LineageOS a început să prindă formă

Luni seara, aproape convins că problemele experimentate cu Waze își au rădăcinile în Miui 8, i-am pus acestuia gând rău și l-am înlocuit cu LineageOS 14.1 Nightly. Deși n-a trecut nici măcar o lună de la prima tentativă de al folosi, 3 versiuni mai târziu este cu totul altul! În primul rând este mult mai stabil, iar în al doilea rând, autonomia bate orice versiune de Miui testată de mine.

Conform log-urilor, am vorbit  și 44 de minute la telefon și folosit Waze altele 66 cu toate notificările activate, ceea ce nu-i rău deloc pentru un telefon care, cu Miui și același ritm de utilizare, rezista în cel mai fericit caz doar 22 de ore fără a fi reîncărcat.

Deocamdată n-am găsit opțiunea de redirecționare a apelurilor, dar m-am bucurat văzând că acum pot inversa acțiunile realizate de butoanele de navigare. Double tap to wake funcționează impecabil, widget-ul de meteo de pe lock screen afișează temperatura doar în Fahrenheit și încă nu se pot dezactiva datele mobile prin simpla apăsare a iconiței.

Noaptea trecută a primit update prin OTA. L-am descărcat și instalat sperând la un motiv pentru a reveni la Miui stock, dar n-a fost să fie. O să-l păstrez, așadar, cel puțin încă vreo 2-3 săptămâni.

Cât despre Waze, absolut nici o îmbunătățire. O fi de la kernel?!? Posibil… voi încerca și alt kernel la un moment dat, poate am noroc, iar dacă nici așa nu rezolv nimic, mă reîntorc la Maps cu riscul de a lua la țintă toate gropile capitalei.

6 Comentarii

  1. Camera foto functiona pe lineage os? Eu incerc pe Lg G4 fiecare Nighly si nu merge. Inregistrarea video absolut deloc.

  2. Infocus M808 și aplicația Stare GPS din google play – Waze functioneaza fara probleme
    Testat prin tara (BV, PH, GL, BR, GR) nu numai în București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.