Meniul Start și ferestrele programelor se mișcă greu?

Dacă folosiți Windows 10 pe un sistem nu tocmai nou, sau pe unul cu mai puțin de 4GB de memorie RAM și HDD, până la înlocuire sau efectuarea unui upgrade (dacă acest lucru este posibil), îi puteți accelera reacțiile renunțând la animații.

animatii windows 10

Dacă preferați un comportament rapid în detrimentul efectelor pentru deschidere, închidere, minimizare și maximizare, puteți renunța la animați comutând pe Dezactivat comutatorul din Setări » Accesibilitate » Alte opțiuni » Opțiuni Vizuale.

Dacă doriți să renunțați și la efectele vizuale, de asemenea, neesențiale pentru funcționarea sistemului în bune condiții, o puteți face dezactivându-le pe cele nedorite din Proprietăți de sistem » Complex » Performanță » Setări, panoul la care ajungeți cel mai rapid executând în caseta Run comanda sysdm.cpl și apăsând tasta Enter.

dezactivare efecte vizuale

Iar dacă tot ați început, asigurați-vă că ați dezactivat, după cum am explicat aici, serviciile din lista de mai jos:

 • Diagnostic Policy Service
 • Distributed Link Tracking Client
 • IP Helper,Offline Files
 • Program Compatibility Assistant Service
 • Portable Device Enumerator Service
 • Print Spooler (dacă nu folosiți imprimantă)
 • Remote Registry
 • Secondary Logon and Security Center

Cu o listă mult mai completă a serviciilor Windows 10 ce pot fi dezactivate voi reveni în cea de-a treia parte a tutorialului de configurare după instalare, programată pentru a apărea pe blog miercuri, adică poimâine.

3 Comentarii

 1. Salut Cristi. Am o mare problema. Mi se sterg punctele de restaurare automat dupa o zi maxim doua. Am incercat mai multe programe, dar nu am reusit sa fac nimic…ba am reintalat si windows-ul din nou, tot degeaba. In pc am Windows 10 Pro. Programul prezentat de tine aici nu functioneaza pe win 10, desi am instalat Net Frame Work 3.5 cum mi-a cerut. am incercat si System Restore Point, tot degeaba….nu mai stiu ce sa fac. Te rog sa ma scuzi ca am intervenit in aceasta postare a ta, care nu are legatura cu ce ti-am descris eu, dar nu mai stiu ce sa fac. Multumesc anticipat.

 2. Salut Cristi.Cand o sa apara a treia parte din tutorialul de cofigurare dupa instalare a windows uli 10 ? O zi buna !

  1. Sa speram ca in viitorul apropriat.
   Oricum configurarea post instalare mosteneste si customizarea sistemelor de operare anterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.