OnePlus 3 are cei mai inutili 6 GB de memorie RAM?

Judecându-l după resurse, OnePlus 3 ar trebui să fie de departe cel mai performant telefon cu Android la ora actuala. Dar nu este. Carl Pei, co-fondatorul companiei spune că ar fi vorba de o „strategie diferită” și că oricine, oricând, poate renunța la „optimizarea” care le-a cam dat planurile peste cap, transformând un posibil flagship în „overpromise” clar.

OnePlus 3

De la Allview la Samsung, toți fabricanții vor să lanseze an de an nu doar ceea ce blogurile tech au prostul obicei să numească drept „cel mai bun smartphone al companiei de până acum”, ci doar „cel mai bun smartphone”.

Nu cred că e greu să montezi 6 GB de memorie RAM într-un telefon, ce e greu să le oferi acestora nu e spațiul, ci energia necesară pentru a nu reduce autonomia telefonului la câteva ore, că piața s-a cam săturat de telefoanele subțiri legate de-o externă de 2 kg.

Dar specificațiile vând bine, deci e mare tentația de a lansa „primul telefon cu X nuclee” sau „primul telefon cu „X GB de memorie RAM”. După care constați, având telefonul în buzunar, că ai mai rupt un record cu el: e primul ce trebuie realimentat ca un sugar.

De-asta nici Samsung, nici Xiaomi ori Lenovo, pentru a da niște nume la nimereală, nu s-au aruncat la mai mult decât consideră vital pentru oferirea unei bune experiențe de utilizare. E o problemă dacă telefonul se dovedește, în ciuda specificațiilor tehnice, inutilizabil, cum la fel de nefavorabilă e situația în care se află OnePlus acum, prinsă „cu mâța-n sac”.

OnePlus 3 e mai slab decât Mi 5 sau Galaxy S7, da, dar nu asta e problema. Problema e că-i mai slab decât acestea în condițiile în care are câțiva GB de memorie RAM în plus!!!

Memoria RAM e importantă pentru a grăbi (re)deschiderea aplicațiilor, dar dacă o împiedici printr-o „optimizare” să găzduiască toate datele de care este capabilă, mai bine renunțai la ea și-i adăugai telefonului o umbreluță sau o felie de lămâie. Ajută la fel de mult, pe bune!

4 Comentarii

  1. Era clar ca cei 6GB de RAM sunt marketing pur, mai ales pe un telefon cu ecran FullHD. Insusi Carl Pei spunea ca telefonul „omoara” aplicatiile din background in stilul deja cunoscut de pe telefoanele Samsung, ca sa faca economie la consum (la care, cel putin din teste, nu pare sa stea fantastic). Ramane totusi, dupa parerea mea, un telefon excelent la banii astia, mai ales ca va avea foarte probabil mult suport din partea comunitatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.