Partea bună a „lucratului de acasă” în carantină

Deși dacă m-ai fi întrebat înainte de carantină ți-aș fi spus că prefer șomajul tehnic pentru a mă pune la zi cu toate cursurile la care m-am înscris în ultimul an, am realizat destul de rapid că în domeniul meu de activitate lucratul de acasă nu e tocmai lucrat, ci este doar un mod prin care angajatorul are garanția că nu fugi la altul între timp.

Aici, în Spania, suntem în carantină doar de două săptămâni și în tot acest timp am primit cele mai multe oferte din toată activitatea mea profesională, atât de la foști angajatori sau colaboratori cât și de la companii de care n-am auzit niciodată, cu toții convinși că e cel mai bun moment să-mi propună o schimbare.

Între timp, de la centrală ni s-a cerut doar să nu le tocim VPN-urile pe Netflix și să rezolvăm restanțele, cum ar fi obținerea certificărilor fără de care, cel puțin teoretic, n-am putea ocupa postul pentru care ne luăm leafa, sau pentru realizarea operațiilor pentru care niciodată nu există suficient timp, respectiv documentarea procedurilor și actualizarea sistemelor.

Astfel, pentru prima dată în ultimii trei ani, în afară de blog nu mai am nicio restanță, le-am rezolvat pe toate, inclusiv pe aceasta.

Dar partea cu adevărat bună e că datorită lucratului de acasă pe durata carantinei am luat toate mesele zilnice împreună cu familia. Par oameni de treabă…

4 Comentarii

    1. Dacă n-ar fi fost carantina cred că s-ar fi ales prafu de el, dar am profitat și l-am mutat pe un alt server, actualizat și curățat. Sper să am timp de el după ce se termină toată nebunia asta. Mă rog, sper să am timp de ambele…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.