Optimizare MySQL în Linux

Dacă până nu demult apelam doar la MySQL Memory Calculator pentru a configura MySQL astfel încât să nu forțez nota, de o bună bucată de timp folosesc și MySQL Tuner, un script Perl foarte util în scopul obținerii unei performanțe cât mai bune ale DB.

MySQL Tuner

Deși MySQL Tuner oferă inclusiv recomandări menite să sporească securitatea, majoritatea acestora se referă la parametri my.cnf care pot spori performanța. Evident, aplicarea acestor recomandări se va efectua manual asupra fișierului de configurare a MySQL, însă abia după ce fișierului original i-ați realizat un backup.

MySQL Tuner - Recomandari

MySQL Tuner nu calculează automat, în funcție de resursele sistemului, setările optime pentru my.cnf, așadar faceți-vă bine calculul înainte de a vă trezi cu un consum foarte ridicat de memorie RAM sau un CPU suprasolicitat. Aveți la dispoziție tot felul de instrumente de calcul al consumului în funcție de configurația my.cnf; profitați de ele!

MySQL Tuner - Recomandari Generale

Pentru rula MySQL Tuner în orice distribuție Linux, descărcați și executați scriptul cu utilizatorul root. Mai jos aveți comenzile care vă vor scuti de căutări. Baftă!

wget 

chmod +x mysqltuner.pl

./mysqltuner.pl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.