Nikon D600 a fost vândut deși se știa că este defect?!?

Dacă se demonstrează că Nikon a scos la vânzare DSLR-ul D600 știind că este defect, compania ar putea pierde milioane de dolari. Baroul de avocatură Lieff Cabraser Heimann & Bernstein face un apel către toți proprietarii acestui aparat în scopul acționării în instanță a companiei japoneze, avocații fiind convinși că aceasta a scos la vânzare un produs despre care știa că este defect și că va da bătăi de cap cumpărătorilor.

Nikon D600

Defecțiunea, respectiv pierderile de ulei ale pistonului de rabatare a oglinzii, provoacă apariția petelor de praf și ulei pe senzor, iar orice posesor de DSLR știe ce înseamnă acest lucru.

Avocații insistă și pe faptul că deși problema a fost raportată chiar din 2012 de DPReview, când site-ul a publicat un timelapse afectat de petele de ulei, postat pe YouTube de un fotograf pentru a demonstra problema, Nikon nu a luat nici o măsură și a continuat să comercializeze aparatul. Toți posesorii unui Nikon D600 cu probleme, sunt invitați de către Baroul de avocatură să înregistreze o reclamație, indiferent de țara în care se află, ori magazinul din care au  achiziționat aparatul.

3 Comentarii

  1. Poate ca ar fi o idee ca posesorii de modele D600 sa ceara la schimb un D620, eventual cu o simbolica diferenta de pret. Asta pentru ca solutia „avocateasca” mi se pare a fi destul de radicala.

  2. Cred ca deocamdata,pt un un schimb ar trebui sa se multumeasca -nemultumitii-cu un nikon D610 . Eu deocamdata sunt multumit de D700.Oricum ,nu e normal cu ce a facut nikon.Pot sa supun atentiei faptul ca toata lumea reclama cauciucurile body-urilor de ani de zile si DEGEABA,,MENTENANTA !!!! Se schimba,daca se doreste pe banii fraierilor cumparatori,nu fac obiectul garantiei.Asa ca bafta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.