Cea mai mare mină de bitcoins din China

În ciuda problemelor pe care cea mai utilizată monedă virtuală le-a avut în ultima vreme, mineritul de bitcoins nu doar continuă, ci se află în plină dezvoltare. Documentarul pe care vă invit să-l vizionați în continuare a fost filmat de divizia Motherboard a Vice în luna octombrie a anului trecut, în provincia Liaoning (din  nord-estul Chinei), locație aleasă pentru clima care permite funcționarea la parametri normali ai unei mine de bitcoins formată din 3000 de „mineri”.

Cei 3000 de „mineri” calculează zilnic 20 – 25 de bitcoins pe zi. La cursul actual, mina calculează lunar bitcoins în valoare de 171.275$. Aceiași proprietarii, 4 la număr, mai dețin încă 5 astfel de mine. Toate cele 6 mine calculează lunar bitcoins în valoare de 1,5 milioane de dolari, profitul este de „doar” 50%. Ne apucăm de minerit? Nu prea merită deranjul și vă explic și de ce cred asta.

De exemplu, un Bitcoin Mining Card de 700GH/s costă 900$, iar acesta produce, conform cursului actual, 59,15$/lună, adică 231 lei conform cursului BNR.

profit bitcoin

Consumul de energie electrică, calculând 0.60 lei/kW, ar fi de 214 lei lună + acciză + TVA.

screenshot_05

În cât timp se amortizează investiția la cursul actual al bitcoin-ului? Exact! Niciodată!

Un comentariu

  1. Ca si putere de calcul, 700 GH/s este destul de putin. Pentru „productia” de bitcoini trabuie investitie serioasa, investitie imensa ce nu prea ar avea curaj multi. Ca idee, de pe acelasi site, am considerat o hardughie(!) de 5.000 GH/s cu pretul de 9.950$ si care ar „produce” 415$ pe luna dar ar consuma curent de 806$, deci o pierdere de 391$, si deci nicidecum vreun profit. Singura „varianta profitabila” ar fi utilizarea unei surse de curent gratuite, de care inca n-am mai auzit pina acuma. Bitcoin te iubesc, te iubesc si te urasc, te iubesc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.