Mici modificări în structura și aspectul blogului

După cum unii dintre voi ați observat deja, am adus mici modificări în structura și aspectul blogului. În primul rând, pentru a nu vă mai spama cu articolele pe care deja le-ați citit, articolele transferate de pe nib.ro vor apărea aici păstrând data și comentariile orininale. Această metodă de mutare evită apariția lor pe prima pagină, lucru care deja s-a și întâmplat cu peste 100 de articole. Pe lângă asta, pentru a evita confuzii și comentarii de genul „De ce tutorialul apare ca fiind publicat în Ianuarie 2012, dar primul comentariu e din Februarie 2009?”, vă anunț că începând de acum data afișată sub titlu va fi data la care a fost efectuată ultima modificare (a doua săgeată).

modificari blog

Sunt multe tutoriale care, în timp, pentru a putea fi de actualitate, logic, trebuie actualizate. O altă noutate o reprezintă și implementarea de „breadcrumbs”. E vorba de acele link-uri pe care le vedeți indicate de prima săgeată în captura de ecran de mai sus. Ele indică locația în care vă aflați în cadrul blogului. De exemplu, accesând articolul „Cum se activează modul „reader” (cititor) al Chrome„, vă aflați în arhiva categoriei Google Chrome.

Având deja acces la categorie datorită breadcrumbs, ar fi fost inutil —și chiar incomod pentru cei care accesați blogul de pe mobil— să afișez sub titlul articolului și categoria în care acesta a fost inclus, așadar am renunțat la fișarea acesteia în acea locație, mutând-o la finalul articolului, în dreptul butoanelor de partajare.

Chiar dacă această modificare va avea ca rezultat mai puține „like-uri” pe pagina oficială a blogului pe Facebook, sau „plusuri” pe cea de pe Google+, am renunțat la widget-urile acestora în schimbul unor butoane pentru a evita încărcarea suplimentară a scripturilor care nu făceau altceva decât să încetinească afișarea conținutului, în special de pe mobil.

Ultima modificare e făcută special pentru cei mai activi dintre voi, iar când spun „cei mai activi” mă refer la cei care comentați de pe blog și mi-ați câștigat încrederea. Pe lângă formularul care acum se adaptează așa cum trebuie atât pe mobil cât și pe tablete ori desktop, de o bună bucată de timp adresele de email cu care semnați comentariile au fost introduse în „whitelist”.

Prin urmare, fiecare comentariu trimis de voi va fi aprobat în mod automat, excepție făcând comentariile în care îmi tastați numele „cristi / cristian”, sau conțin cuvintele „urgent” ori „important”, acestea fiind comentarii care am presupus că necesită în mod special atenția mea.

Cam astea ar fi noutățile pe care am vrut să vi le aduc la cunoștință. Dacă aveți întrebări sau doriți să-mi recomandați alte îmbunătățiri, vi le aștept cu plăcere!

4 Comentarii

  1. Schimbările sunt binevenite! Mulțumim frumos și da, pot confirma, site-ul este mult mai rapid pe mobil. Toate cele bune :)

    1. Iar acum stau și mă uit ca vițelul la poarta nouă și nu înțeleg de ce comentariul tău a rămas în moderare…

    1. Pentru ca asta să se întâmple trebuie să ai marele ghinion să apeși butonul Trimite fix atunci când dau restart la baza de date, după instalarea unei actualizări. De ce se întâmplă asta? Comentariul se oprește în cache în loc să ajungă în baza de date, bază la care n-are cum să ajungă dacă aceasta e oprită.

      Oricum, sunt sigur că nu ți s-a întâmplat asta des.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.