Lista celor mai importante site-uri chinezești care participă la campania de reduceri de astăzi (11.11)

Cunoscută cu numele de Ziua Celibatarilor, 11 noiembrie este ziua în care, în ultimii ani, comercianții chinezi au transformat și adaptat Vinerea Neagră a americanilor, prin reduceri substanțiale, chiar și de 90% din prețul normal al produselor. Nu este o sărbătoare cu tradiție, ci una rezultată în urma unei inițiative studențești din anii ’90, ulterior adoptată global, cum s-a întâmplat și cu Halloween-ul.

chinese merchandiser

Firește că de la petrecere nu puteau lipsi marii retaileri, cei care vând exclusiv online, local și peste hotare, iar în rândurile de mai jos vi-i voi prezenta pe scurt pe cei mai importanți dintre aceștia, cu excepția celor de la care n-am comandat niciodată.

DealExtreme

DealExtreme este magazinul de la care am comandat pentru prima dată produse din China, care mi-a dat încrederea de care aveam nevoie pentru nu a fi și ultima, și de pe care încă mai comand tot felul de nimicuri atunci când prețurile celorlalți nu mă conving.

DealExtreme

Are și divizie europeană, care expediază ceva mai rapid și de la care produsele ajung, firește, mult mai repede decât din China, dar și prețurile sunt peste medie. De regulă îl evit dacă mă grăbesc tare, că se mișcă tare greu cu împachetatul și expediatul comenzilor, altfel i-aș ocoli pe ceilalți.

FastTech

Al doilea magazin online chinezesc descoperit de mine și care nu m-a dezamăgit. Căutam un anume mod mecanic telescopic iar FastTech îl avea la preț bun, mai avea și alte produse pe care pusesem ochii pe la alte magazine, așa că am profitat de ocazie și le-am adăugat în coș.

FatTech

Cei de la FastTech , dpdv al timpului necesar procesării și expedierii comenzilor, sunt de departe cei mai rapizi, cu excepția cazurilor în care produsele comandate nu se află în depozitele lor. Oferă, de asemenea, transport gratuit prin poștă, dar și variante mai rapide.

GearBest

Este magazinul din China în care am băgat cei mai mulți bani. Am comandat, de-a lungul timpului, mai multe smartphone-uri de la ei, printre care un Meizu MX5, un Xiaomi Redmi Note 3 și un Xiaomi Mi 5, dar și alte gadgeturi și accesorii.

gearbest

La GearBest apelez atunci când vreau să-mi cumpăr un smartphone sau un gadget chinezesc de top pe care nu îl găsesc în România cu ușurință sau la un preț convenabil, iar asta o știu toți cei care-mi urmăriți blogul de mai mult de 2-3 luni, deci nu mai trebuie dovedit nimic.

Banggood

Un alt retailer chinez de la care am comandat des și o puteți face și voi cu încredere este Banggood, magazin cu prețuri foarte bune la accesorii pentru smartphone-uri și componente electronice, de la crocodili la generatoare de ozon, la adaptoare, convertoare și modulatoare FM, nimic nu le lipsește.

banggood

La un moment dat am comandat de la ei un generator de ozon. Deși l-am primit întreg, i s-a ars transformatorul la conectarea la priză. Le-am scris, le-am trimis o poză, și câteva zile mai târziu mi-au retrimis, fără a-mi cere alte informații, alt kit (transformator + generator), pe cheltuiala lor.

Puține magazine asiatice fac asta, cele mai multe se lasă rugate și cer tot felul de explicații fără sens, ceea ce descurajează și dă de înțeles că principalul scop al chinezilor ce vând pe internet e să dea țepe și să fugă cu banii, de unde și explicația multelor comentarii negative la adresa lor.

Geekbuying

Este magazinul de consultat în special în preajma lansărilor importante, asta deoarece Geekbuying e renumit pentru prețurile deosebit de bune la produsele disponibile la precomandă. Scoate Xiaomi o nouă brățară de fitness, un nou smartphone, sau veioză inteligentă? Nu găsiți la alții preț mai bun!

Geekbuying

Iar regula asta este bună și pentru ceilalți fabricanți chinezi cu o bună reputație, cum ar fi Meizu, sau OnePlus, Ulefone, LeEco, șamd. Amintiți-vă de asta data viitoare când veți aștepta nerăbdători să apară pe piață un dispozitiv creat de aceștia și veți vedea că am dreptate.

AliExpress

Dacă ceva nu se găsește pe AliExpress, înseamnă că acel ceva încă n-a fost inventat. E site-ul de pe care veți putea comanda inclusiv avioane, deci primul la care să apelați atunci când căutați o piesă anume a frigiderului, televizorului, centralei sau autoturismului.

aliexpress

Îl recomand în special celor care fac troc, sau care cumpără pentru a revinde, iar asta deoarece avem de-a face cu un bazar online în care poți negocia direct cu vânzătorul, iar cei mai mulți dintre vânzătorii pe care îi veți întâlni pe AliExpress vor lăsa la preț dacă nu cumpărați doar câte o bucată.

Bonus: LightInTheBox

LightInTheBox este singurul magazin 100% chinezesc tradus într-o română excelentă și chiar cu diacritice, chestie pe care, din păcate, nu o prea vedem la multe magazine autohtone. Personal n-am comandat niciodată de la ei, dar am cunoștințe care au făcut-o și s-au declarat mulțumite.

lightinthebox

Oferta de produse și prețurile sunt undeva la nivel de GearBest și Banggood, iar faptul că poți comanda din China fără a domina engleza poate reprezenta un motiv în plus pentru a-i prefera în detrimentul celorlalte magazine ce formează lista de față.

Câteva sfaturi utile

Înainte de a comanda pentru prima dată din China, vă sfătuiesc să citiți cu atenție articolele în care am detaliat fiecare pas de urmat, cum puteți evita să rămâneți fără și cu banii dați din incompetența unora sau altora, în cât timp vor sosi coletele, de unde le ridicați și ce taxe se plătesc:

Acestea fiind spuse, nu-mi mai rămâne decât să vă urez spor la vânat chilipiruri! Cunoscând cele mai importante site-uri chinezești și respectând sfaturile spre care am făcut trimitere la final, experiența nu va putea fi altfel decât una plăcută, sunt sigur de asta!

9 Comentarii

  1. Multumiri pentru aceasta lista de site-uri chinezesti. Te faci „vinovat” de prima mea comanda efectuata pe un site chinezesc (Banggood), am urmarit informatiile prezentate pe blog si totul a decurs perfect. Iti multumesc!

  2. Și eu am comandat prima data din China tot după un articol al tău. Acum am la activ 3 telefoane cumpărare și o groaza de nimicuri. Am comandat și haine, dar nu prea recomand

  3. Mda, vazusem in articolul anterior ca vorbeai de samsung s6 ca-ti place mai ales acum dupa noile actualizari pentru el si deaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.