Legile astea „mijto” pe care nu le înțelege nimeni…

Am sărit ca fript din pat când descreierata de alături scumpa mea vecină a început să țipe ceva la fiică-sa, pe la șase și un pic, dimineața. No, ce să-i și faci, după niște sfinți lipiți de pereți, în gând ca să nu-mi trezesc consoarta, am sărit din pijamale fix la filtrul de cafea; avea să fie o zi dificilă, aveam nevoie de o cafea tare.

Până să mă fleșcăiesc eu pe ochi precum orice altă mâță leneșă, cafeaua mă aștepta aburindă. Cu mâinile înfipte în cana fierbinte am pornit laptop-ul și, ghici ce știre îmi sare în ochi! Microsoft a fost amendat de UE cu o sumă modică de dolărei pe motiv că n-ar fi pus —perioada este irelevantă— la dispoziția utilizatorilor de Windows 7 SP1 fereastra aceea enervantă în care ți se recomandă să descarci orice alt browser.

UE

Părerile erau împărțite pe blogurile și site-urile de specialitate, dar majoritatea considerau că a fost o măsură luată corect. Mno, sincer nu știu cu ce lanternă au fost (i)luminate acele minți care lăudau isprava Comisiei UE, dar după calculele mele și Apple, de exemplu, ar fi trebuit amendată pentru perioada în care iOS a fost numărul 1 pe dispozitivele mobile și tablete și prin urmare, și Google acum, pentru minunatul său Android, niciunul dintre aceștia doi oferind vreodată ceva asemănător cu ceea ce li se sancționează celor de la Microsoft, adică un ceva cu care să alegi alt browser decât cel implicit, la prima utilizare.

Bine, bine, înțeleg că există o convenție semnată prin 2009 între UE și Microsoft, dar de ce sunt ceilalți excluși de la astfel de obligații? De ce comisia asta grijulie își bate capul cu ce browser gratuit folosește Dorel și Jose Armando în timp ce ar putea cere explicații celor de la Microsoft pentru lucrurile care cu adevărat ne afectează; cum ar fi o explicație pentru prețurile exagerate ale Windows 8 în UE comparativ cu cele practicate în USA?!? Da, exact așa cum face Australia!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.