Numărul utilizatorilor Tor (The Onion Router) se dublează de la o săptămână la alta. Ipoteze…

Tor (The Onion Router), asociat pe bună dreptate cu Deep Web, și-a dublat numărul de utilizatori de la o săptămână la alta, aparent fără nici un motiv rațional. Cum a fost posibil?!?

The Onion Router

În primul rând, după cum am explicat și aici, trebuie să ai motive întemeiate pentru a utiliza Tor, iar 600.00 de utilizatori noi, conform statisticilor publicate de cei aflați în spatele proiectului, l-au avut.

Câteva ipoteze…

  • Aflând de existența PRISM, cei 600.000 de utilizatori noi au decis să renunțe la navigarea clasică pe Internet în schimbul navigării în completă anonimitate. Greu de crezut. Cu atât mai greu cu cât toți cei care am utilizat la un moment dat Tor Browser, știm că este al naibii de lent.
  • Cei 600.000 de utilizatori noi provin din Rusia, speriați de o nouă lege responsabilă de închiderea a diverse site-uri și arestarea mai multor indivizi. Posibil ar fi, nu zic nu, dar de ce tocmai acum? Probabil, în Mama Rusie, cum se bea mult, rușii erau beți și au reacționat abia după ce le-a trecut mahmureala, adică… o lună mai târziu?!? Nah… Beau rușii, dar nici chiar așa!
  • PirateBrowser a plăcut atât de mult încât 600.000 de persoane îl utilizează pentru a naviga pe Internet și descărca fișiere piratate fără nicio grijă. Posibil, nu zic nu. În multe țări europene a fost blocat accesul spre principalele trackere, printre care și The Pirate Bay, dar totuși, ar fi trebuit să crească și traficul pe trackere, nu? Ei bine, n-a crescut…
  • Utilizatorii noi nu sunt altceva decât calculatoarele aparținând unei rețele botnet în spatele căreia s-ar putea afla cei de la NSA, dedicate colectării de informații de pe toate serverele rețelei Tor. OK, dar de ce ar necesita NSA 600.000 de calculatoare, de ce nu 300.000, 450.000?!? De ce fix 600.000, adică dublul celor existenți deja?!?
  • Tehnologia de monitorizare a traficului „se fu*u”, precum casca Andreei Esca, iar datele sunt eronate. Ar fi posibil, de ce nu?!? Iar dacă nu mă credeți, întrebați-l pe Mircea Geoană…
  • Cei 600.000 de utilizatori noi nu sunt altceva decât curioșii care au aflat de Tor în urma menționării sale pe majoritatea blogurilor și site-urilor de IT din lume, cu ocazia problemelor recente ale acestuia.

Personal bifez ultimul punct, dar sunt curios să aflu și părerea voastră! Sau n-aveți?!?

2 Comentarii

    1. Mai ales acum că bate vântul pe-acolo. În zilele-i de glorie, găseai tutoriale de hacking interesante. Cu ajutorul lor știam ce să protejez la client și care sunt vulnerabilitățile ce trebuiesc soluționate rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.