Cum se oprește rapid calculatorul

Dacă doriți oprirea rapidă a calculatorului fără a apela în acest scop la butonul Shut down, am să vă arăt în continuare două modalități rapide prin care puteți face acest lucru.

opreste rapid calculatorul

Pentru afișarea ferestrei din captura de ecran de mai sus, apăsați combinația de taste Alt+F4 în orice versiune a sistemului de operare Windows. Lista de opțiuni cuprinde Switch user, Log off, Restart, Sleep și bineînțeles, Shut Down.

O altă metodă de oprire rapidă a calculatorului este realizarea acestei acțiuni cu ajutorul comenzii de mai jos, executată în caseta Run:

shutdown -s -t 1

Acestă comandă va declanșa un temporizator care va opri sistemul după scurgerea timpului indicat de către dumneavoastră. De exemplu, dacă înlocuiți 1 cu 3600, computerul se va opri după 3600 de secunde, adică după o oră.

comanda de oprire rapida a calculatorului

Dacă acest truc v-a fost util și vreți să cunoașteți mai multe astfel de trucuri, vă invit să vizitați arhiva etichetei “Trucuri Windows“ dând click aici. Dacă aveți întrebări, dacă ați identificat vreo greșeală, sau dacă doriți să împărtășiți cu ceilalți cititori ai blogului un truc nou, aștept mesajul vostru sub forma unui comentariu la acest articol.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.