Level Lock: un butuc inteligent discret

Am căutat pentru prima dată un butuc inteligent cu câteva luni în urmă când, în drum spre aeroport ne-am dat seama că niciunul dintre noi n-a scos cheile din butuc, unde rămân mereu peste noapte. Uitându-le în interior nu se punea problema ca cineva să ne intre în casă, ci cum aveam să intru eu după ce-i lăsam pe Oana și David la avion.

Spartul ușii era singura opțiune avută; locuim la parter, toate geamurile au gratii și niciunul nu dă direct spre ușă, așadar imposibil de pescuit în vreun fel. Inclusiv înainte de a intra în casă mă gândeam serios la achiziționarea unui butuc inteligent, singurul care m-ar scuti de viitoare aventuri și cheltuieli similare.

Însă curând aveam să aflu că, de la Yale la Xiaomi, niciun fabricant n-a ținut cont de partea estetică, toate te invită să le dai cu ranga la temelie, astfel că am renunțat la idee deși părea destul de bună înainte să intru în casă…

…până săptămâna trecută când, dintr-un blog în altul am ajuns la acest video al Level Lock:

Pe lângă faptul că este foarte discret nici nu costă cât un rinichi —două bile albe de la mine— iar dacă va putea fi integrat cu Hassio va fi primul de acest gen pe care-l cumpăr.

10 Comentarii

 1. Usa mea e atat de „smart” incat nu se incuie fara cheie ;)
  Ii vad utilitatea unui smartlock, totusi – sa trimiti pe cineva la tine acasa sa verifice ceva si acel cineva sa nu aiba cheie

 2. Un prieten de-al meu a uitat de doua ori cheile in usa pe interior, iar usa s-a incuiat cand nebunu’ a iesit afara la tigara. Am spart de doua ori butucul usii, avantajul fiind ca fiind una mai veche si mai prosta si nici nu am tinut cont ca zgariem sau sa-i facem alt damage.
  Cand ne-am mutat la apartament nou, am avut parte si de un garaj nou. Incuiam si descuiam totul din cheie. Asta pana intr-o zi cand un vecin m-a indumat sa nu ma mai chinui sa incui usa garajului din cheie, ci sa actionez un mic butonas cand usa garajului e deschisa, iar cand o trag sa se inchida, se incuie automat.
  Asa am facut pana cand am uitat absolut toate cheile in masina si am inchis usa garajului pe la ora 21 seara. Indrumarea vecinului fara rea vointa m-a costat 200€, cat mi-a luat o firma de rezolvat probleme din astea, sa vina in afara programului.

 3. Broasca aceasta nu se pretează la ușile din în RO.
  Există multe broaște care permit deschiderea ușii prin BT.

 4. Nu ușile din RO au ceva special ci, ușile fabricate în standard european DIN.
  Broaște standard DIN: https://www.maco.eu/en-US/Products/Doors/PROTECT-door-locks/A-TS-Self-locking-door-lock
  Cea din prezentare este pentru piața USA/UK parțial: https://www.schlage.com/en/home.html
  Evident, există și în Europa modelul de broaște/încuietori USA dar este un procent nesemnificativ.
  Soluții Europa:
  https://www.ces.eu/en_us/products/electronic-locking-systems.html
  https://www.saltosystems.com/en/product-range/productitem/xs4-gxe-eu-european-profile-cylinder-double-reader
  https://www.saltosystems.com/en/product-range/productitem/xs4-eu

  Acest producător are produsul pentru fiecare piață:
  https://danalock.com/products/danalock-v3-smart-lock/

  1. De-asta întrebam, nu știam la ce te referi, eu am chiar acel model de broască, dar nu știu mult despre ele. Ms pentru clarificări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.