LineageOS a început să prindă formă

Luni seara, aproape convins că problemele experimentate cu Waze își au rădăcinile în Miui 8, i-am pus acestuia gând rău și l-am înlocuit cu LineageOS 14.1 Nightly. Deși n-a trecut nici măcar o lună de la prima tentativă de al folosi, 3 versiuni mai târziu este cu totul altul! În primul rând este mult mai stabil, iar în al doilea rând, autonomia bate orice versiune de Miui testată de mine.

Conform log-urilor, am vorbit  și 44 de minute la telefon și folosit Waze altele 66 cu toate notificările activate, ceea ce nu-i rău deloc pentru un telefon care, cu Miui și același ritm de utilizare, rezista în cel mai fericit caz doar 22 de ore fără a fi reîncărcat.

Deocamdată n-am găsit opțiunea de redirecționare a apelurilor, dar m-am bucurat văzând că acum pot inversa acțiunile realizate de butoanele de navigare. Double tap to wake funcționează impecabil, widget-ul de meteo de pe lock screen afișează temperatura doar în Fahrenheit și încă nu se pot dezactiva datele mobile prin simpla apăsare a iconiței.

Noaptea trecută a primit update prin OTA. L-am descărcat și instalat sperând la un motiv pentru a reveni la Miui stock, dar n-a fost să fie. O să-l păstrez, așadar, cel puțin încă vreo 2-3 săptămâni.

Cât despre Waze, absolut nici o îmbunătățire. O fi de la kernel?!? Posibil… voi încerca și alt kernel la un moment dat, poate am noroc, iar dacă nici așa nu rezolv nimic, mă reîntorc la Maps cu riscul de a lua la țintă toate gropile capitalei.

6 Comentarii

  1. Infocus M808 și aplicația Stare GPS din google play – Waze functioneaza fara probleme
    Testat prin tara (BV, PH, GL, BR, GR) nu numai în București.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.