Și, până la urmă, sunt sau nu sunt interzise petardele?!

Tocmai am descoperit că dispunem de o cutie de 50 de petarde și ne contrazicem că putem sau nu putem să le consumăm la noapte. Eu sunt de partea celor care spun că nu-ți are nimeni treaba dacă nu pui la cale un foc de artificii de genul celui din Dubai, dar…

Oamenii legii spun că nu numai vânzarea, dar şi simpla folosire a materialelor pirotehnice vă poate aduce dosar penal. Acestea pot fi utilizate doar de persoane care deţin societăţi comerciale autorizate în scopul mânuirii lor. (sursa)

Îmi vine greu să cred că-și bate capul vreun jandarm să-mi scrie amendă pentru câteva petarde, cred eu, inofensive, dar din moment ce-au scos omul din casa lui tocmai în noaptea de revelion, orice e posibil, inclusiv menționatul dosar penal. Deci, e de pocnit, e de privit?!

7 Comentarii

  1. la mine au inceput sa bubuie petardele acum 3 zile si nu am auzit de amenzi prin cartier, dar fiecare stie ce face cu petardele lui. eu o sa stau pe tusa anul asta. lma!

  2. În Iași vând bișnițarii petarde în draci. La vedere, fără să fie ascunși pe la colțuri… Și tot n-am auzit de nicio amendă dată.
    La Mulți Ani, Cristi!

  3. La noi ai voie doar astazi la miezul noptii sa dai cu pocnitori , eu le evit din precautie , nu vreau sa-mi bubuie vreuna in mina …
    LA MULTI ANI ! Cristi si multa sanatate tie , familiei tale si vizitatorilor acestui blog !

  4. La mulți ani! Multă sănătate și tot ce vă doriți! Vă mulțumim pentru un 2015 în care am avut numai de învățat de la dvs. și vă doresc cât mai multe subiecte și articole în 2016!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.