Manual de instalare a Windows 7 [Ghid de instalare cu imagini]

Am creat acest manual de instalare a Windows 7 deoarece am observat că multe persoane au impresia că instalarea unui sistem de operare este un proces complicat, ce poate fi realizat doar de către specialiști IT. Nici vorbă! Astăzi, prin intermediul acestui ghid ilustrat, vă voi demonstra că am dreptate atunci când spun că orice persoană capabilă să țină un mouse în mână, poate instala orice versiune de Windows, apărută după Windows XP.

Update August 2014: Am creat o nouă versiune a tutorialului, cu indicații mult mai detaliate, disponibilă aici, special concepută pentru cei care nu au mai instalat până acum Windows 7.


 

1.1 Manual de instalare Windows 7: mediul de instalare


S-ar putea să aveți deja DVD-ul ce conține kit-ul de instalare a Windows 7, însă, dacă nu dispuneți de acesta, folosind o imagine ISO a discului, puteți transforma orice stick USB într-un mediu de instalare. Pentru a face acest lucru, vă recomand să urmați instrucțiunile din articolul „Cum se instalează Windows 7 de pe USB„.

Indiferent dacă la instalare vom folosi un DVD sau un stick USB, va trebui să boot-ăm calculatorul de pe acestea. Pentru configurarea BIOS-ului astfel încât calculatorul să pornească de pe mediul de instalare, vă recomand să citiți articolul „Cum se BOOT-ează calculatorul de pe CD, DVD sau memorie USB / pendrive„, înainte de a continua.

1.2 Procesul de instalare al sistemului de operare Windows 7


După ce am pornit calculatorul de pe mediul de instalare, s-ar putea să vedem pe monitor un text care ne invită să apăsăm orice tastă pentru a-l utiliza. Facem acest lucru, apoi așteptăm afișarea primei ferestre de dialog a asistentului de instalare a sistemului de operare Windows 7.

În prima fereastră de dialog, va trebui să-i indicăm asistentului de instalare limba în care dorim să instalăm sistemul de operare, țara în care ne aflăm precum și aranjamentul tastaturii folosite:

manual de instalare windows 7

La pasul următor, apăsăm butonul Install now pentru a putea continua cu instalarea:

Manual de instalare Windows 7 - Install now

Înainte de a continua, asistentul ne va aduce la cunoștință termenii licenței sistemului de operare Windows 7, termeni pe care va trebui să-i acceptăm pentru a putea realiza instalarea sa:

Manual de instalare Windows 7 - Acceptarea termenelor licenței

După acceptarea termenilor licenței, la tipul instalării, facem click pe Custom (advanced):

Manual de instalare Windows 7 - custom advanced

1.3. Manual de instalare Windows 7: crearea partițiilor


Important! În cazul în care veți instala Windows 7 pe un calculator în care ați avut acest sistem de operare sau orice altă versiune de Windows, treceți direct la punctul 1.3.3!

Dacă vom instala Windows 7 pe un Hard Disk nou, în fereastra „Where do you want to install Windows„, ar trebui să vedem ceva asemănător cu exemplul de mai jos:

Manual de instalare Windows 7 - drive advanced options

În cazul în care dorim să instalăm Windows 7 pe întreg Hard Disk-ul, într-o singură partiție, vom face click pe butonul Next. În caz contrar, adică în situația în care dorim să creăm manual partițiile, vom face click pe Drive options (advanced), pentru a crea o nouă tabelă de partiții.

1.3.1. Manual de instalare Windows 7: crearea partiției „C”


La afișarea opțiunilor avansate, în scopul creării partiției C, adică partiția în care va fi instalat sistemul de operare și majoritatea programelor din acesta, facem click pe New:

Manual de instalare Windows 7 - crearea unei partiții noi

Va fi afișată o nouă casetă, Size, în care va trebui să introducem în MB, spațiul care îi va fi alocat acesteia. Eu i-am alocat doar 20 de GB + 100 de MB necesari la crearea partiției rezervate de sistem. După indicarea spațiului dorit, apăsăm butonul Apply:

Manual de instalare Windows 7 - crearea partiției C

În acel moment, asistentul ne va aduce la cunoștință că va crea o nouă partiției, rezervată sistemului. Apăsăm pe OK pentru a confirma citirea avertismentului și continua cu instalarea:

Manual de instalare Windows 7 - crearea partiției rezervată de către sistem

1.3.2. Manual de instalare Windows 7: crearea partiției „D”


Reîntorși la fereastra cu tabela partițiilor, vom vedea că, din spațiul nealocat inițial, au fost create două partiții noi. Partiția C și respectiv partiția rezervată de sistem. Pentru a crea partiția D, adică partiția în care vom putea salva date pentru a evita ștergerea acestora la reinstalarea sistemului de operare, selectăm spațiul nealocat rămas, apoi facem click pe New:

Manual de instalare Windows 7 - crearea partiției D

În caseta case va fi afișată după efectuarea click-ului, în cazul în care nu dorim crearea unei alte partiții (rareori este nevoie de așa ceva), fără a modifica cantitatea de MB afișată, apăsăm butonul Apply pentru a crea partiția D:

Manual de instalare Windows 7 - crearea partiției D alocand acesteia spațiul liber rămas

Nu ne-a mai rămas decât să selectăm prima partiție creată, adică partiția C, în care va fi instalat sistemul de operare Windows 7, apoi să apăsăm butonul Next pentru a iniția instalarea propriu-zisă a Windows 7:

Manual de instalare Windows 7 - instalarea propriu-zisă

1.3.3. Manual de instalare Windows 7: reinstalarea


Mulți dintre voi veți instala sistemul de operare Windows 7 pe un calculator în care a fost deja instalat sau, în unul în care aveați alt sistem de operare. În acest caz, pentru a păstra datele de pe partiția de date (identificată cu litera D în cele mai multe cazuri), va trebui să eliminați doar partiția în care a fost instalat sistemul de operare anterior.

E foarte greu să identificați partiți C în tabela afișată de asistentul de instalare dacă nu-i cunoașteți capacitatea, așa că, dacă nu știți precis, vă recomand să reporniți sistemul și să scrieți pe o bucățică de hârtie capacitatea avută de partiția C, apoi reluați de la capăt procesul de instalare până la acest punct.

OK! Să presupunem că partiția C are capacitatea de 20 GB. În tabela de partiții, vom face click pe partiția de 20 de Gb » Drive options » Delete:

Manual de instalare Windows 7 - ștergerea partiției C

Selectăm spațiul rămas nealocat, facem click pe New, pentru a crea o nouă partiție:

crearea partitiei C

Apoi, fără a modifica cifrele din caseta Size, apăsăm butonul Apply:

alocarea spațiului nealocat

Pentru a instala Windows 7 în această partiție, în tabela de partiții, selectăm partiția pe care tocmai am creat-o apoi apăsăm butonul Next pentru a porni instalarea propriu-zisă:

reinstalarea sistemului de operare windows 7

De aici înainte, până la afișarea ferestrei în care vi se va cere să introduceți numele de utilizator și parola de deblocare a calculatorului, priviți fără să interveniți. Pe parcursul instalării, calculatorul se va opri și va reporni automat. E absolut normal să se întâmple acest lucru.

Manual de instalare Windows 7 - installing features

La finalul instalării, veți fi invitați să vă creați contul de utilizator:

Manual de instalare Windows 7 - numele de utilizator și parola

Asta a fost tot! După cum ați văzut, procesul de instalare nu este nici pe departe unul atât de complicat pe cât mulți preferă să creadă, atunci când pentru realizarea sa recurg la service-urile sau persoanele autorizate. Zic eu…

Și fiindcă tot ați instalat Windows 7, vă recomand să citiți și ghidul Configurare / optimizare Windows 7 după instalare, pentru a nu pierde câteva sfaturi excelente!

95 Comentarii

  1. Nu prea cunosc limita. De regulă instalez o singură dată sistemul de operare după care instalez driverele și fac o imagine a partiției C. Când apar probleme restaurez imaginea și în mai puțin de 20 minute am totul ca nou.

  2. Imaginea in sine este deja bootabila.
   Toata treaba treaba utilizatorului final este sa descarce imaginea iso in totalitate fara probleme si sa o inscriptioneze pe un mediu de stocare(usb stick,dvd etc…).

 1. sal.ma numesc Ionut si am o problema cu partitiile.adk nu imi mai recunoaste 15Gb din a 3a partitie dc? ms app,am fct ceeace am vzt in tutorial

 2. Salut!As vrea sa instalez win.7.Cu ajutorul tutorialului stiu cum se instaleaza.Vreau sa stiu daca trebuie sa fac automatic update-urile la windows si sa stiu daca exista un risc sa ma gaseasca cei de la microsoft cu windowsul piratat.Multumiri anticipate.

 3. sal am si eu o intrebare, cand anume in timpul instalarii windows-ului 7 scoti cd-ul din unitate, gen dupa finalizarea instalarii te anunta remove cd from,….. sau tre sa fi p faza si sa il scoti inainte sa se restarteze???

  1. Când te anunță că își va da primul restart, poți scoate DVD-ul. Nu „trebuie să fi pe fază”, dacă nu l-ai scos, trebuie să nu apeși nicio tastă atunci când scrie pe ecran…

  1. Posteaza o poza cu aparatul de fotografiat sau telefonul mobil, cu respectiva eroare, pentru a avea idee despre ce este vorba in cazul tau.

 4. La pagina „Where do you whant to install windows?” in tabel nu imi da nimic de selectat, pur si simplu e gol. Ce ar trebui sa fac?

  1. Înseamnă că nu-ți vede discul. Intră în BIOS și verifică dacă este detectat. Dacă, da, formatează-l cu un program de partiționare în boot. Descarcă asta (ofertă limitată gratuită pănă pe 5 Martie, inclusiv!), in tab-ul Wizard ai opțiunea Make Bootable CD Wizard, faci un CD, boot-ezi cu el și rezolvi problema. Succes!

  1. Foarte simplu, ia același Windows pentru care ai licență și bagi cheia atunci când o cere. Sau așa. Dacă a fost preinstalat, probabil că are o partiție de recuperare și se poate reinstala de la zero..uite aici.

 5. Salut, eu am COMPACT-DISC la calculator si citeate doar CD-uri iar windows-ul meu e pe un DVD pat sa reinstalez windows-ul sau imi trebuie DVD-ROM ?

  1. Cu mare plăcere! Așa am învățat și eu… nimeni nu se naște atotștiutor.

 6. Am inteles in proportie de 95% cum si ce trebuie sa fac, dar am o intrebare: Eu am windows xp si vreau sa instalez windows 7, dar nu vreau sa pastrez fisierele vechi. Vreau o stergere completa.
  Pentru asta ce trebuie sa fac? Sa sterg partitiile si sa le fac din nou?

  1. Daca indeplinesti fara probleme cerintele de instalare poti formata partitiile.
   In cazul in care nu indeplinesti cerintele legate de spatiu,este necesar sa stergi cel putin doua dintre ele pentru a avea o partitie suficient de mare pentru sistemul de operare ce urmeaza a se instala si programele dorite.
   Daca vrei o stergere completa nimic nu te opreste sa faci acest lucru fiind necesar sa aloci tot acel spatiu nealocat prin formarea unor partitii noi.

 7. Buna.instalez 8 ul de pe un stick, dupa toate procesele de incarcare la primul restart o ia de la capat cu instalarea fara sa apas o tasta anume sau sa ma intrebe ceva. ma poate ajuta cineva?

  1. Foarte simplu…. la primul restart, scoate stickul…. Instalarea va continua de pe HDD.

 8. Am o problema . dupa ce fac partitile si trebuie sa astept mi se incarca foarte greu stau 2 ore sa se faca 1% si nu stiu de ce ajutatima va rog !

  1. Partea hardware respectă cerințele pentru sistemul WIndows 7? Adică, cel puțin 1Ghz viteză procesare CPU, cel puțin 1GB RAM pentru 32 bit sau 2GB RAM pentru 64-bit, plus partiția de sistem de cel puțin 40 GB. În afară de astea, ce mediu de instalare folosești, DVD sau stick USB. Încearcă să instalezi de pe un stick USB, este mult mai rapid… ar trebui să fie gata cam în 15-20 minute.

 9. Salut e foarte bun tutorialul dar am o problema nu stiu de unde sa descarc unul stiu ca sunt multe pe net dar am primit o eroare de genul select driver to be instaled si nu reusesc sa trec de ea va rog sami dati un link cu un windows 7 ultimate pe 32 biti.

  Comentariu editat!

  1. Dacă încerci să instalezi de pe un stick USB și respectivul stick USB e conectat la un port USB 3.0, pune-l pe-un USB 2.0.

 10. Am o dilema.
  Daca am un procesor slabut pe nume Intel Celeron 1 core de 3 ghz si o placa de baza gigabite care are latime bus 64biti pot sa instalez windows 7 ultimate pe 64 biti
  Care este cea mai buna varianta de windows 7 pentru procesorul care l-am zis mai sus cu o memorie de 2G eu il folosesc pentru jocuri: counter strike 1.6 gtea si un need for speed word autocad si sa caut cate ceva pe net.App cine stie sa joace cs va astept pe ******* sunt fondator .Multumesc.

  Comentariu editat!
  Reclamele catre site-urile proprii nu sunt acceptate in continutul comentariilor.

 11. Am si eu o problema. Am parcurs pasii pana la Installing Windows..a mers tot ce a tinut de partitii insa , cand se instaleaza (la Expanding Windows Files) ajunge la 69% si …pauza. apoi imi apare mesajul: windows cannot install required files. The file may be corrupt or missing. Make sure all files required for installation are available and restart the installation.
  ajutati-ma, va rog. Ce trebuie sa fac?

  1. De unde ai descarcat kit-ul de instalare pentru Windows 7?
   Incearca descarcarea kit-ului de instalare de aici,inscriptionand imaginea iso pe un dvd ori facand un stick bootabil in instaland dupa acesta,apoi configurand sistemul de operare intocmai ca si aici.
   La partitionare poti face doua partitii in functie de spatiul disponibil,spre exemplu C si D,sistemul de operare instalandu-se de regula pe partitia C.
   Succes.

 12. Salut am parcurs pasi din tutorialul windows 7 si am reusit sa dav totul si in timpul instalari la 15% mi sa oprit si mia dat eroor desi cd este nou nout si e prima oara cand instalez 7 ce sa fac?

 13. Salut.Am si eu o problema.Am citit cu atentie tutorialul dar totusi am niste nedumeriri.Am laptop hp compaq nx 7400,de curind i-am schimbat RAM-ul si am pus 4 GB Ram,1,73 ghz microprocesor Intel T2250,hard disk 75 gb,graphics mobile intel 945 GM expres chipset family,224 MB,Xp home edition instalat.As vrea sa mai instalez Windows 7 home premium,dar am numai 2 partitii facute ,una pentru :C( xp home edition),si inca una,D:(HP Backup and System Recovery).Pot sa instalez Windows 7 home premium,fara sa dezinstalez xp home edition?Mai fac o partitie pentru Windows 7 pe hard disk si instalez acolo windows 7?Sau trebuie sa de la capat,sa fac partitii pentru fiecare S.O.si apoi sa instalez fiecare C.O. pe partitia lui?

  1. Salut.
   Sfatul meu este sa ramai la un singur sistem de operare,fara sa te mai complici si sa-ti stresezi componentele aiurea intr-un dual boot.
   Dupa cum ai intuit da,poti pastra sistemul de operare vechi,in speta XP pe partitia care deja este,Windows 7 avand nevoie sa fie instalat pe o partitie separata,dar la asa HDD de capacitate mica,eu zic ca te complici fara rost.

 14. Buna. Am un laptop hp cu sistem de operare windows vista business. Intrebarea mea este daca pot instala windows 7 professional folosind o licenta GGK.Daca da, cum?
  Multumesc.

 15. Salut ! Am intampinat ceva probleme la instalare la creearea partitiei! Nu se creeaza cea de 100 mb a win-ului si nu ma lasa sa continui!

  1. Salut.
   Kit-ul de instalare din ce surse a fost descarcat?
   Ce mediu de instalare ai folosit?

 16. E foarte tare pagina aceasta m-a ajutat sa reinstalez Windows-ul fără să-mi pierd datele!Mulțam fain e genial manualul!!

 17. Amice ce poate avea laptopul dacă instalez Windows-ul și când sa pornească se blochează nu se aprinde

  1. De unde ai descarcat kit-ul de instalare al Windows 7?
   Care sunt specificatiile sistemului ce il detii in prezent?
   In BIOS te-ai jucat prin setarile legate de AHCI/Sata Mode?

 18. Prietene problema e că nu sa mai aprindea dinainte să-i reinstalez Windows-ul și după ce l.am instalat tot nu se aprinde… Pornește îmi apare imaginea aceea cu Windows7 și rămâne asa ce poate avea :(
  Și pe lângă asta recunosc am umblat puțin prin BIOS.

  Comentariu editat!
  Posteaza doar informatiile care ti se cer si urmeaza indicatiile date cu strictete daca le consideri relevante pentru problema ta!

  1. Probabil iti face treaba asta din cauza faptului ca este posibil sa ai fisiere de sistem corupte ori lipsa.
   Ori folosesti Startup repair functie prezenta pe dvd-ul de instalare ori il instalezi de la zero si scapi de balamuc.
   Si appo cand zici ca „nu se aprinde” se pot intelege multe,in prima faza intelegand ca nu intra curent deloc in el.
   Sfatul meu este sa il reinstalezi de la zero utilizand o imagine iso nemodificata sub orice fel,descarcand varianta potrivita specificatiilor tehnice,un bun exemplu fiind Windows 7 Professional.
   Optiunile din BIOS incearca sa le readuci la normal prin optiuni ca „Load fail-safe defaults” ori „Load optimized settings”,optiuni ce sunt sub denumire similara de la un producator la altul.
   Daca in continuare ai probleme posteaza te rog aici,asta dupa ce iti faci ulterior un cont de utilizator pentru a avea aceasta posibilitate si vei avea parte de ajutor si din partea altor utilizatori experimentati.
   Dupa procesul de reinstalare sugerez sa arunci o privire peste aceste customizari utile,prezentate de Cristian.
   Succes!

 19. Mulțumesc mult o sa încerc și asta.. Dar sa nu înțelegi greșit primește curent se aprinde ecranul dar nu-mi apare decât fundalul negru și imaginea cu Windows7 în mijlocul ecranului și când ar trebui sa se aprindă sa pot umbla pe el se blochează adică rămâne asa doar cu fundalul negru și img. de la Windows7 nimic mai mult

  1. Incearca ce ti-am recomandat,mai ales daca spui ca este inaccesibil.
   Ori incearca sa intrii in Safe Mode si sa utilizezi un punct de restaurare anterior aparitiei problemelor de pana acum,asta desigur daca ai activa functia System Restore.
   Daca nu ai date importante pe desktop ori in folderele Downloads,My Pictures etc… nu ai de ce sa mai pierzi timpul aiurea si poti trece la reinstalarea sistemului de operare.
   Succes si te astept cu feedback nou.

  1. Buna Seara.
   Nu daca trebuie sa reinstalati sistemul de operare(Windows-ul) pe partitia C.
   Daca el se afla pe D atunci da trebuie sa le salvati pe alta partitie ori pe un stick usb ori alte medii de stocare.

 20. Sal ,putin ajutor va rog,am rugat pe un prieten sa mi descarce w 7 pe un stick de 8 Gb . Cum instalez w 7 de pe stick ?? Mentionez ca sunt tamaie cu T in tot ce este legat de IT . Care sunt etapele de instalare ? Multumesc anticipat !

 21. buna, as vrea sa stiu si eu cum formatez driverele cand instalez windows-ul, nu imi apare sa dau doar refresh si load driver.. ce fac?

  1. Nu e din cauză că le-ai șters, ci din cauza tipului tabelei de partiții. Dacă e GPT va trebui să o convertești în MBR.

 22. salut am intampinat aceeasi problema windows cannot be installed to this disk
  the selected disk is of the gpt partion style…problema e ca orice partie as crea imi apare la fel si nu merge sa dau next

 23. Bună seara! Am o întrebare… soțul meu a adus un calculator din Germania. Nu am nici un cd cu drivere la el. Am instalat Windows 7 profesional. Trebuie instalate placa video, cea ptr internet….placa de sunet? Dacă da, ce trebuie sa fac? Intre windows 7 profesional și windows 7 ultimate care este mai bun. Ce diferența este intre ele? Mulțumesc frumos!

  1. Driverele ar trebui să le găsești pe site-ul fabricantului. Între Ultimate și Professional îți recomand a doua variantă. Ultimate are multe chestii de care un utilizator obișnuit n-are nevoie.

 24. Salut. Cum pot imbunatati performantele unui Laptop Asus K53S I7 2670QM 2Ghz. Deși este I7 se mișcă destul de greu. Multumesc.

 25. Bună,am leptop acer și am avut windous 8 a sărit am instalat pe 10 am umblat puțin la partiții si după câteva luni a sărit acum am la îndemâna windows 7 home premium dar când vfeau să îl insraleZ nu îmi da partiție ,ce pot să fac merci mult

 26. Salut Cristian .. As avea ai eu o intrebare .. fac instalare cum este in tutorial dar la 66 % se blocheza … care este cauza ??

  1. Ce versiune incerci sa instalezi mai exact?
   Despre ce configuratie hardware este vorba?
   Kit-ul de instalare a fost descarcat din surse sigure?

 27. Salutare. As dori si eu sa stiu ce pot face daca atunci cand incerc sa instalez windwos-ul de pe un stick USB nu pot formata partitia C(Aici am windows-ul) si ajung sa am 2 windwos-uri instalate pe aceiasi partitie… Va rog daca puteti raspunde cat mai curand :)

  1. Formateaza-l direct cu ajutorul unui program de partitionare din suita Hirens Boot CD daca nu merge formatat din sistemul de operare.

 28. Dupa ce dau install imi apare select the driver si nu e nimic…. daca dau imi zice ca nu sunt drivere… nu folosesc cd…

 29. Am o problema cu Windows 7,am istalat tot in pc,dupa ce am montat driverele necesare se reinstaleaza windwosul,am incercat apoi sa descarc un joc,a mers perfect,dupa ce am reaprins pc-ul iar se instala windowsul si il aveam de la 0

 30. Buna! Am nevoie de ajutor! Am de la cineva un DVD cu windows 7, dar nu reusesc sub nicio forma sa bootez. L-am intrebat si mi-a zis ca functioneaza duoa ce extrag fila ce genereaza codul de functionare. Cum se face asta??

  1. Ai urmat si indicatiile din articol si sa observi modul de bootare dupa cum este explicat aici?
   Daca este vorba de un kit de instalare modificat iti recomand cu fermitate sa renunti la ideea de a utiliza respectiva imagine ISO,fiind necesar sa descarci o versiune nemodificata conform specificatiilor tehnice ce le ai pe respectiva unitate desktop/laptop etc…

 31. BRAVO CRISTIAN !!! MULTI SE DAU CA SI CALCULATORISTI . EU AM INVATAT PRIN TUTORIALE SA INSTALEZ, SA OPTIMIZEZ, SA REPAR SO, APLICATII …DATORITA VOUA ASTAZI SUNT SI EU ,,CALCULATORIST” DESTEPT MARE NEVOIE. AM 65 DEANI !! VA MULTUMESC SI VA ROG SA FACETI SI ALTI ,,CALCULATORISTI” PRECUM SUNT SI EU. SA VA DEA DUMNEZEU SANATATE SI PUTERE DE MUNCA!!

 32. la mine se opreste acolo unde trebuie sa aleg pe pe partitie sa instalez, de ce ? aleg partitia da nu pot sa dau next , calculatorul este nou , azi lam cumparat :(

 33. Salut.am o mica problema cand instalez windows7 totul merge perfect dar cand imi apare unde sa il pun (windowsul) ,spune ca nu exista nici un loc .Daca se poate sa ma ajuti in legatura cu asta iti sunt recunoscator.(Ca sa stii calculatorul nu se aprinde la dextop) Sper ca am fost inteles!

 34. bag cd-ul cu uindousul si nu buteaza direct,ma trimite sa apas tast f8 iar de acolo eu nu stiu ce sa fac unde sa intru si ce sa apas ca sa fac reinstalarea.ma poate lumina si ajuta si pe mine cineva ?

  1. Ceva ai omis in procesul de instalare, banuiesc ca nu ai mai intrat in BIOS sa setezi prioritatea de bootare pentru mediul de instalare DVD/USB etc…
   Urmeaza indicatiile te rog si din articolul actualizat de Cristian aici.
   Succes!

 35. Foarte util”tutorialul”.Insa am o intrebare:la reinstalare”caseta Size”din partitia”C”nu se poate modifica deloc?De ex:sa maresc putin spatiul de”GB”.Multumesc anticipat!

  1. Poti „lipi” din spatiu dupa ce finalizezi procesul de instalare prin intermediul unui program de partitionare ca Easeus Partition Master.

 36. Mulțumesc,am rezolvat,dar am dat de alt”bai”:după ce a apărut Widows-ul reinstalat,am oprit computerul,iar când l-am pornit ventilatoarele merg dar display-ul monitorului rămâne negru și nici LED-urile de pe tastatură nu se aprind!S-o fi dus sursa??

  1. Salvezi datele pe pe o partitie secundara daca dispui de mai multe partitii si reinstalezi sistemul de operare de la zero strict pe partitia unde s-a aflat si pana acum fisierele de sistem ale OS-ului.
   Altfel nu ai cum sa il reinstalezi fara a pierde date fara procesul de backup in locatii secundare.

 37. Cristian ce rugaminte am e la tine de unde pot sa obtin un Windows 7 Ultimate pe curat in limba romana v 32 v 64 iti multumesc mult daca me-ai oferi un link te rog.

 38. Cristi, vreau să-mi reinstalez Windows 7 ( am CD-ul cu licență) , dar vreau ca instalarea să se facă ca și cum l-aș instala pentru prima oară. Nu am nimic de păstrat. Am partițiile făcute și vreau să te întreb pe ce trebuie să apăs Upgrade sau Custom. Mulțumesc cu respect

 39. Am si eu o intreabare am hard de un tera am dat sa instalez windows 7 si nu ami mai vede o partie de 650 de giga cum fac sa o vad

  1. Intrii in Disk Management si ii aloci un Drive Letter(o litera), apoi sistemul de operare o va recunoaste, asta daca spatiul acela liber deja a fost partitionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.