Panda Cloud Cleaner – soluție antivirus on-demand pentru utilizatorii avansați

Panda Security a lansat cu câteva luni în urmă antivirusul gratuit Panda Cloud Cleaner, o soluție de securitate, în opinia mea, recomandată doar utilizatorilor cu experiență.

Panda Cloud Cleaner

Panda Cloud Cleaner, comparativ cu Panda Cloud Antivirus, dispune de trei instrumente auxiliare, respectiv:

  • instrument de oprire forțată a proceselor
  • instrument de deblocare a fișierelor blocate de către sistemul de operare, de malware sau alte programe în execuție
  • instrument de analiză online a fișierelor suspecte


Panda Cloud Cleaner, datorită recomandărilor de eliminare pe care le face în urma scanării sistemului, poate provoca mai multe neplăceri decât bucurii unui utilizator neexperimentat. Așadar, vă recomand să nu-l folosiți dacă faceți parte din această categorie. De altfel, scriu acest articol deoarece un cititor al blogului mi-a scris pe pagina de Facebook pentru a-mi cere lămuriri referitoare la problemele și erorile apărute în urma scanării sistemului cu acest instrument.

Mai mult, Panda Cloud Cleaner nu este genul de antivirus căruia să-i încredințați securitatea sistemului vostru, cum este, de exemplu, Panda Cloud Antivirus. Nu! Nici vorbă! Acesta nu oferă protecție în timp real, ci este un antivirus on-demand (adică realizează doar scanări solicitate de utilizator), e drept, deosebit de util în cazurile în care soluția antivirus instalată nu a reușit să împiedice infectarea sistemului cu malware.

Panda Cloud Cleaner

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.