Produs în Sibiu – Mainetti

În 1962, frații Mainetti au produs primul umeraș de plastic din lume, manual. 52 de ani mai târziu, compania care le poartă numele, are fabrici în 40 de țări, printre care și România, fabrica din țara noastră fiind amplasată în imediata apropiere a orașului Sibiu (în Parcul Industrial Șura Mică).

La fabrica Mainetti de la Sibiu, cu ajutorul celor 88 de matrițe, sunt fabricate peste 2800 de modele diferite de umerașe, exclusiv pentru producătorii de îmbrăcăminte, toate acestea putând fi personalizate, la cerere, cu logo-ul și însemnele clientului. Iată și câteva cifre și informații care mi-au atras atenția:

  • Sunt fabricate zilnic 150.000 de umerașe; circa 35 de milioane de umerașe anual!
  • Circa 60 de persoane lucrează în hala de producție, iar la aceștia se mai adaugă și personalul Tesa (Tehnic, Economic și Socio-Administrativ).
  • În fabrică nu se regăsesc materiale contaminate, compania folosind doar materiale însoțite de certificat de conformitate REACH. În acest fel, celelalte materiale folosite în incinta companiei nu pot fi contaminate nici ele, în nici un fel. Uleiul hidraulic, folosit de utilaje, este predat firmelor autorizate pentru valorificare (reciclare), de îndată ce nu mai are randamentul scontat.
  • Toată apa utilizată în incinta societății, inclusiv cea meteorică (adică cea provenită din ploi, sau din topirea zăpezii), este filtrată printr-un separator de hidracarburi (combustibili), înainte de a fi deversată în rețeaua de canalizare.
  • Un alt aspect interesant îl regăsim și la fabricarea umerașelor, mare parte dintre acestea fiind realizate din materiale reciclabile, obținute la nivel național prin secția proprie de reciclare, cât și materiale colectate de companiile reciclatoare internaționale.

Cu alte cuvinte, în fabrica Mainetti de la Sibiu se produce responsabil, mult, bine și sănătos! Iar asta e mare lucru pentru o companie în a cărei incintă n-am văzut angajați grăbindu-se, indispuși, sau care să-ți dea impresia că ar fi stresați ori plictisiți, în ciuda gândurilor de acest gen care ți-ar putea trece prin cap la aflarea cifrelor impresionante privind producția.

Iată așadar câteva câteva date interesante aflate în cadrul “Produs în Sibiu”, o campanie realizată de Asociaţia Produs în Sibiu împreună cu ziarul Sibiu 100%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.