Launchere Android pe care le prefer și folosesc

Nu-mi place deloc interfața TouchWiz a telefoanelor Samsung cu Android, niciodată nu mi-a plăcut, dar nu acesta este principalul motiv pentru care am început să folosesc în toate dispozitivele cu Android «launchere». Launcherele pentru Android, după cum mulți dintre voi o știți deja, nu sunt o temă, ci o interfață grafică ce se aplică deasupra sistemului, uneori mai bine, alteori mai puțin bine din cauza limitărilor impuse de fabricant.

Themer Launcher Android

Themer este unul dintre launcherele mele preferate, dar îl activez doar atunci când vreau să impresionez pe cineva cu temele futuriste disponibile în acesta. Este rapid, nu are un consum de resurse care să împiedice buna funcționare a smartphone-ului, iar majoritatea temelor sale oferă informațiile importante sau utile direct pe desktop-urile home.

Preferatul meu este de o bună bucată de timp Apex Launcher. L-am folosit în versiunea gratuită aproape doi ani, dar sâmbătă am făcut saltul la Pro mai mult din recunoștință pentru dezvoltatori decât din necesitate.

Apex Launcher

Caracteristicile versiunii Pro știu doar că există, dar nu le-am remarcat în cele două zile de utilizare deoarece n-am avut nevoie de ele. Marele avantaj al Apex Launcher, mă refer la versiunea gratuită, e că nu afișează publicitate. Al doua bulină albă o primește că nu blochează funcționalități utile dinadins pentru a te obliga să faci pasul la Pro.

apex setari si sertar

În plus, versiunea gratuită nu afișează publicitate, comportamentul și performanța telefonului au rămas aceleași. Cu alte cuvinte, dacă nu vă deranjează 13.49 RON în cont, puteți să-i păstrați liniștiți în cont până în momentul în care decideți că launcherul vă este într-atât de util încât dezvoltatorul său să merite două cafele din partea voastră.

Versiunea Pro oferă avantaje precum contopirea folderelor, aplicarea unor efecte de tranziție și afișarea unui contor al notificărilor, adică «brizbrizuri» fără de care se poate trăi.

Un alt launcher promițător și care îmi place foarte mult este EverythingMe Launcher.

Este extrem de rapid! Este cel mai rapid Launcher pentru Android pe care l-am folosit vreodată, dar marele său minus e că nu permite particularizarea la nivelul la care mi-ar fi plăcut mie. De exemplu, deși este marcată ca următoarea chestie ce va fi adăugată, launcherului îi lipsește actualmente caracteristica de particularizare a iconițelor. Apropo, voi cel launcher folosiți?

12 Comentarii

  1. dar de nova launcher ce are de nu zici nimic sau de hola launcher, google launcher, go launcher ex, sa zicem ca in afara de nova launcher, restul nu ne bagam dar eu cred ca ar fi trebuit sa zici si ceva de nova launcher, eu il folosesc in locul launcherului stock care poate nu imi place sau chiar merge greu, dar in schimb cu acesta e parfum, tu ce zici, o parere?

    1. N-am zis fiindcă nu l-am folosit. Tocmai am intrat pe Play și apare ca „aplicație instalată”, deci la un moment dat l-am folosit, dar nu-mi amintesc nici când și nici cu ce ocazie am făcut-o. Urmează… Ce știu e că Aviate nu-mi place de nicio culoare, și nici Google Now.

  2. Pe tableta Apex, pe telefon cel implicit de la Allview, inca, cred ca nu ma enervat suficient de mult sa-l schimb….Oricum, Apex il consider unul dintre cele mai bune si rapide launcher-e pt Android.

  3. Apus imi place, are iconite mai mari, e aspectos si rapid. Am incercat majoritatea launcherelor. Tine de gust, deci e subiectiv.

  4. am testat si eu zeci si zeci de launchere, unele de o calitate submediocra, altele cu adevarat futuriste. Am ramas – pe toate device-urile (telefon, tablete, stick android, mediaplayer) – cu unul extrem de „primitiv” la prima vedere dar care pentru mine e ideal: Smart Launcher.

    Un alt launcher care mi-a placut tare mult este si Launcher Lab… asta iti da posibilitatea sa-ti realizezi propriul launcher (skin) de la 0, limita este doar imaginatia ta. Il recomand tuturor celor creativi, decat sa pierd 2 ore intr-un joc, mai bine imi fac telefonul sa arate ca niciunul altul de pe Pamant ;)

  5. Eu folosesc Next Launcher, e perfect din toate pdv. E full customizabil si telefonul nu ii simte prezenta. Doar ca nu prea lasă sa adaugi unele widget-uri. Zice ca din pacate aplicatia s-a oprit dar am de unde alege

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.