Mai mult de 4GB de memorie RAM pe Windows de 32 biți?

Procesorul e prea lent să pună în mișcare un sistem de operare de 64 de biți și-n plus, fabricatul nu oferă drivere pentru altceva decât 32 de biți. 4GB de memorie RAM sunt insuficienți (pentru că program de contabilitate dezvoltat cu stânga; doar el necesită 3,7 GB pentru a funcționa corect.). 32Bit RamPatch nu funcționează, nici PatchPae, niciuna dintre versiuni.

screenshot_01

Cunoașteți vreo soluție, alta decât cele menționate?

13 Comentarii

  1. Dacă te referi la acesta, atunci nu, n-am încercat, că face cu totul altceva decât ce am eu nevoie. Dacă nu, aștept link.

  2. E aceeași chestia, doar că în tutorialul respectiv se recomandă utilizarea memoriei rămase pentru a găzdui pagefile-ul. La asta nu m-am gândit. Ms de pont!

  1. Nu dă rezultate și-n plus m-am complicat cu certificatele atât de mult încât singura soluție pentru a readuce sistemul pe linia de plutire a fost restaurarea imaginii backup.

  2. Am avut pe cineva pe Facebook care a reusit. Avea 32 biti si vreo 16 GB. El mi-a zis ca a urmat tutorialul ala.

  3. Da, dar acum cât timp? Sunt sigur că un rol important în au și update-urile care au fost lansate pe parcurs. Și celelalte funcționau, chiar eu am folosit PatchPae în urmă cu vreo 2 ani pe-un Windows 7 (pe 8.1 încă funcționează).

 1. Ar mai fi „4GB Patch” de aici: https://www.ntcore.com/4gb_patch.php. La un moment dat am instalat-o pe un calculator cu Windows 7 de 32 biti si 8 GB RAM dar nu mai stiu daca a avut efect. Acuma am testat intr-o masina virtuala cu 4 GB RAM (am doar 8 in total, si pot folosi maxim jumatate): 4GB Patch se aplica unui fisier executabil si creeaza un backup, care se pare ca noul fisier executabil acceseaza mai bine memoria. Am aplicat pe un executabil, merge, dar nu-mi dau seama daca are efect.
  Si doar daca ai dispozitiunea necesara pentru citit si testat, ar mai fi „PatchPae2” cu detalii aici: https://www.raymond.cc/blog/make-windows-7-and-vista-32-bit-x86-support-more-than-4gb-memory/ si aici: https://woshub.com/access-to-more-than-4gb-of-ram-on-32bit-windows-8-x86/.
  Cautand „Ready for 4GB Patch” am dat peste o droaie de solutii, insa nu testate personal.

  1. PatchPae a fost primul pe care l-am încercat, în toate versiunile lui (3 la număr). Tool-ul de la NTCore nu mă ajută, acesta permite aplicațiilor de 32 biți rulate în sisteme de 64 să folosească mai multă memorie virtuală.

 2. Salut tuturor.Am reusit sa utilizez 8 GB RAM pe Windows 7 Professional dupa aceasta metoda…https://youtu.be/BkYRlFqFvNI
  Am 8 GB RAM , si dupa ce am urmat pas cu pas instructiunile din acest tutorial…https://youtu.be/BkYRlFqFvNI , PC-ul a recunoscut toti RAMII.
  Aceasta metoda functioneaza 100%,dar…(intotdeauna urmeaza un dar)…dupa cateva minute de navigat pe internet mi-a dat un mare BLUE SCREEN.Daca cunoasteti vreo modificare/adaugare la aceasta metoda,sa nu mai de-a acel BLUE SCREEN atunci , ar fi totul minunat.

  1. Am încercat deja PatchPae pe 3 computere diferite și cu același rezultat. Nicio eroarea pe parcursul procesului, toate patch-urile aplicate, PAE setat default la pornire, habar n-am de ce nu funcționează. Nu trece de 3 nici sa-l bat. Am să încerc să instalez și să aplic patch-ul înainte de a instala actualizările. Tu când l-ai aplicat, înainte sau după instalare? Ai instalat W7 cu SP1 sau fără SP?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.