Cum faci calculatorul cu Windows XP să se oprească mai rapid

Modificând o valoare a unei chei din baza de date Registry a Windows XP, puteți face calculatorul să se oprească mult mai rapid decât o face în mod normal. Pentru a ajunge la cheia despre care vă vorbesc, ClearPageFileAtShutdown, deschideți caseta Run:

Windows XP » Start » Run

Introduceți în aceasta comanda „regedit”, apoi apăsați tasta Enter sau dați click pe OK:

Windows XP » Start » Run » Regedit » OK

Va rula programul Registry Editor. În panoul din partea stângă a acestuia, urmați ruta HKEY_LOCAL_MACHINE » SYSTEM » CurrentControlSet » Control » Session Manager » Memory Management. În panoul din partea dreaptă, faceți click dreapta pe ClearPageFileAtShutdown și alegeți Modify:

Windows-XP-Start-Run-Regedit-ClearPageFileAtShutdown

În caseta ce se va deschide, asigurați-vă că este trecuta valoarea 0, iar dacă nu este așa, înlocuiți valoarea existentă cu 0 (zero), apoi dați click pe butonul OK:

Windows-XP-Start-Run-Regedit-ClearPageFileAtShutdown-0

Închideți Registry Editor și reporniți calculatorul. Începând din acel moment, calculatorul cu Windows XP se va opri mult mai rapid și va voi explica în continuare de ce.

În articolul „Cum faci Windows XP mai rapid: Memoria Virtuală„, v-am spus că Memoria Virtuală este, de fapt, un fișier denumit „pagefile.sys”, găzduit pe Hard Disk în partiția C. Acest fișier păstrează temporar toate datele transferate de către sistemul Windows XP din Memoria RAM.

Din motive de securitate, unii utilizatori preferă ștergerea conținutului fișierului de paginare înainte de oprirea calculatorului, dar, dacă nu lucrați într-o agenție guvernamentală, sau cu date foarte sensibile (confidențiale), ștergerea conținutului acestui fișier nu vă ajută cu nimic, ci din contră, îngreunează inutil oprirea calculatorului.

Dacă la un moment dat doriți să reactivați ștergerea fișierului de paginare înainte de oprirea calculatorului, înlocuiți valoarea zero cu 1.

Pentru a cunoaște mai multe trucuri și sfaturi practice pentru Windows XP, accesați arhiva etichetei “Trucuri Windows XP“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.