NoiseTorch și Cadmus, două aplicații pentru anularea zgomotului în Linux

Chiar dacă în Windows mi-au funcționat în general destul de bine aplicațiile VoIP de care am nevoie pentru job, în Linux nu reușesc nicicum să elimin zgomotul ambiental și ecoul captate de microfon.

În schimb, datorită repetatelor încercări de remediere a acestei probleme, am cunoscut câteva aplicații care altora, din ce-am citit pe Reddit și diverse forumuri, le-au oferit rezultate inclusiv peste așteptările avute.

NoiseTorch - Aplicatie pentru anularea zgomotelor în Linux

Una dintre acestea, din experiențele altora și cea mai bună dintre toate, este NoiseTorch. Aceasta capturează sunetul provenit de la microfon, îl procesează și-l transmite aplicațiilor sub forma unui microfon virtual.

Teoretic, indicându-le aplicațiilor că dorim să captureze sunetele provenite de la respectivul microfon, acestea ar trebui să primească doar vocea noastră și nimic altceva, dar la o calitate cel puțin egală celei transmise de către microfonul fizic.

NoiseTorch Microphone

Însă pe niciunul dintre Thinkpad-uri funcționează așa cum ar trebui. Elimină majoritatea zgomotelor ambientale, nimic de zis, dar îmi distorsionează vocea suficient încât să deranjeze. Dar poate voi veți avea mai mult succes…

A doua aplicație, și care mi-a funcționat fără probleme pe Debian 10 în Yoga, dar care n-are niciun efect în Manjaro, este Cadmus. Aceasta plasează în system tray o pictogramă care-ți permite să activezi anularea zgomotelor pentru dispozitivul selectat.

Cadmus - Noise supression for LInux

Probabil fac eu ceva greșit, sau poate nu e compatibilă Arch și derivate, deși observ că dispune de o versiune pe care cineva a considerat-o demnă de AUR. Nici respectiva versiune și nici appimage-ul recomandat pe pagina oficială pe GitHub mi-au dat rezultate, așa că am renunțat.

Până una-alta, eu am comandat un splitter jack pentru a putea folosi căștile Sennheiser primite de la angajator, dar incompatibile cu conectorul unic al Thinkpad-urilor. Dacă nu vine muntele la Mahomed…

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.