publicată pe blog. Și știu că minți iar deoarece…
   1. N-a fost chiar atât de plin pentru a nu ajunge aproape de scenă (eu am plecat de vreo două ori de lângă scenă și am revenit fără probleme).
   2. „Loja”, era în spate de tot, și se auzea perfect și de acolo. Ca să nu auzi nimic, trebuia neapărat să fi la Daia sau la Roșia, adică mulți km în spate….
   3. Bilete au fost mai mult decât suficiente și s-au vândut chiar și după deschidere, iar căsuțele din care se vindeau erau de jur împrejur. Deci nu era cazul să cumperi de la alții.
   4. Nici cu mirrorlesuri nu se putea intra, că și ele au obiective interschimbabil (detașabile conform regulamentului).
   Minți foarte mult și foarte prost!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.