Lansatorul de aplicații Chrome pentru Windows

Știați că în urmă cu aproape o lună Google a publicat Lansatorul de aplicații Chrome?!? Eu tocmai am aflat și, având în vedere că folosesc diverse servicii ale companiei, chiar îmi prinde bine!

Chrome App Launcher for Windows

Lansatorul de aplicații Chrome, după cum însuși numele-i o indică, permite accesarea rapidă a aplicațiilor instalate în Google Chrome, prin intermediul unui meniu fixat pe bara de activități a sistemului de operare Windows. Desigur, în listă lansatorului pot fi adăugate toate aplicațiile, indiferent dacă au fost sau nu create de Google.

În plus, Lansatorul de aplicații Chrome include și o casetă în care putem realiza căutări în motorul de căutare Google, în istoricul Web, marcaje, etc. Iată un exemplu:

Cautari Lansatorul aplicatii Chrome

Tot cu ocazia asta, am aflat și că Google a creat și făcut publică o nouă secțiune special dedicată aplicațiilor Desktop, adică acelor aplicații care pot fi folosite și fără a dispune de o conexiune activă la Internet. Un alt aspect interesant al acestor aplicații îl constituie și disponibilitatea lor pe mai multe sisteme de operare.

Cu alte cuvinte, indiferent dacă folosești Windows, OS X, Linux sau Chrome OS, vei putea folosi aceeași aplicație în oricare dintre acestea, dezvoltatorul nemaifiind obligat să creeze versiuni diferite pentru fiecare sistem de operare în parte.

Link | Lansatorul de aplicații Chrome

9 Comentarii

    1. Meniul este identic cu cel de pe Chrome OS. Da, și pe mine mă bate tare gândul să-mi iau un Chromebook, dar totuși, nu prea știu la ce-l voi folosi. Eu am absolută nevoie de Notepad++, Photoshop și Lightroom.

  1. Totusi, nu ati explicat cum se dezinstaleaza acest Lansator de aplicatii Chrome (aici ma refer la Control Panel). Am incercat sa caut o modalitate de al dezinstala dar nu am putut sa gasesc nici una! De exemplu am incercat sa-l gasesc in extensiile Chrome sau in Control Panel dar nu e. Iar la Suport Google imi spune doar cum sa-l scot din bara de activitati W7/8, nu cum sa-l dezinstalez definitiv! Va rog sa ma ajutati!

    1. Se dezinstalează din Google Chrome ca orice altă extensie. Acesta este o extensie a browserului, nu o aplicație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.