Noul Dropbox permite partajarea Screenshot-urilor

Conform actualei versiuni Beta a clientul desktop a Dropbox, cel mai popular serviciu de sincronizare a fișierelor între mai multe dispozitive, următoarea versiune stabilă a acestuia va include o funcție foarte practică multora dintre noi: partajarea automată a screenshot-urilor realizate:

Noul Dropbox: partajare screenshot

La prima realizare a unui screenshot , Dropbox va afișa o fereastră de dialog în care vom fi întrebați dacă dorim să activăm funcția de partajare a screenshot-urilor. În cazul în care acceptăm invitația, toate screenshot-urile realizate apăsând tasta Print Screen vor fi uploadate automat în folderul Screenshots al Dropbox, iar în caz contrar, vor fi încărcate doar cele realizate cu combinația de taste Ctrl+Print Screen.

În mod automat, în ambele cazuri, după ce screenshot-ul realizat va fi salvat în folderul Screenshots și încărcat pe serverele serviciului, link-ul public către acesta va fi automat copiat în clipboard. Astfel, atunci când dorim să arătăm cuiva o captură a desktop-ului nostru, după realizarea sa îi trimitem link-ul public al acesteia lipindu-l cu Ctrl+V sau click-dreapta » Lipire.

În plus, următoarea versiune a Dropbox va atașa meniului contextual funcția „Move to Dropbox„. Cu ajutorul acesteia, atunci când dorim să mutăm orice fișier în folderul Dropbox din calculatorul nostru, va fi suficient să facem click-dreapta pe acesta și să alegem noua funcție:

Move to Dropbox

Dacă nu mai aveți răbdare până la actualizarea automată a clientului pentru a dispune de noile sale funcții, puteți descărca versiunea experimentală de pe forumul oficial al serviciului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.