Messenger în rețea pentru Windows, Linux și OS X ideal pentru firme, instituții, licee, facultăți, etc.

În cadrul unei întruniri la care am luat parte de curând, reprezentantul unei companii importante pe piața locală de asigurări și pensii private, a cerut consilierilor pe probleme IT recomandarea unei soluții de mesagerie instant în rețea, multiplatformă, pentru a facilita conversațiile între angajați fără a-i deranja pe ceilalți și evita deplasările de la un post de lucru la altul. Soluția trebuia să permită, pe lângă funcția de chat, și transferul de fișiere între calculatoarele conectate la rețeaua locală sau la VPN-ul companiei. Deoarece nu era grabă, deadline-ul fiind stabilit pentru 30 septembrie, am amânat căutarea unei soluții până după găsirea remediilor pentru problemele urgente; și bine am făcut! Spun asta deoarece tocmai am aflat de LAN Messenger, un client de mesagerie instant în rețea care îndeplinește toate condițiile solicitate de client, inclusiv funcția de transfer de fișiere.

messenger pentru rețeaua locala - LAN Messenger

LAN Messenger dispune de versiuni pentru Windows, Linux (Debian / Ubuntu) și OS X, și include atât serverul cât și clientul, iar pentru a funcționa nu necesită modificarea configurației actuale a rețelei și mai mult, mesajele trimise prin intermediul său sunt criptate.

De asemenea, LAN Messenger permite trimiterea mesajelor către toți utilizatorii sau doar o parte dintre aceștia (Send Broadcast Message), crearea sălilor de chat private, accesibile doar de către utilizatorii invitați, precum și funcția de chat public. Cu alte cuvinte, LAN Messenger este o soluție de mesagerie în rețea perfectă pentru firme, instituții și unități de învățământ (școli, licee, facultăți), care dispun de propria rețea locală, acesta facilitând conversațiile între indivizi aflați în încăperi diferite, indiferent de sistemul de operare utilizat; și mai e și gratuit.

Download | via

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.